Γενικά Θα επηρεάσουν αρνητικά το καναρίνι μου οι ήχοι από άλλα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofia18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όχι δεν θα τον επηρεάσει καθόλου αρνητικά ισα ίσα αν είναι νεαρό αρσενικό θα το βοηθήσει να εμπλουτίσει το κελαιδισμα του. Πόσο σε ηλικία είναι; Αν είναι πάνω των δύο, τρία οτι έχει μάθει έχει μάθει. Κελαηδάει καθόλου και μόνο του; Αν είναι ενός θα πρέπει να κελαηδά κανονικά. Αν ειναι λιγων μηνών θα πρέπει να "σαλιαριζει" είναι κάτι ήχοι που κάνουν τα μικρά αρσενικά καναρίνια έτσι έκαναν μικρά και έμενα τώρα κελαιδουν τέλεια! Ελπίζω να σου χαρίσει ωραίους ήχους ο φίλος σου!
 
Είναι 3 χρονών και τραγουδάει κανονικά αν και τις τελευταίες 2-3 μέρες δεν τραγουδάει και τοοοσο πολύ όσο πριν. Για αυτό λέω να του βάλω τραγούδια για να κελαηδάει.
 
Η αλλαγή στο κελάηδημα δηλαδή να μη κελαηδάει όπως πριν ή να σταματήσει μπορεί να είναι και σημάδι ασθένειας.
Δε χρειάζεται άγχος αλλά μια παρακολούθηση λίγες μέρες;
Μήπως έχει καμιά θηλυκιά κοντά του;
 
Γενικά δεν είναι εύκολο να καταλάβεις αν έχουν κάποια ασθένεια γιατί το κρύβουν καλά.
Εμείς οι αρχάριοι χομπίστες όταν φτάσει σε σημείο το καναρινάκι που καταλαβαίνουμε ότι ασθενεί δυστυχώς συνήθως είναι ήδη πολύ αργά.
Ο μόνος ειδικός είναι ο γιατρός.
Παρακολούθησε αν έχει αλλάξει κάτι στη ρουτίνα του, αν τρέφεται,αν πίνει νερό και τις κουτσουλιές του.
Δε χρειάζεται πανικός, μπορεί να μην είναι και τίποτα.
Ας πουν τη γνώμη τους και οι πιο έμπειροι γιατί εγώ είμαι πολύ νέος στον χώρο.
 
Καλά με το φαει δεν έχει πρόβλημα τρώει όπως πάντα. Τις κουτσουλιές του πως να τις δω? Δηλαδή τι ακριβώς να δω?
 
Η καθημερινή παρατήρηση και αξιολόγηση των περιττώματων μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε μία πιθανή νόσο.
Οποιαδήποτε αλλαγή στην υφή, την σύσταση, και το χρώμα τους δείχνει συνήθως ασθένεια.
Στο παρακάτω άρθρο μπορείς να διαβάσεις τι θα πρέπει να προσέξεις.
 
Πάντως εάν εξαιρέσουμε το θέμα εκπαίδευσης, ο δικός μου έχει συγκεκριμένα τραγούδια που του αρέσουν που όταν τα βάζω στο YouTube γίνεται χαμός. Μόνο χορό δεν ρίχνει. ! Πρέπει να έχει ανατολίτικες καταβολές (!) γιατί τρελλαίνεται να ακούει saki saki κ sidi mansour, εγώ ούτε που τα ήξερα ( δηλώνω ροκαντζού!). Τις προτιμήσεις του τις ανακάλυψε η ανηψοβαπτιστήρα μου. Ψάξε κ εσύ να δεις τι του αρέσει να ακούει εκτός από κελαιδισματα καναρινιών, φλωρων κλπ. Εκτός από την εκπαίδευση να υπάρχει χώρος κ για διασκέδαση!
 
Ναι τους βάζω και εγώ κελαιδισματα στα καναρίνια μου και χοροπηδάνε και κελαιδανε απίστευτα πολύ και πετανε από εδώ και από εκεί μόνο δεν χτυπιούνται! : ) Εχουν πολύ πλάκα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@CHRISV Έχω βάλει και εγώ στο καναρίνι μου αλλά δεν τον βλέπω και πολύ ευδιάθετο. Και γενικά δεν είναι και πολύ κεφάτος. Ναι μεν τρώει και πίνει αλλά δεν έχει πολύ καλή διάθεση δεν κελαηδάει όπως τις πρώτες μέρες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
δεν έχει πολύ καλή διάθεση δεν κελαηδάει όπως τις πρώτες μέρες.
Λυπάμαι πολύ. Να σου πω την αλήθεια επειδή είμαι σχετικά άσχετη στο να καταλάβω τι δεν πάει καλά κ που οφείλεται η αδιαθεσία του, θα τον πήγαινα στο πτηνιατρο για καλό κ για κακό. Καλύτερα ναναι μια περιττή επίσκεψη παρά μια καθυστερημένη. Ελπίζω όλα ναναι καλά. 😊
 
Καλησπέρα. Δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό - καινούριο από αυτά που σου πρότειναν τα παραπάνω μέλη. Απλά θα έλεγα να περιμένεις λίγο ακόμα και να παρατηρήσεις την συμπεριφορά του. Δεν είναι δα και τόσο παράξενο, ένα καναρίνι να μην κελαηδάει τόσο όσο πριν,
δεν κελαηδάει όπως τις πρώτες μέρες
έχουν και αυτά την ιδιοσυγκρασία τους (χωρίς βέβαια να αποκλείω το ενδεχόμενο ασθένειας). Παρατήρησε το, και αν δεις πως συνεχίζει να είναι άκεφο, άνοιξε νέο θέμα, μιας και στο είδη υπάρχον, γίνεται είδη συζήτηση για 2 διαφορετικά θέματα.
 
Είναι 3 χρονών και τραγουδάει κανονικά αν και τις τελευταίες 2-3 μέρες δεν τραγουδάει και τοοοσο πολύ όσο πριν.
Επηρεάζονται και αυτά από τις καιρικές συνθήκες, τις συννεφιασμένες ημέρες είναι λιγότερο δραστήρια ενώ τις ηλιόλουστες γίνονται πιο ζωηρά.
 
Back
Top