Γενικά Θα ηθελα μερικες πληροφοριες για το χαρακτηρα των Μονκ

split_alex

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιουν 2009
Μηνύματα
20
Πόλη
Αγρίνιο
Ο νονος μου θελει να μου κανει δωρο εναν παπαγαλο. Σημερα το πρωι επισκεφθηκαμε δυο μεγαλα pet shop στη οδο αθηνάς στο κεντρο της Αθήνας. Ειδα αρκετους παπαγαλους οπως ζακο κακατου και αμαζονιου αλλα δεν θελω καποιο απο αυτα γιατι δεν νομιζω οτι θα τα καταφερω να τους προσφερω οτι χρειζονται για το λογο οτι εχω εμπειρια μονο απο ενα Budgie. Ειχε καποια αλλα ειδη οπως ρικ νεκ ροζελλα κοκατιλ μονκ και πολλα αλλα. Ξεχωρισα εναν μονκ μου ειπε οτι ειναι μωρο ταισμενο στο χερι αλλα δεν καταφερα να δω τη γραφει το δακτυλιδι του τιμη 250 ευρω αλλα το μονο που δεν με απασχολει ειναι τα λεφτα. Ηταν στην καλυτερη κατασταση απο ολους τους αλλους παπαγαλους και σχετικα ημερος.Αυτο που θελω να σας ζητησω ειναι τις γνωσεις σας για αυτο το ειδος και μερικες πληροφοριες για τον χαρακτηρα αυτον τον πουλιων.
 
Μακρια απο αυτο το πετ σοπ. Καλυτερα να παρεις απο ενα παζαρι τον παπαγαλο παρα απο εκει. Ολα τα πουλια ειναι αρρωστα. Μα ΟΛΑ.

Προτιμησε καποιον εκτροφεα.

Parrots Greece - Kyriakos Argirou - Paradise Valley Bird Farm in Rhodes

tropicalbirdfarm.gr

Oσο για τον χαρακτηρα των μονκ θα σου τα πει καλυτερα καποιος που εχει μονκ απο εδω.
 
Aλέξανδρε. ΜΑΚΡΥΑ απο τα πετ σοπς και αν αποφασίσεις για οποιονδήποτε λόγο να το πάρεις απο πετ σοπ,όσο πιο μικρό και με όσο λιγότερα ζώα τόσο καλύτερα.
 
Θα ήθελα να παρακαλέσω τα μέλη να αποφεύγουν εκφράσεις του τύπου ''Μακρια απο τα πετ σοπ''. Δεν γίνεται να θίγουμε έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών μέσα απο το φόρουμ. Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή έτσι και τα pet shops έχουν τα καλά και τα άσχημα.
 
Τα μονκ πιστευω πως ειναι ιδιαιτερα πουλια και σαφως ειναι δυσκολοτερη και η εξημερωση τους.
Θα σου προτεινα απο δικες μου εμπειριες να κοιταξεις για κοκατιλ, ειναι χαριτωμενα εξυπνα και "ευκολα"ως προς την εξοικειωση τους.
Αμα σου εκανε παντως το "κλικ"παρτον δεν θελω να επηρεαστεις απο εμενα, εγω απλα ειπα την γνωμη μου.
Υ. Γ Η τιμη πιστευω οτι ειναι λιγο τσιμπημενη...
 
Σας ευχαριστω ολους για την αμεση ανταποκριση σας θα σκεφτω πολυ καλα οσα μου ειπατε. Μια ακομη ερωτηση στην περιοχη που μενω στο αγρινιο εγω αγοραζω τροφες απο εναν οικογενειακο μας φιλο που εχει οχι ακριβως pet shop αλλα πουλαει και ειδη κυνηγιου και αλιειας.Αυτος αγοραζει τα πουλια και τις τροφες για το μαγαζι του απο το quiko mega pet στη Θεσσαλονίκη εχω ηδη παραγκειλει να μου φερει ενα Budgie και κατι καναρινια. Θεωρειτε οτι ειναι καλυτερα να παραγκειλω απο εκει εναν μονκ;
 
Για να είσαι απολύτως σίγουρος όσον αφορα την υγεία και την ψυχική κατάσταση του πουλιού καλύτερα θα είναι να επιλέξεις κάποιον καλό εκτροφέα παπαγάλων. Έτσι μπορείς αν θέλεις να ελέγξεις τους χώρους του, τα πουλιά και να επιλέξεις όταν θα έχεις σχηματίσει άποψη και για τον ίδιο. Κατά κανόνα τα πουλιά στα μαγαζιά είναι ταλαιπωρημένα και κακά κοινωνικοποιημένα. Και αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς ένας επαγγελματίας δεν μπορει να ασχολείται με αυτά όλη μέρα, όπως κάνει ένας σωστός εκτροφέας.

