Γενικά Θα αρχίσω τις κουτές μου ερωτήσεις

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης enudreio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

enudreio

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιαν 2009
Μηνύματα
2
Πόλη
Καβάλα
Γεια σας. Χαίρομαι που βρήκα το φόρουμ σας. Πρώτο μου ποστ εδώ και θα αρχίσω με ερωτήσεις.

Μικρός είχα ένα Lovebird για 13 ολόκληρα χρόνια. Τον Ρίκο που ήταν φοβερός! Τώρα σκέφτομαι για Budgies (πριν λίγο διάβασα ότι έτσι λέγονται). Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις για τώρα και η 1η ίσως φανεί κουτή.

Υπάρχουν διάφορα χρώματα σε αυτό το είδος. Έχει παρατηρηθεί κάποια διαφορά συμπεριφοράς ανάλογα με το χρώμα του πουλιού ή δεν έχει σημασία το χρώμα του; Το ρωτάω αυτό, επηρεασμένος από εκπομπή της TV όπου ειπώθηκε ότι αυτό ισχύει για κάποιο είδος κανίς.

Έχω μια κορούλα 17 μηνών. Πριν έναν μήνα ρωτησα την γιατρό αν είναι εντάξει να πάρουμε 2 πουλάκια στο σπίτι. Από άποψη ψυχολογική μου είπε φυσικά όλα τα πλεονεκτήματα, αλλά σαν τελική της συμβουλή ήταν να μη προβώ στην αγορά κανενός κατοικιδίου, τουλάχιστον όσο είναι ακόμα τόσο μικρή, για λόγους υγείας. Δεν έχει κανείς μας στο σπίτι πρόβλημα υγείας, οπότε δεν καταλαβα την ανησυχία της. Φαντάζομαι ότι αν ακολουθώ όλους τους κανόνες υγειυνής στα πουλιά δε υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Έτσι δεν είναι;

Κάτι ακόμα. Θυμάμαι από τον παπαγάλο που είχα, γέμιζε σε μια ακτίνα 1 μέτρου με φτερά, τον χώρο γύρω από το κλουβί του. Τα Budgies έχουν αντίστοιχη συμπεριφορά;

Ποιο θα πρέπει να είναι το ελάχιστο μέγεθος του κλουβιού για να μη περιορίζονται;

Υπάρχει κάποιο άλλο είδος πουλιού που μπορεί να είναι Χειμώνα - Καλοκαίρι στο μπαλκόνι; (εννοείται πως δεν μιλώ για ακραίες καιρικές συνθήκες).

Νομίζω πως τελικά ξεπέρασα τις 2 ερωτήσεις οπότε σταματώ εδώ.
 
Καλημέρα και καλώς ήρθες,
μπαίνω αμέσως στό ψητό (λόγω των ημερών...)
.. Το χρώμα δεν παίζει ρόλο στον χαρακτήρα των πουλιών (όχι κυρίαρχο τουλάχιστον)

.. όσον αφορά το θέμα των ασθενείων εάν τηρείς τους κανόνες υγιεινής δεν υπάρχει πρόβλημα (μου το είχε επιβεβαιώσει ο δικός μου παιδίατρος)

.. Ναι υπάρχει πρόβλημα με τα φτερά και τους σπόρους το οποίο αντιμετωπίζεται εύκολα και με διάφορους τρόπους (π.χ. Διπλός πάτος στο κλουβί, πλαστικό περιτύλιγμα στα πλαινά (σαν πάνα)...)

.. σε άθρα εντός του site θα βρείς τις κατάλληλες διαστάσεις για το κλουβί που θέλεις το οποίο πάντα θα πρέπει να πληρεί κάποιες προυποθέσεις ανάλογα το είδος του φτερωτού μας φίλου που φιλοξενεί.

.. Οι συνθήκες στην Καβάλα απ΄όσο ξέρω δεν είναι τόσο ήπιες όσο σε νοτιότερες περιοχές παρ΄ όλα αυτά μπορείς να έχεις το κλουβί σε εξωτερικό χώρο με τις αντίστοιχες προφυλάξεις για τις καιρικές συνθήκες και τους άλλους κινδύνους που παραμονεύουν.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα άρθρα που υπάρχουν τα οποία είναι αναλυτικά και θα σου καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των αποριών σου.

Καλή παραμονή στην παρέα,
Φιλικά
Γιάννης
 
Ευχαρώ για την απάντηση σου grcathens. Διάβασα αρκετά στα άρθρα. Ένα από τα βασικά που με ενδιαφέρει είναι το πουλί να βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό εκτός σπιτιού, εξαιτίας του παιδιού που αν και λατρεύει τα πουλάκια είμαι σίγουρος ότι όλο και κάτι θα βάλει στο στόμα της. Δηλαδή σε εξωτερικό χώρο. Διάβασα στα άρθρα ένα σχετικό θέμα. Ισχύει και για τα παπαγαλάκια αυτό που έγραφε στο άρθρο; Δηλαδή ότι αν η μεταβολή θερμοκρασίας είναι ήπια, αν προστατεύσω το κλουβί από ανέμους και αν ακολουθήσω τις οδηγίες που διάβασα δε θα υπάρχει πρόβλημα; Εννοείται πως πάντα μιλάω για λογικές θερμοκρασίες και όχι ακραίες καταστάσεις όπως κάτω από το 0. Είναι δηλαδή τόσο ευπροσάρμοστα τα παπαγαλάκια;
 
Είναι δηλαδή τόσο ευπροσάρμοστα τα παπαγαλάκια;
Είναι.
Στην διπλανή μου πολυκατοικία, ένα μπάτζι (δυστυχώς σε πολύ μικρό κλουβί), πέρασε όλον τον χειμώνα στην βεράντα.
Σε pet-shop κεντρικό στην πόλη μου, ώρες καταστημάτων, κλούβα με παπαγαλάκια, ήταν έξω από το κατάστημα, ακόμη και στον χιονιά.
Εγώ βέβαια τα δικά μου τα έχω μέσα, περισσότερο για να τα βλέπω και να τα ακούω, να μου κρατάνε και να τους κρατάω συντροφιά.
Διάβασε άν θέλεις και αυτό
https://community.petbirds.gr/threads/Προφύλαξη-πουλιών-σε-εξωτερικό-χώρο.13090/
 
Back
Top