Φροντίδα Θα καταφέρω να εξημερώσω τον παπαγάλο μου; (Μονκ 2 ετών)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kaisaras
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kaisaras

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2016
Μηνύματα
36
Πόλη
Σαντορίνη
καλησπερα σε ολους πριν 2 εβδομαδες απεκτησα ενα παπαγαλο μονκ απο πετ σοπ. Μου ειπαν οτι ειναι πουλι του 2016 , ομως το δακτυλιδι που φοραει ειναι του 2015 κλειστου τυπου. Θα ηθελα την βοηθεια σας στο εξης,θα καταφερω να εξημερωσω τον παπαγαλο μου κιαν υπαρχουν καποια πραγματα να κανω γιαυτο. Ολη την ημερα κραζει φωναζει δυνατα και ηρεμει μονο σκεπαζοντας το κλουβι σε σκοτεινο μερος, ενω εγω θα ηθελα να ειναι πιο ηρεμος και να μπορω να τον βγαζω απο το κλουβι οταν καταφερω να κερδισω την εμπιστοσυνη του. Θα μπορεσω ποτε ομως να το κανω αυτο με φοβιζει μηπως ειναι πολυ μεγαλο σε ηλικια και δεν τα καταφερω περιμενω με αγωνια τις συμβουλες και τη βοηθεια σας ευχαριστω πολυ
 
Κι εγώ όταν τον πήρα έτσι έκανε.
Μου τον δώσανε για 3 μηνών και ταϊσμένο στο χέρι και χαλούσε κόσμο. Δεν μπορούσα ούτε φαγητό να του αλλάξω.
Είχα απογοητευτεί και έλεγα ότι με κορόιδεψαν και μου έδωσαν άγριο πουλί.
Τώρα άμα τον δεις δεν ξεκολλάει από πάνω μου.
Βάλτον καμιά εβδομάδα σε ένα μέρος του σπιτιού που να μην περνάει κόσμος και τρομάζει αλλά να σε βλέπει. Εσύ κάνε σαν να μην υπάρχει εκεί και ούτε να πηγαίνεις κοντά του παρά μόνο για τροφή και νερό. Έτσι θα συνηθίσει το μέρος και εσένα και θα μάθει ότι δεν αποτελείς κίνδυνο.
Την επόμενη εβδομάδα κάτσε και ποιο κοντά για να σε συνηθίσει χωρίς να απλώνεις χέρια κτλ.
Την άλλη να κάθεσαι δίπλα στο κλουβί. Μπορείς να δοκιμάσεις να του δώσεις και κανένα ηλιόσπορο από τα κάγκελα του κλουβιού.
Έτσι με μικρά βήματα πιστεύω να τον ηρεμήσεις.
Ίσως χρειαστεί ποιο πολύ χρόνο. Είναι ανάλογα και το πουλί.
 
ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες και κυριως για το αρθρο ηταν κατατοπιστικοτατο και με βοηθησε πολυ ομως ο φοβος μου ειναι πως το πουλι ειναι 2015 σχεδον δυο χρονων κι ετσι αναρωτιεμαι θα α καταφερω να τον ηρεμησω και να κερδισω την εμπιστοσυνη του η ειναι πολυ μεγαλος για κατι τετοιο;
 
το πουλι ειναι 2015 σχεδον δυο χρονων κι ετσι αναρωτιεμαι θα α καταφερω να τον ηρεμησω και να κερδισω την εμπιστοσυνη του η ειναι πολυ μεγαλος για κατι τετοιο;
Καθόλου μεγάλο δεν είναι, αυτό ούτε να το σκέφτεσαι. Εντάξει και μωρό δεν είναι αλλά και τα μωρά έχουν διακυμάνσεις συμπεριφοράς στην πορεία της ενηλικίωσης. Οπότε μια χαρά, θα προχωρήσεις καλά.
 
ευχαριστω πολυ Μαρια μου κι εσενα κουκλα η Ροζελα σου αν δεν κανω λαθος!
 
