Γενικά Θα μου προκαλέσουν ασθένεια οι παπαγάλοι στο δωμάτιό μου;

basilis13

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2017
Μηνύματα
101
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ενα φιλος μου με εχει πει ποσες φορες να μην εχω τους παπαγαλους στο δωματιο μου γιατι μπορει να μου προκαλεσουν καπια ασθενια ισχυει;
 
Καλα αν το πουλακι ειναι υγιες και το κρατας καθαρο δε θα παθεις κατι. Απλα τα κοκατιλ και καποια αλλα ειδη βγαζουν μια πουδρα απο το φτερωμα τους που θεωρω οτι δεν ειναι το ιδανικο να την εισπνεεις στο χωρο που κοιμασαι! Το καλυτερο θεωρω ειναι να εχεις το παπαγαλο σου σε καποιο αλλο χωρο και οχι στο δωμαιο σου.
 
Ίσως είναι χαζή αυτή η ερώτηση αλλά ποια είναι η διαφορά αν ο παπαγάλος κοιμάται ή όχι στο δωμάτιο; Αν είναι να μεταδώσει κάτι εντός του σπιτιού φαντάζομαι μπορεί να συμβεί και τις "12" ώρες που είναι στο σαλόνι με τον ιδιοκτήτη και όχι τις άλλες "12" ώρες που κοιμάται στο δωμάτιο του ιδιοκτήτη. Εκτός κι αν κατά την διάρκεια του ύπνου τους βγάζουν την πούδρα από το φτέρωμα. Αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζω και για αυτό το ρωτάω. Συγκρίνω βέβαια την ερώτηση για οποιοδήποτε κατοικίδιο που συνήθως ακούω "μην το βάζεις στο δωμάτιο γιατί θα σου προκαλέσει κάποια αρρώστια" και κάνοντας αναζήτηση στο γοογκλ δεν βρίσκω ποτέ κάτι για το οποίο ο κύριος λόγος να είναι το κατοικίδιο. Με εξαίρεση πάντα όταν πρόκειται για περιπτώσεις με αλλεργία.
 
Εγω δεν ειπα για αρρωστια! Μιλησα συγκεκριμενα για τα κοκατιλ που γνωριζω οτι βγαζουν αυτη τη πουδρα!Γνωμη μου ειναι οτι δεν ειναι κ οτι καλυτερο να αναπνεεις ολη την ωρα τη πουδρα αυτηκ ενω κοιμασαι!
 
Γενικά είμαι της άποψης πως οποιαδήποτε κατάχρηση και αν σε δέκα ανθρώπους, θα υπάρχουν πάντα δέκα διαφορετικά αποτελέσματα. Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και με τα κατοικίδια. Δεν έχω ιδέα από πτηνά και κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο με την Λινκ οπότε ρωτάω να δω διάφορες απόψεις ή περιπτώσεις που έχουν συμβεί σε μέλη του φόρουμ. Συγνώμη αν φάνηκε κάπως η παραπάνω απάντηση μου σχετικά με την πούδρα αλλά ήταν σαν "πάτημα" ώστε να ρωτήσω για το αν μπορεί να προκαλέσει το οτιδήποτε και τις ώρες που περνούν μαζί κατά την διάρκεια της ημέρας.
 
... σχετικά με την πούδρα αλλά ήταν σαν "πάτημα" ώστε να ρωτήσω για το αν μπορεί να προκαλέσει το οτιδήποτε και τις ώρες που περνούν μαζί κατά την διάρκεια της ημέρας.

Θέλει ίσως λίγη προσοχή σε ανθρώπους με επιβαρυμένο αναπνευστικό ή άσθα κτλ. Κανέναας λόγος ανησυχίας αν κάνεις συχνά μπάνια στο πουλάκι (ακόμη και καθημερινά) και καθαρίζεις το κλουβί με βρεγμένο πανί κι αερίζεις το χώρο που ζει το πουλί. Συνθήκες δηλαδή που πρέπει να υπάρχουν για την καλή υγεία όλων.
 
Κι εγω έτσι πίστευα, όμως τελικά στο δωμάτιο μου την εχω και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν εχει καλό καιρό μένει στον ήλιο έξω μέχρι να αρχίσει να νυχτώνει. Καθαρό φυσικά κλουβί για την υγιεινή τη δικη σου αλλα και τη δικη τους
 
Προσωπικά, θα απέφευγα να κοιμάμαι στο ιδιο δωματιο με παπαγάλο που βγαζει πούδρα. Μακροπρόθεσμα δεν ξερω κατά πόσο μπορει να επηρεάσει η χρόνια έκθεση σε αυτόν τον παράγοντα και ούτε εκ των προτερων γνωρίζουμε τις ευαισθησίες που μπορει να αποκτήσουμε σε βάθος χρονου. Ειναι πολλές οι περιπτώσεις ας πουμε που ξαφνικά ο ανθρωπος εμφανίζει αλλεργίες στα 30 του κλπ, χωρίς πιο πριν να έχει ενδείξεις. Και, σκέφτομαι, γιατί, όταν και, αν κάποιος μπορει να το αποφύγει για τις 7 κατά μέσον όρο ύπνου του, να υποβάλλει τον εαυτό του σε κατι τετοιο.
Εννοειται οτι δεν ξερω αν προκειται για αλλεργιογόνο, αλλά γνωρίζω οτι οι γιατροί αποτρέπουν άτομα με άσθμα να έρχονται σε συχνή επαφή ακόμα και με καναρίνια, που δεν βγάζουν πούδρα και γενικά με πουπουλένια αντικείμενα.
 
Θέλει ίσως λίγη προσοχή σε ανθρώπους με επιβαρυμένο αναπνευστικό ή άσθα κτλ. Κανέναας λόγος ανησυχίας αν κάνεις συχνά μπάνια στο πουλάκι (ακόμη και καθημερινά) και καθαρίζεις το κλουβί με βρεγμένο πανί κι αερίζεις το χώρο που ζει το πουλί. Συνθήκες δηλαδή που πρέπει να υπάρχουν για την καλή υγεία όλων.
μπανιο; δεν ηξερα κατι τετιο Μπορεις να μου πεις πως γινεται; Ευχαριστω
 
Βασίλη αν ρωτάς για το μπάνιο μπορείς να βάλεις εσωτερική μπανιέρα στο κλουβί. Θα πρέπει όμως μετά να την αφαιρείς γιατί πολλές φορές κάνουν την ανάγκη τους εσωτερικά στην μπανιέρα και την βλέπουν και ως μεγάλη ποτίστρα. Ένας άλλος τρόπος είναι το εξωτερικό μπάνιο σε κάποιο ταψάκι ή κάτι το οποίο μπορείς να έχεις το νερό μέχρι την κοιλιά του. Ένας ακόμη τρόπος είναι να τα ψεκάζεις (σκέψου κάτι παρόμοιο με το αζαξ για τα τζάμια) και μπορείς να τα δεις να σηκώνουν τα φτερά τους και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top