Γενικά Θα ηταν ευπροσδεκτο ενα αρσενικο καρδερινοκαναρο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kbibikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kbibikos

PB Member
Εγγραφή
2 Ιαν 2008
Μηνύματα
127
Πόλη
Αιγάλεω
καλησπερα σε ολο το forum. Θα ηταν ευπροσδεκτο ενα αρσενικο καρδερινοκαναρο για το αδειο μου κλουβακι. Ευχαριστω προκαταβολικα.
 
Nα σου δώσω μια πράσινη κανάρα(μια και έχεις καρδερίνες)
να βγάλεις εσύ, καρδερινοκάναρα;
 
καλησπερα Μακη. Ευχαριστω για την προσφορα σου αλλα το προτειμω ετοιμο μιας και ειμαι λιγο ασχετος με το αντικειμενο. Βλέπεις ειμαι καινουργιος στο σπορ αυτό. Το ετοιμο καμια φορα ειναι ποιο ωραιο και (ευκολο)
 
Αυτές είναι...
 

Συνημμένα

  • green_canary.webp
    green_canary.webp
    10,3 KB · Προβολές: 283
Φιλε Μακη αμα με βοηθηση καποιος στον τροπο του ζευγαρωματος κανενα προβλημα για την πρασινη καναρα. Θα ηθελα να μαθω ακριβως τι πρεπει να κανω και ποτε
 
Φίλε Κώστα το μόνο σίγουρο πράγμα που χρειάζεται μία τέτοια ανάπαραγωγή είναι υπομονή και χρόνος στα πουλιά. Στο λέω αυτό γιατί τα πουλιά γενικά δεν ζευγαρώνουν κατα παραγγελεία και φυσικά δεν έχουμε πάντα και τα ανάλογα και αναμενόμενα αποτελέσματα. Γι αυτό θέλει υπομονή και χρόνο στα πουλιά.
Ένα τέτοιο ζευγάρωμα δεν διαφέρει και πολύ από το ζευγάρωμα των καναρινιών. Πρώτα από όλα διαλέγεις τους γεννείτορες. Μία θηλυκιά κανάρα υγιή και μία καρδερίνα το ίδιο υγιή και όσο το δυνατόν πιο ήρεμη. Τα φετεινά πουλιά τα γιαβριά τα προτιμούν γι αυτό τον λόγο. Είναι πιο ήρεμα από τις μεγάλες.Αν φυσικά τα πουλιά που διαθέτεις είναι εκτροφής σου τότε το ίδιο είναι σε όλα. Πρέπει να έχεις υπόψην σου ότι η καρδερίνα σαν πιο άγριο από την φύση της πουλί θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο να διαλέξεις την κατάληλη. Δεν πάνε όλες για ζευγάρωμα. Σε μία ζευγαρώστρα με χώρισμα ή σε κάποιο μεγαλύτερο κλουβί τοποθετούμε τα δύο πουλιά. Στην ζευγαρώστρα τοποθετούμε το χώρισμα και αφού τους προσφέρουμε τα απαιτούμενα σε τροφή υλικά κατάληλα για ζευγάρωμα απλά τα παρατηρούμε.Αν παίρνώντας ο καιρός δεις ότι τα δύο πουλιά συμπαθιούνται και μέσα από τα κάγκελα ταίζει το ένα το άλλο ή ανταλλάσουν φιλιά τότε όλα πάνε καλά. Ένα σημάδι ένδειξης ότι η καρδερίνα έχει πυρώσει έιναι ότι ασπρίζει η μύτη της και τα πόδια της.Αυτά πολύ περιλιπτικά. Πίστεψέμε αξίζει να προσπαθήσεις. Ξέρεις ότι από όλους εδώ θα βοηθηθείς αλλά η χαρά του να βγάλεις τα δικά σου καρδερινοκάναρα δεν συγκρίνεται με τίποτα.
 
Back
Top