Φιλε μου, μια υποθεση θα κανω αλλα αν το πηρες απο κει που νομιζω οτι το πηρες, και το αλλο παρεα του ειχε το ασημι δαχτυλιδι, να σου πω (περαν του οτι τα "κοζαρω" απο το καλοκαιρι) οτι θελει πολυ υπομονη και ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι οι συνθηκες που ζουσαν ηταν να μην πω. Φυσικα αν οντως εχω δικιο. (*που αν εχω δικιο, και εγω απο κει ειχα παρει και τον ειχα βγαλει Ρικο!).

Υπομονη, πολυ αγαπη και φροντιδα.
 
μύρα δεν έχουμε και πολλά μαγαζιά εδώ οπότε ναι από πύργο τον πήρα και το άλλο δεν ήταν εκεί άλλα μονό 2 ροζελες ακόμα άλλα μου έλεγε ότι είναι του 2016 και είδα το δακτυλίδι μετά στο σπίτι και ήταν του 2015
 
μύρα δεν έχουμε και πολλά μαγαζιά εδώ οπότε ναι από πύργο τον πήρα και το άλλο δεν ήταν εκεί άλλα μονό 2 ροζελες ακόμα άλλα μου έλεγε ότι είναι του 2016 και είδα το δακτυλίδι μετά στο σπίτι και ήταν του 2015
Θα σου παρει λιγο περισσοτερο χρονο να το ηρεμησεις απο οτι ενα μωρο. Μην ξεχνας δεν εχει περασει και καλα :)
 
δηλαδή από εκεί πήρες εσύ τον άλλο με το ασημένιο δακτυλίδι; το Ρίκο που λες από εκεί τον πήρες;
 
δηλαδή από εκεί πήρες εσύ τον άλλο με το ασημένιο δακτυλίδι; το Ρίκο που λες από εκεί τον πήρες;
Ναι. Περυσι, πολυ ακριβοτερα απο οσο επρεπε και ηταν σε αθλιες συνθηκες. Αλλα ας μη χαλαμε το θεμα σου, εδω προεχει η εξημερωση του δικου σου Ρικο :)
 
ναι σωστα απλα η ανησυχια μου ειναι αν τα καταφερω λογω οτι ειναι σχεδον δυο χρονων. Εσυ τα καταφερες με το δικο σου;
 
