Γενικά Θα μιλήσει κάποτε ο Ζακό μου ή με κορόιδεψαν;

Στρατος38

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2018
Μηνύματα
318
Πόλη
Σέρρες
Καλησπερα και καλη χρονια τελη καλοκαιριου αποκτησα εναν african grey μου ειπαν οτι ειναι πολυ ομηλιτικος αλλα ακομα δεν εχει πει κατι αλλα ειναι πολυ φιλικος τρεφεται καλα και σωστα ασχολούμαι και του μιλαω πολυ αλλα μονο διαφορες φωνουλες και οταν ακουει το ονομα του σφυριζει.. Θα μιλησει καποτε ή με κοροιδεψαν;
 
Τι ηλικία έχει το πουλί; Το πήρες απο κάποιον που το είχε πριν και στο σπίτι του μιλούσε; Το είχες ακούσει; Γενικά οι γκρίζοι είναι ντροπαλά πουλιά, βέβαια ο καιρός απο το καλοκαίρι ως τώρα είναι κάμποσος για να μην άκουσες ούτε μια λέξη απο πουλί που μιλάει. Να έχεις υπόψιν σου ότι κάποιοι λένε πολύ λίγα και κάποιοι λίγοι μπορεί να μάθουν να σφυρίζουν σκοπούς αλλά να μην μιλάνε.

Στη θέση σου θα του έδινα κι άλλο χρόνο, είναι λίγος ο καιρός για να ανοιχτεί τελείως και να νιώσει σπίτι του. Στο λέω έχοντας πάρει κι εγώ ενήλικο πουλί.
 
Οχι το πουλι είναι γενημενο ιουνιο εγω το πηρα τελη Σεπτεμβρίου.. Δεν ακουσα να μιλαει πριν και υπέθεσα οτι ειναι μωρο ακομα.. Τελος παντων σε ευχαριστώ και αν μιλησει καλως αλλιως ειναι ενας πολυ καλος και ησυχος φιλος απλα αν ηξερα οτι δεν πρόκειται να μιλησει θα έπαιρνα και κατι αλλο γιατι με τοσα λεφτα νιωθω οτι μου λειπουν τα κελαηδήματα πιστευω να καταλαβαινεται.. Οχι μετανιωμενος για την αγορα του απλα αδικημένος
 
Ο ζακο εχει προδιαγραφές να μιλαει, σ αυτο σου ειπε την αληθεια, ομως δεν εγγυάται κανεις αν το καθε ζακο θα μιλησει! Περιεγραψε την ενασχοληση σου μαζι του, το κλουβι του, τα παιχνιδια που του εχεις βαλει
 
καλησπερα. το πουλι ειναι εξι μηνων απ'οτι καταλαβα. η γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να ανησυχης ειναι μικρο ακομα. συνεχησε να του μηλας οπως κανεις, και καποια στιγμη θα ξεκινηση. η ζακο ειναι απο τους ποιο ομιλητικους παπαγαλους δεν σου ειπαν ψεματα. συνεχησε και ολα θα πανε καλα.
 
Ειναι μικρο ακομα! Το πηρες πολυ μικρο για να μιλαει, παρολα αυτα κανεις δε μπορει να σου πει με σιγουρια οτι θα μιλησει! Εχουν τη δυνατοτητα ομιλιας! Δε ξερω προσωπικη μου αποψη βεβαια αλλα θεωρω λαθος το να παιρνουμε ενα πουλακι εχοντας σα κριτηριο οτι θα μιλησει! Καταλαβαινω πως το λες παρολα αυτα αλλα οταν παιρνουμε να πουλακι ας εχουμε σα κριτηριο το τι τρωει, το χρονο ενασχολησης, το ευδοκιμιο ζωης και ολα αυτα που χρειαζεται!
 