Όσον αφορά τους μονκ απο την πολύ-πολύ μικρή εμπειρία που έχω φιλοξενώντας έναν εδώ και λίγες μέρες μπορώ να πω οτι είναι πολύ έξυπνοι, παιχνιδιάρηδες και ομιλιτικοί συνήθως, αλλά και τρομερά ζηλιάρηδες. Πολύ δύσκολα δέχονται άλλα πουλιά στο σπίτι.
 
τα πουλια στο quiko οταν πηγα τον ιουνιο ηταν ολα σε κακο χαλι...
καλητερα απο εκτροφεα...
 
Καλησπέρα Αλέξανδρε! Την απόφαση για το από πού θ' αγοράσεις τον παπαγάλο θα την πάρεις μόνος σου, εφ' όσον ψάξεις κι ενημερωθείς κατάλληλα και βέβαια κρίνοντας αν οι συνθήκες που ζούσε το πουλί μέχρι την στιγμή της αγοράς του ήταν οι σωστές. Εκείνο που μπορώ να σου πω, είναι ότι οι Monk είναι αρκετά απαιτητικά πουλιά, σε ότι αφορά τις ώρες ασχολίας σου μαζί τους και λίγο... ιδιόρυθμα.:) Δένονται πολύ έως υπερβολικά με τον "άνθρωπό" τους, είναι ιδιαίτερα κτητικοί με ό,τι θεωρούν δικό τους και αρκετά ισχυρογνώμονες. Αν θεωρείς ότι μπορείς να αφιερώνεις αρκετό χρόνο της ημέρας σ' ένα τέτοιο πουλί, θεωρώ ότι δεν θα βρεις πιο αγαπησιάρικο (αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας... 😀) και πιο παιχνιδιάρικο σύντροφο! Είναι ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ πουλιά και μαθαίνουν ιδιαίτερα γρήγορα, όταν βέβαια έχουν διάθεση και σου το επιτρέπουν, ΠΟΤΕ με το ζόρι και ΠΟΤΕ όταν θέλουν την ησυχία τους, πράγμα που ισχύει βέβαια για όλους τους παπαγάλους!
 
Οριστε 2 πολυ καλα εκτροφεια...

Απο το πρωτο μαλιστα εχουν παρει πουλια πολλοι απο εδω...

1. Κυριάκος Αργυρού - Παπαγάλοι Πώληση και Αγορά - Ρόδος

2. tropicalbirdfarm.gr
 
Σε ευχαριστω πολυ Λευτερη για τις πολυτιμες συμβουλες σου.Φυσικα και ειμαι διαθετιμενος να αφιερωθω ολοκληροτικα στον παπαγαλο που θα αποκτησω αλλιως αν δεν μπορουσα δεν θα το σκεφτομουνα καν για παπαγαλο.



Σας ευχαριστω ολους για την αμεση ανταποκριση σας και για τις πολυτιμες συμβουλες σας κυριολεκτικα μου "ανοιξατε τα ματια".
 
Να προσθέσω ότι η τιμή που το βρήκες (πάντα με δεδομένο ότι το πουλί είναι υγιές) αν είναι ταϊσμένο στο χέρι, είναι καλή...
 
να προσθεσω και καποια λεπτομερεια που παρατηρησα... Ο ηλιας εβαλε τιμες στο site του tropical bird και ο κυριακος τις εβγαλε απο το δικο του parrotdise valley . υπηρχε διαφορα σε αρκετες τιμες (νομιζω ο hahn;s macaw τον ειχε ο ηλιας 450 και ο κυριακος 800ευρω). Δεν ξερω αν ειναι συμπτωση
 
Απο οτι διαβασα στα site των εκτροφειων το ενα βρισκετε στη ροδο και το αλλο στη βαρκιζα. Πως ερχεσαι σε επαφη με αυτα πρεπει να τα επισκεφτεις η τους παιρνεις τηλ και παραγκελνεις;
 
Απο οτι διαβασα στα site των εκτροφειων το ενα βρισκετε στη ροδο και το αλλο στη βαρκιζα. Πως ερχεσαι σε επαφη με αυτα πρεπει να τα επισκεφτεις η τους παιρνεις τηλ και παραγκελνεις;

Επικοινωνείς μαζί τους είτε τηλεφωνικα ειτε μεσω μέηλ και κλείνεις ένα ραντεβού για να τα δεις, εφ'όσον το επιθυμείς. 🙂
Η επιλογή του μονκ είναι πολύ καλή. Πολύ αγαπημένο είδος παπαγάλου. Με το καλό να βρεις ένα φιλαράκι.
 
οταν κλεινεις ραντεβου πας εσυ στο εκτροφειο η καπου αλλου γιατι ενταχει στη βαρκιζα ισως καταφερω να παω αλλα στη ροδο λιγο δυσκολο.
 
Back
Top