Αναπαραγωγή Θα βγει άσπρο μικρό από πράσινο αρσενικό με άσπρη κανάρα;

gloster1995

PB New Member
Εγγραφή
15 Απρ 2016
Μηνύματα
65
Πόλη
Καρδίτσα
Χαιρετώ την όμορφη παρέα. Θέλω να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας καθώς 2 ζευγάρια έβγαλαν 11 πουλάκια...6 το ενα και 5 το αλλο. Τώρα περιμένω από ενα ακόμη ζευγάρι(μόλις έφτιαξαν φωλιά) να γεννήσουν. Ένα σκουροπρασινο αρσενικό και μια κάτασπρη καναρα.. Θα βγουν παρδαλα; Κάτασπρο θα βγει κανένα;

20160504_115723-1-min.webp
 
Η κάτασπρη κανάρα είναι υπολειπόμενο ή κυρίαρχο λευκό καναρίνια; Αν μπορείς ανέβασε φώτο το ζευγάρι σου για να σου πούμε πως θα βγουν τα μικρά!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ένα σκουροπρασινο αρσενικό και μια κάτασπρη καναρα.. Θα βγουν παρδαλα; Κάτασπρο θα βγει κανένα;

Του χρόνου πάρε έναν κίτρινο κάναρο και θα έχεις 50% άσπρα και 50% κίτρινα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Του χρόνου πάρε έναν κίτρινο κάναρο και θα έχεις 50% άσπρα και 50% κίτρινα.
Αν το λευκό του είναι λευκό κυρίαρχο ναι. Αλλά αν το λευκό που έχει είναι λευκό υπολειπόμενο θα έχει 100% κίτρινα φορείς λευκού.
 
... Ένα σκουροπρασινο αρσενικό και μια κάτασπρη καναρα.. Θα βγουν παρδαλα; Κάτασπρο θα βγει κανένα;

Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, πέραν του 90%, παρδαλά (Blue). Λευκό για να δείς πρέπει να γίνει το σχεδόν απίθανο, αλλά καμμιά φορά, συμβαίνει και αυτό :).
 
Παιδιά προσπαθώ να ανεβάσω φωτογραφία αλλά δεν τα καταφέρνω. Τέλος πάντων. Το θηλυκό είναι λευκό υπολειπόμενο(κατάλευκο) και το αρσενικό είναι τιμπραντο τελικά. (Τώρα το έμαθα είναι ενός φίλου μου)...
 
... Τέλος πάντων. Το θηλυκό είναι λευκό υπολειπόμενο(κατάλευκο)...

Το Υπολοιπόμενο Λευκό είναι πράγματι ΚΑΤΑΛΕΥΚΟ . Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για αντίθετο όμως. Δηλαδή ένα κατάλευκο δεν είναι απαραίτητα ένα Λευκό Υπολοιπόμενο :). Αν βάλεις φωτογραφίες και των δυό,θα βρούμε μια άκρη απο απόψεως χρώματος.
 
Ναι. Φαίνεται να είναι πράγματι ένα καθαρό ΛΕΥΚΟ (υποχωρητικό). Δεν υπάρχει πιθανότητα για καθαρά λευκά(λιποχρωμικά) ΠΟΤΕ.
Ουτε φυσικά για BLUE διότι το κίτρινο λιπόχρωμα θα επικρατήσει του ΛΕΥΚΟΥ . ΟΛΑ λοιπον παρδαλά, με κίτρινη βάση.
 
Back
Top