Αναπαραγωγή Θα μεγαλώσει κανάρα μικρά καρδερινάκια;

Πόλη
Βόλος
Παιδιά σας παρακαλώ βοηθήστε με! Έχω ένα ζευγάρι καρδερινες που είχαν κάνει άλλη μια γεννα πάλι με μικρά πουλάκια τα οποία ψωφισαν επειδή δεν ενδιαφερόταν όπως και τώρα δεν ενδιαφέρονται για τα καρδερινακια κ δεν τα ταΐζουν απότι βλέπω κ δεν ενδιαφέρονται για τα μικρά τους γιατί τα είδα και είναι αταιστα ούτε ίχνος φαγητού στον λεμο τους έχω μια καναρα που την έβαλα για ζευγάρωμα κ έκανε μια άσπορη γεννα τα αυγά της τα έσπασα ασπορα κ λέω να της βάλω αύριο αυτά τα καρδερινακια να τα μεγαλώσει σήμερα την έβαλα επίτηδες με ένα πυρωμενο καναρινι για να αρχίσει να κάνει φωλιά και μετά να της βάλω τα μικρά καρδερινακια θα τα μεγαλώσει; Σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω για να μην ψωφισουν τα μικρά καρδκαρδεριν

Δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα μπορούσε να σε συμβουλέψει με βεβαιότητα σχετικά με το ζήτημα που σε απασχολεί.
Πολλά μπορεί να συμβούν... Να έχουν πεθάνει αν δεν ταϊστούν έως να τα βάλεις στην κανάρα, να τα ταΐσει η μητέρα τους και να μεγαλωσουν και όλα καλά, να τα ταΐσει ή να μην τα ταΐσει η κανάρα...
Αλλά όπως κι αν το κάνεις, αν τα βάλεις τελικά στην κανάρα, θα βγάλεις τον αρσενικό από το κλουβί οπωσδήποτε.
Εσύ, έχεις κρέμμα νεοσσών μήπως και αν τα υπόλοιπα σχέδια αποτύχουν να προσπαθήσεις σαν έσχατη προσπάθεια να ταΐσεις;
Λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω και καταλαβαίνω την αγωνία σου, κι εύχομαι όλα να πάνε κατ' ευχήν.
Αλήθεια, οι καρδερίνες έχουν με τι να τα ταΐσουν; (αυγό, αυγοτροφή, μαλακούς σπόρους...)

Είναι μιας ημέρας τα μικρά ή μεγαλύτερα;
Μπορείς να τα ταΐσεις με σύριγγα;
Τα έχεις σε αρκετό ζεστό μέρος για το βράδυ (35-40 βαθμούς περίπου);

Εναλλακτικά, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις το αρσενικό καναρίνι, γιατί θα αργήσει να κάνει τον κύκλο της και να της βάλεις φωλιά στρωμένη με άσπορα αυγά. Αν καθίσει μπορείς μετά από λίγες ώρες να βάλεις και τα μικρά μέσα. Βέβαια, οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές...

Παιδιά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας τα καρδερινακια τα ταισα λίγο εγώ κ είναι μια χαρά προς το παρόν αλλά επειδή το πρωί πάω σχολείο δεν μπορώ να τα ταΐζω η καναρα μου εκανέ φωλιά τις έβαλα κάποια ψεύτικα αυγά μέσα αλλά δεν καθουαν πήγα έβγαλα τα αυγά και μετά πηγε και καθόταν θα δοκιμάσω να βάλω ψεύτικα αυγά και αν κάτσει θα τα βάλω τα μικρά μήπως και τα τα ταισει χωρίς τον αρσενικό όπως μου είπατε εσύ τι λέτε;

Παιδιά της έβαλα ξανά τα ψεύτικα αυγά και τώρα κάθεται αλλά σηκώνεται συχνά για να φάει τις έχω βάλει 5 ψεύτικα αυγά

Ωραία. Βάλε της κι ένα μικρό τώρα
Παιδιά της έβαλα ξανά τα ψεύτικα αυγά και τώρα κάθεται αλλά σηκώνεται συχνά για να φάει τις έχω βάλει 5 ψεύτικα αυγά

