Αναπαραγωγή Θα ηθελα να με ενημερωσετε για το ζευγαρωμα lovebirds

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης NICKVIS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

NICKVIS

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαρ 2009
Μηνύματα
1
Πόλη
Κορυδαλλός
Καλημερα σε ολους.
Θα ηθελα να με ενημερωσετε οσο γινετε για το ζευγαρωμα των Lovebirds γιατι εχω προβλημα.
Κατα αρχην εχω ενα αρσενικο κιτρινου χρωματος με κοκκινη μασκα και τον αγορασα μαζι με ενα θηλυκο θαλλασι κυριως χρωματος και τα εβαλα στο ιδιο κλουβι.
Ο αρσενικος κυνηγουσε την θηλυκια και νομιζα οτι παιζανε. Αλλα δηστυχως μετα απο περιπου ενα μηνα βρηκα την θηλυκια σκοτωμενη στο κεφαλι.
Τον αφησα μονο του τον αρσενικο για 2 μηνες.
Πριν 15 ημερες πηρα μια θηλυκια (black cheeked) σε ξεχωριστο κλουβι.
Ο αρσενικος αρχισε να τρωει τα παντα στο δικο του κλουβι
να μιλαει να κινειται σαν να δειχνει οτι του αρεσει η παρεα.
Χθες τολμησα να βαλει τη θηλυκια στο δικο του κλουβι.
Ο αρσενικος εδειχνε επιθετικα σημαδια οποτε η θηλυκια τον πλησιαζε.
Εγω τρομαξα οτι θα ξαναγινουν τα ιδια και τους χωρισα.
Παρακαλω πεστε μου τι πρεπει νακανω .
 
Kαταρχην καλως ηρθες. :)
Ο τιτλος του μηνυματος σου θα επρεπε να ειναι αλλος και να αφησεις το ζευγαρωμα στην ακρη προς το παρον, κατα τη γνωμη μου. Εχεις παρει 2 καινουρια πουλια και αν καταλαβα σωστα εισαι καινουριος κι εσυ με τα πουλια. Το τελευταιο πραγμα ειναι το ζευγαρωμα. Αρχικα πρεπει να μαθεις να τα φροντιζεις σωστα. Εννοω τη διατροφη τους, την καθαριοτητα τους, τον υπνο και το μπανιο τους, τα παιχνιδια τους και πολλα ακομη.

https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/
https://community.petbirds.gr/threads/Τα-lovebirds-μου-τρώνε-επιτέλους-φρούτα.9757/
https://community.petbirds.gr/threads/Παιχνίδια-που-έχετε-στα-πουλιά-σας.3080/
https://community.petbirds.gr/threads/Στρώμα-υγιεινής-στους-πάτους-των-κλουβιών-των-πουλιών.57/

Τα πουλια επισης ειναι καλο να εχουν καθαρο νερο για μπανιο καθε μερα το οποιο θα αφηνεις ενα 2 ωρο μεσα στο κλουβι και να αφαιρεις τη μπανιερα μολις κανουν μπανιο. Επισης για να εχουν καθαρο μυαλο και να φερονται ετσι οπως τα εχει φτιαξει η φυση, χρειαζεται να κοιμουνται σωστα σε ενα ησυχο δωματιο χωρις τηλεοραση και φωνες η να αναβοσβηνουν τα φωτα. Ενα συνεχομενο δεκαωρο ειναι καλο με σταθερο προγραμμα υπνου οσο γινεται.

Τωρα για το θεμα των τσακωμων, πρεπει να ξερεις οτι οι παπαγαλοι θα διεκδικησουν την περιοχη τους ειτε ειναι αρσενικα ειτε θηλυκα πουλια. Για το φυλο τους πως εισαι σιγουρος; Στο ειπε καποιος απο το μαγαζι; Ειναι αρκετα δυσκολο να ξεχωρισει κανεις το φυλο στα Lovebirds με το ματι. Η λυση ειναι η εξεταση DNA.
Αφησε τα πουλια διπλα διπλα σε ξεχωριστα κλουβια για να γνωριστουνε για 15-20 μερες ισως και λιγο παραπανω και μολις τα δεις να ταιζονται στο στομα αναμεσα απο τα καγγελα τοτε ξαναδοκιμασε να τα βαλεις μαζι αλλα να εισαι κοντα τους για να δεις αν θα μαλωσουν ωστε να τα χωρισεις αμεσα. Βαλε τα αρχικα στο κλουβι του λιγοτερο κυριαρχικου ωστε το πιο κυριαρχικο να μπει σε ξενη περιοχη και να χασει την εξουσια που νιωθει πως εχει. Μετα απο μερικες μερες και αφου σιγουρευτεις οτι δεν μαλωνουν βαλε τα σε οποιο κλουβι θελεις.
 
Back
Top