Φιλε καλησπέρα,
Ζακο π έχουν τραβήξει από τη φωλια μωρό (μερών) κ το έχουν ταΐσει με κρεμα έως τον απογαλακτισμό του δεν υπάρχει περίπτωση να μη μιλήσει μην στενοχωριέσαι/απογοητεύεσαι. Δώσε του λίγο χρονο μέχρι να ακουσεις τα πρώτα «γουργουρισματα».
Για να ξεκινήσει από νωρις να μιλάει (στους 6 μήνες η και ακόμη νωρίτερα) πρέπει να έχεις ήδη επισκεφθεί καποιες φορες τον εκτροφεα με σκοπό να διαλέξει εσένα καποιο από τα μικρά του ( και οχι εσυ καποιο από αυτά) αλλά και η μετέπειτα μετάβαση από τον εκτροφεα σε εσένα να έχει γίνει όσο πιο «ανώδυνα» και ευχάριστα για το πουλακι, γίνεται.
Τους μήνες που το έχεις ήδη αλλά και όλους τους υπόλοιπους π είναι να έρθουν, φρόντιζε το, ασχολησου μαζί του μάθε του νέες γεύσεις, βάζε του να καταστρέφει παιχνίδια/φύλα/κλαδια, βγαζε το από το κλουβί να ξεπιανεται εξήγησε του το κόσμο σ κ την καθημερινότητα σας και σύντομα (εάν ακόμη δεν τις έχεις δει), θα δεις τις πρώτες του απόπειρες 😉

Άσχετα με την προσωπική μ γνώμη, τι θεωρώ λάθος η σωστό, οι συντριπτική πλειοψηφία αγοράζει αυτο το ειδος παπαγάλου επειδή μιλάει πολύ. Εσυ έχεις το θάρρος να το πεις τουλάχιστον 😉

Αρσενικό είναι η θηλυκό, γνωρίζεις;
 
πρέπει να έχεις ήδη επισκεφθεί καποιες φορες τον εκτροφεα με σκοπό να διαλέξει εσένα καποιο από τα μικρά του ( και οχι εσυ καποιο από αυτά)

Ενδιαφερον.
 
Αρσενικο ειναι το γκριζακι μου.. Και ειναι πραγματικα ο καλύτερος φιλος(σε σύγκριση με την εμπειρία που εχω απο αλλα πουλια δλδ κοκατιλ λοβμπερτ καναρινια μπατζι ρικνεκ μακαο κ. Α.)
 
Αρσενικο ειναι το γκριζακι μου.. Και ειναι πραγματικα ο καλύτερος φιλος(σε σύγκριση με την εμπειρία που εχω απο αλλα πουλια δλδ κοκατιλ λοβμπερτ καναρινια μπατζι ρικνεκ μακαο κ. Α.)

Πόσο τον αγόρασες αν επιτρέπεται;
 
Αρσενικο ειναι το γκριζακι μου.. Και ειναι πραγματικα ο καλύτερος φιλος(σε σύγκριση με την εμπειρία που εχω απο αλλα πουλια δλδ κοκατιλ λοβμπερτ καναρινια μπατζι ρικνεκ μακαο κ. Α.)

Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κ σύνθετο ειδος αυτά τα ζωντανά :)
Αν παρολαυτα βλέπεις ποσο ξεχωριστό είναι στους 7 μόλις μήνες ζωής π έχει, λίγο πιο μετά θα σε ξετρελάνει. Οχι πολύ, Οταν κλείσει 8 μήνες η φιλια σας αυτή θα παίρνει επίσημα σχήμα 😉
 
Πραγματικά είναι απίστευτα αυτα που αισθάνεσαι με αυτο το πλασμα.. Τωρα για την ακριβή τιμη δεν ξερω γιατι μου το εκαναν σχεδον δωρο αλλα νομίζω 1000κατι αλλα απο εκτροφεα με χαρτια κ αλλα πιστοποιητικα
 
Αν μπορεις ανεβασε καμια φωτο να τον δουμε :) κατα τ αλλα ειναι απο τα πιο εξυπνα ζωα γενικοτερα λογικο ειναι. Ενα african grey που απεβιωσε το 2007 λενε πως ηταν το μοναδικο ζωο που εχει κανει ποτε ερωτηση ( υπαρξιακη! ) σε μια ψυχολογο; Που ασχολουταν τοτε μαζι του, κοιταζοντας τον εαυτο του σε καθρεπτη την ρωτησε τι χρωμα; Και ετσι λενε εμαθε το γκρι ( youtube αναζητηση '' alex african grey '' )
 
Back
Top