Γενικά Θα αποκτήσω budgie

Paidi fantasma

PB New Member
Εγγραφή
30 Δεκ 2020
Μηνύματα
17
Πόλη
Λάρισα
Καλησπέρα.
Πρόκειται να αποκτήσω παπαγαλάκι Budgie.
Δεν ξανά είχα ποτέ παπαγάλο,έχω διαβάσει σχετικά πράγματα από το ίντερνετ αλλά θα ήθελα να μου πείτε και εσείς που έχετε.
Αρχικά αγόρασα τροφή και θέλω να ρωτήσω πόση ποσότητα την ημέρα πρέπει να βάζω (εκτός από λιχουδιές κλπ)
Επίσης μια φίλη μου έχει καναρίνια και το βράδυ σκεπάζει το κλουβί τους. Μπορώ να το κάνω κ εγώ αυτό?
 
Αρχικά να προτιμήσεις μακρόστενο κλουβί καθώς στα μπάτζι προτιμούν το μεγαλύτερο μήκος για να έχουν χώρο να φτερουγίζουν απο την μία πλευρα στην άλλη. Φαγητό βάζουμε στις ταΐστρες/μπολ του κλουβιού όχι μέχρι επάνω αλλά ούτε και με το σταγονόμετρο. Πρέπει δηλαδή να φροντίζεις το πουλί να έχει καθαρό φαγητό διαθέσιμο όλη την ώρα. Σε τι χωρο του σπιτιού θα μένει? Τι ώρα σβήνουν τα φώτα σε αυτόν το χώρο? Αν εκεί που θα κοιμάται μπορεί να έχει περίπου 12 ώρες σκοτάδι τότε δεν χρειάζεται σκέπασμα, διαφορετικά ένα πολύ σκούρο πανί για τον ύπνο είναι καλή ιδέα.

Απο που θα το πάρεις? Πριν βιαστείς να κάνεις κίνηση απο κάπο πετ σοπ, να ξέρεις πως υπάρχουν εκτροφείς που πουλάνε ήμερα πουλάκια που θα σου επιτρέψουν να τα χαρείς απο την πρώτη στιγμή.
 
Σκέφτομαι να το έχω σε ένα σχετικά ψηλό μέρος του δωματίου που θα έχει και ησυχία και το βράδυ θα είναι αρκετά σκοτεινά.
Θα το πάρω από Pet shop.
Θα ρίξω μια ματιά και σε εκτροφείς.
 
Πέρα από την τροφή που πήρα αυτή είναι κατάλληλη για το Budgie?
 

Συνημμένα

  • IMG_20201231_162047.webp
    IMG_20201231_162047.webp
    90,2 KB · Προβολές: 14
@Paidi fantasma Καλώς ήρθες. Άκουσε την συμβουλή του Φοίβου και μην πάρεις από pet shop. Σίγουρα κάποιο από τα παιδιά εδώ θα έχουν να σου προτείνουν κάποιο εκτροφέα. Για την τροφή μην αγχώνεσαι. Πρέπει πρώτα να βρεις τα υπόλοιπα (κλουβί, ξύλινες πατηθρες κλπ). Στο φόρουμ αν ψάξεις θα δεις πολύ χρήσιμα πράγματα.😉
 
@Paidi fantasma Όχι, εξάλλου το δείχνει και η φωτογραφία έξω απο τη συσκευασία. 🙂 Δεν είναι τυχαία. Εσύ ποια πήρες? Πληροφοριακά η ίδια εταιρεία με αυτή στην φωτο έχει και μίγμα για μπάτζι.
 
@Paidi fantasma Όχι, εξάλλου το δείχνει και η φωτογραφία έξω απο τη συσκευασία. 🙂 Δεν είναι τυχαία. Εσύ ποια πήρες? Πληροφοριακά η ίδια εταιρεία με αυτή στην φωτο έχει και μίγμα για μπάτζι.
Ευχαριστώ πήγα πριν λίγο και την άλλαξα.🙂
Έχω πάρει και χύμα για παπαγαλάκι.
 
Back
Top