Άκουσα πως αν τα βάλω το βράδυ κ βάλω και μερικά τσοφλια έχουν ποιο πολλές πιθανότητες να ζήσουν τι λες;

Θα τα ταισω και πιστεύω θα είναι μια χαρά

Τα πουλακια ζουν πάντως

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν τα βάζω τώρα γιατί φοβάμαι να μην τα παρατήσει γιατί δεν ξέρω εάν θα έχει το ένστικτο της μάνας για να τα μεγαλωσει. Κ μια ερώτηση τι τροφή να τους αγοράσω για να ταΐζει ή καναρα αυγό τροφές, βιταμίνες αυτές τις κίτρινες που έχουν μέσα κ νιζερ, αυγό φυσικά και διάβασα ότι τρώνε οι άγριες καρδερινες στην φύση σκουλικισ τα οποία περιέχουν πρωτεΐνη που είναι απαρετητη που θα βρω αυτά τα σκουλήκια και πώς είναι αν ξέρεις πέσμου ευχαριστώ

Παιδιά τα έβαλα στην καναρα κ απότι βλέπω δεν τα θέλει δεν τα ταισε και τα ταισα εγώ με 1 κρόκο αυγό κ λίγο νερό για να είναι νερουλό κρέμα θα παω να δω αν υπάρχει αύριο σε καποιο από τα μαγαζιά αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τέλος πάντων θα ψάξω. Η τροφή που τα ταΐζω με αυγό είναι καλή για να τα μεγαλώσω;

Πείτε μου παιδιά σας παρακαλώ

Και άλλη μια ερώτηση ανα πόση ώρα να τα ταΐζω είναι 8 με 9 ημερών

ταισα εγώ με 1 κρόκο αυγό κ λίγο νερό
πιστεύω πως αν έχεις αυγοτροφή μπορείς να την αναμίξεις με το αυγό και το χλιαρό νερό για να φτιάξεις ένα πιο ενισχυμένο πολτό για να ταίσεις μέχρι να πάρεις τροφή για νεοσσούς.
Οκ αλλά ανά πόση ώρα να τα ταΐζω;
Αν θυμάμαι καλά κάπου έχω διαβάσει ανα τρίωρο και το βράδυ τάισε όσο μπορείς πιο αργά και το πρωί όσο μπορεις πιο νωρίς.
φρόντισε επίσης να τα έχεις κάπου ζεστά.

Ευχαριστώ πολύ

Αυγότροφή δεν έχω όμως

Πείτε μου Πώς να φτιάξω μια ενισχυμένη τροφή για να είναι δυνατή η νεοσσοι μου και να μεγαλωσουν

Καλό είναι να πάρεις κρέμα για νεοσσούς για να μπορείς να ελέγχεις την ρευστότητα του μίγματος από εκεί και πέρα θέλει λίγο και συχνά την πρώτη βδομάδα και ύστερα αν μία με δύο ώρες θα δεις τον λαιμό να μην έχει τροφή και μετά θα βάζεις φρέσκια καλύτερα να πεινάσουν λίγο παρα να γίνει ζημία.

κρέμα θα παω να δω αν υπάρχει αύριο σε καποιο από τα μαγαζιά αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τέλος πάντων θα ψάξω
Αν δε βρεις έλα να σου δώσω λίγη εγώ να κάνεις τη δουλειά σου!
Πείτε μου Πώς να φτιάξω μια ενισχυμένη τροφή για να είναι δυνατή η νεοσσοι μου και να μεγαλωσουν
Δυστυχώς για αρχή θα μεγαλώσουν με την κρέμα...
Μετά σιγά σιγά θα βάλουμε αυγό και καθαρισμένο ηλιόσπορο..
Σιγά - σιγά όμως..
ανα πόση ώρα να τα ταΐζω είναι 8 με 9 ημερών
Κάθε δύο ώρες
Αυγότροφή δεν έχω όμως
Θα σου δώσω κι απ' αυτή...

Βάλε μια φωτογραφία να δούμε πως τα έχεις;

Back