Καλημέρα και να χαίρεσαι τον πανέμορφο φιλαράκο σου.
Οι παπαγάλοι είναι τόσο έξυπνα ζώα που αυτό ή θα είναι υπερ σου ή κατά σου 😛
(Πολύ σε βοήθησα έ? )
Όταν παίρνουμε ένα ενήλικο πουλί απο pet shop το οποίο δεν ξέρουμε τι έχει περάσει στην ζωή του (συνήθως ζούσαν σε άσχημες συνθήκες), τότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να μην γίνει ποτέ το φιλαράκι των ονείρων μας.
Η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική, δεν παύει όμως να έχει δημιουργήσει τον χαρακτήρα του και να έχει εδραιώσει κάποιες συμπεριφορές που ίσως είναι δύσκολο να ξεμάθει.
Εσύ τώρα καλείσαι να μάθεις ένα πουλί να εμπιστεύεται τον άνθρωπο, που μέχρι στιγμής δεν είχε καμία θετική εμπειρία μαζί του.
Εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε με συμβουλές, απο εκεί και πέρα όμως εξαρτάται απο τον χαρακτήρα του πουλιού αλλα και απο τον δικό σου.
Πόση υπομονή θα έχεις. Η υπομονή είναι η λέξη κλειδι.
Συνήθως στην αρχή ενθουσιαζόμαστε και ασχολούμαστε συνέχεια με τον παπαγάλο και μετά απο μερικούς μήνες, με ένα χρόνο, αν δούμε ότι δεν είναι όπως τον θέλαμε, βαριόμαστε και λέμε ότι απλά δεν θα μας εμπιστευτεί ποτέ.
Στην πραγματικότητα όμως μπορεί αν επιμέναμε περισσότερο να τον είχαμε ημερέψει.
Τώρα που είναι η αρχή μην προσπαθήσεις να τον πιέσεις για κάτι.
Να τον αφήσεις στην ησυχία του και να του βάζεις χαλαρή μουσική και να του μιλάς πολύ γλυκά.
Όποτε πλησιάζεις το κλουβί -πριν καν σε δεί- θα λες το όνομα του.
Επίσης μπορείς να του διαβάζεις βιβλία ή περιοδικά δίπλα του για να συνηθίσει την φωνή σου και να αποζητάει την παρέα σου.
(Αργότερα όταν έχει περάσει καιρός και έχετε μάθει λίγο ο ένας τον άλλον μπορείς να έχεις ανοιχτή την πόρτα του κλουβιού και εσυ να διαβάζεις ένα πολύχρωμο περιοδικό. Συνήθως τα εντριγκάρουν τα πολλά σχέδια και χρώματα και θέλουν να έρθουν να δουν τι είναι αυτό).
Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις έιναι να τρως δίπλα του και να του προσφέρεις το φαγητό σου (εννοείται μόνο φαγητά που μπορεί να φάει).
Σιγά σιγά θα μάθεις για τι τρελένεται και θα βρείς τα κουμπιά του.
Πχ φυστίκια, μήλο, λίγη φρυγανιά κλπ.
Να του αλλάζεις τρόφη με πολύ ήρεμες κινήσεις και επίσης να βάζεις τα χέρια σου μέσα στο κλουβί πολύ αργά και να κάνεις πως φτιάχνεις διάφορα απλά και μόνο για να καταλάβει ότι δεν έχεις σκοπό να του κάνεις κακό και ότι δεν θέλεις να τον πειράξεις βάζοντας τα χέρια σου στον χώρο του, οπότε δεν χρειάζεται να αγχώνεται και να πεταρίζει χωρίς λόγο.
Μπορείς επίσης να του δίνεις μικρά παιχνιδάκια που μπροεί να τα πιάνει με το πόδι και γένικα ότι μα ότι κι αν κάνεις να είναι μια καινούρια θετική εμπειρία για τον μικρούλι.
Αργότερα μπορείς να βάζεις και μουσική και να του χορεύεις και επίσης αν παίρνει τροφή από τα κάγκελα του κλουβιού να δοκιμάσεις αργότερα να του δίνεις και λιχουδιές εντός κλουβιού.
Κάποια στιγμή θα πλησιάσει να φάει, ειδικά αν είναι η αγαπημένη του λιχουδιά.
Όλα αυτά φυσικά θέλουν χρόνο αλλα και τι άλλο είπαμε; Υπομονή 😉
Αυτά τα λίγα για τώρα.
Εύχομαι να έρθεις κάποια στιγμή και να μας βάλεις φωτό με τον μικρούλι στο χέρι σου.
Αν σκεφτείς πόσα χρόνια ζούνε τότε έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου για να του αλλάξεις γνώμη για τους ανθρώπους :)
Επίσης οι Μονκ είναι πολύ κοινωνικοί και δένονται πολύ με τον ιδιοκτήτη τους! Αυτό είναι υπέρ σου!
 
Αν διαβασεις καλα οτι σου γραφει
ilie mp και κρατησεις λεξεις μαγικες οπως υπομονη αγαπη ηρεμια και υπομονη θα δεις μεγαλη αλλαγη στο πουλακι σου συγουρα εχει περασει καταστασεις προερχετε απο καταστημα που δεν εχει οπως και σε ολα τα καταστηματα προσωπικη φροντιδα και χρονο καθε πουλι δωστου το χρονο στο νεο περιβαλον να καταλαβει πως εσυ εισαι γιαυτον δωστου το χρονο του και τα αποτελεσματα θα δεις πωσ θα ειναι καλητερα απο οτι περημενες!
 
Back
Top