Αναπαραγωγή Θα είναι ένσπορα τα 4 αυγά ενώ είναι μαζί μια εβδομάδα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panagiota
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panagiota

PB New Member
Εγγραφή
2 Απρ 2009
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα! Εγω εχω δυο καναρινια, ενα αρσενικο και ενα θυληκο. Πριν 2 βδομαδες τα εβαλα μαζι να ζευγαρωσουν,το θυληκο εχει κανει 4 αυγουλακια. Το θεμα μου ειναι εαν εχουν σπορο και να μην ειναι ασπορα.Απο την μερα που εβαλα μαζι στην βδομαδα πανω γεννησε. Κατι ακομα που θα ηθελα να ρωτησω. Υπαρχει προβλημα που τους αλλαξα κλουβι; Μαζι τους εχω ακομα αλλα σε αλλο κλουβακι, με δυσκολευε πολυ στην καθαριοτητα το αλλο. Ευχαριστω!
 
το κλουβι το αλλαξες τωρα η πριν τη γεννηση των αυγων; Περιμενε μερικες μερες και κανε ωοσκοπηση να σιγουρευτεις για το αν εχουν σπορο τα αυγα.
 
το κλουβι το αλλαξα αφου γεννηθηκαν τα αυγα αλλα ευτυχως εκατσα να κλωσησει που αγχωνομουν. Ειναι η πρωτη φορα που ζευγαρωνω και δεν εχω την καταλληλη εμπειρια να ξεχωριζω τα αυγα. Ευχαριστω!
 
υπαρχουν αναλυτικα αρθρα που αν τα διαβασεις δε θα κανεις λαθος. Παρτα ενα ενα και κοιταξε τα μπροστα σε μια λαμπα φθοριου που εχει εντονο λευκο φως αν ειναι σκουρα και δεν βλεπεις το φως απο πισω εχουν σπορο. Δεν ειναι τιποτα, δοκιμασε το.
 
ΑΑΑ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!
 
δεν τα εχω κοιταξει ακομα, αλλα ειδα κατι σημερα και με στεναχωρησε.ηρθα και βρηκα ενα αυγο σπασμενο. Γιατι εγινε αυτο;
 
ποσες μερες εχουν περασει απο τοτε που εκανε το τελευταιο αυγο;1 λογος μπορει να ειναι τα νυχια της καναρας σου, μηπως ειναι πολυ μεγαλα και θελουν κοψιμο;ο καναρος ειναι επιθετικος προς την καναρα;την ταιζει; Παρακολουθησε τη συμπεριφορα του μηπως το εκανε αυτος.
 
το τελευταιο αυγο το εκανε την τριτη. Τα νυχια της δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλα, ο αρσενικο δεν επιθετικος μαζι της αλλα ουτε και τρυφερος δεν εχω προσεξει να την ταιζει.
 
παρακολουθησε τα λιγη ωρα και δες τη συμπεριφορα του αρσενικου. Μπορει να το πεταξε αυτος. Μπορει ομως και να ηταν απλα ενα ατυχημα. Εξω ακριβως απο τη φωλια βαλε 1 πατηθρα ετσι ωστε η καναρα οταν θελει να βγει να κανει μια σταση ακριβως εξω απο τη φωλια και να μην φτερουγιζει. Μηπως και το παρεσυρε ετσι.
 
θα τους προσεψω περισσοτερο, αν και τους προσεχω σαν τα ματια μου!
 
να μην ξεχασεις να βαλεις μια πατηθρα ακριβως εξω απο τη φωλια.
 
θα ηταν καλυτερα τον αρσενικο να τον εβαζα σε αλλο κλουβι; Οσο η θυληκια εχει τα αυγα, να μεινει μονη της πιστευω, αλλωστε ο αρσενικος δεν εχει να τις προσφερει κατι.
 
Εισαι λαθος. Πηγαινε σε παλιοτερα posts να ενημερωθεις λιγακι. Περιγησου λιγακι το ΡΒ. Μονο σε ειδικες περιπτωσεις βγαζεις τον αρσενικο.
 
ναι εχεις δικιο! Και τωρα αυτη την στιγμη εχω μπει και ψαχνω πληροφοριες.
 
παναγιωτα μου τον αρσενικο να τον βγαλεις μονο αν ενοχλει την καναρα.
 
Back
Top