Φροντίδα Θα εξοικειωθεί με τους ανθρώπους Blue throated conure 4 ετών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alex65
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alex65

PB New Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2023
Μηνύματα
34
Έχω μια πρόταση για αγορά blue throated conure τεσσάρων ετών που ήταν ήμερη με κρέμα αλλά μετά δεν έπαιζε κανείς μαζί του και τώρα είναι άγριο θα είναι εύκολο να εξοικειωθεί με τους ανθρώπους; Έχει διαφορά με έναν που είναι ταισμενος από γονείς; Απλός ρωτάω γιατί δεν θέλω να κάνω κακή αγορά και να μην περνάει καλά το πουλί
 
@alex65
Είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για το είδος, Blue throated conure ;
Τη συγκεκριμένη Κονιούρα σπάνια τη βρίσκεις σε αιχμαλωσία, είναι είδος που προστατεύεται, καθώς ο πληθυσμός του μειώνεται δραματικά.
Το πιθανότερο είναι ότι το πουλάκι είναι ένα Blue crowned conure.
Διαφέρουν μεταξύ τους, στην εμφάνιση, στο μέγεθος, όσο και στο βάρος.
Ανέβασε φωτογραφίες να το δούμε.
Όπως και να έχει, εφόσον πρόκειται για τεσσάρων ετών παπαγάλο που κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί του τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα.
Όλα εξαρτώνται από τον χαρακτήρα του και το πόσο θα ασχοληθείς μαζί του.
Δεν μπορείς να προβλέψεις από τώρα την εξέλιξη του, στην συμπεριφορά και την εκπαίδευση του.
ρωτάω γιατί δεν θέλω να κάνω κακή αγορά και να μην περνάει καλά το πουλί
Δεν ξέρω αν θα κάνεις καλή ή κακή αγορά, όμως πιστεύω ότι το πουλάκι θα περάσει σίγουρα καλύτερα μαζί σου.
 
Είναι όντως blue throated conure είναι πολύ σπάνιο μου είπε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά δύο και μου είπε ότι είναι καλός χαρακτήρας δεν χτυπιέται μέσα στο κλουβί δεν είναι πολύ τρομαγμένος Screenshot_2024-02-16-12-00-27-27_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.webp
 
  • OK
Αντιδράσεις: Vada
μερικη πληροφορια για αυτο που πολυ σωστα ανεφερε ο @Vada μερικες καταγραφες απο το φυσικο του περιβαλλον
Υποθετω δαχτυλιδι που να αποδεικνυει οτι ειναι εκτροφης , dna test , χαρτια που θα επιτρεψουν ταξιδια εκτος ελλαδος λογω cites υπαρχουν και θα στα δωσει ο πωλητης?

Appendix I lists species that are the most endangered among CITES-listed animals and plants (see Article II, paragraph 1 of the Convention). They are threatened with extinction and CITES prohibits international trade in specimens of these species except when the purpose of the import is not commercial (see Article III), for instance for scientific research. In these exceptional cases, trade may take place provided it is authorized by the granting of both an import permit and an export permit (or re-export certificate). Article VII of the Convention provides for a number of exemptions to this general prohibition.

Appendix I shall include all species threatened with extinction which are or may be affected by trade. Trade in specimens of these species must be subject to particularly strict regulation in order not to endanger further their survival and must only be authorized in exceptional circumstances.

1708078726078.png


 
Όλα μαζί και τεστ DNA και δαχτυλίδι το δαχτυλίδι από Βουλγαρία είναι νομίζω και το φύλλο αρσενικό απλός είναι πολύ καλή τιμή και θέλω κάποιος να μου πει που έχει ημερευση μεγάλο πουλί σε ηλικία αν είναι δυνατόν να εξοικειωθεί με τους ανθρώπους
 
μεγάλο πουλί σε ηλικία

Life expectancy: 15 to 25 years

καλη συνεχεια σου ευχομαι , καλη μελετη για το ειδος την διατροφη του την διαμονη του και τα χαρακτηριστικα του.

Απλα ενημερωτικα το cites appendix i για καποιο λογο το εμπεριεχει το ειδος και θεσπιζει απαγορευσεις για το εμποριο καποιων ειδων. τωρα θα πει καποιος ελα μωρε τωρα ... ψιλα γραμματα. cites και κουραφεξαλα..
 
Εγώ εννοώ αν κάποιος ξέρει κάποιο καλό τρόπο εξοιμερωσεις
 
@alex65
Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος για να εκπαιδεύσεις- εξημερώσεις κάποιον παπαγάλο.
Όλα εξαρτώνται όπως σου έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μού από τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του παπαγάλου, και από την δική σου θέληση και υπομονή.
Το γεγονός ότι το πουλάκι δεν είναι μικρό στην ηλικία ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας στην εκπαίδευση του, όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Υπάρχουν αρκετά άρθρα για την εκπαίδευση των παπαγάλων,που μπορείς να βρεις με μια απλή αναζήτηση.
Εδώ στο Pet Birds μπορείς να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο.
Άν τελικά το αγοράσεις να του πάρεις και παιχνίδια για να ασχολείται τούς κάνει καλό στην ψυχική και σωματική τους υγεία.
Στην αρχή ίσως τα φοβηθεί, γιατί όπως βλέπω το κλουβί του το πιθανότερο είναι να μην έχει δει ποτέ, όμως σιγά σιγά θα τα συνηθίσει και θα παίξει μαζί τους.
 
Back
Top