Γενικά Θα μου προτείνατε να πάρω και θηλυκό ή είναι αργά;

Johkill23

PB New Member
Εγγραφή
19 Απρ 2017
Μηνύματα
104
Πόλη
Βέροια
Γεια σας φίλοι μου. Πριν από περίπου 2 βδομάδες η μητέρα μου ξέχασε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό και πήρε φωτιά μια κατσαρόλα με λάδι... Η φωτιά επεκτάθηκε στην υπόλοιπη κουζίνα, σε απόσταση δέκα περίπου μέτρων από την οποια είχα μια κλούβα που φιλοξενούσε 12 καναρινινακια και πάνω από αυτή μια ζευγαρωστρα με αλλά 2 καναρίνια μέχρι να καταλάβουμε τι είχε συμβεί ήταν ήδη πολύ αργά λόγω καπνού είχαν πεθάνει όλα τους. Αποφάσισα όμως χθες να πάρω ένα αρσενικό καναρινακι παρόλο που με συνεθλιψε το συμβάν. Θα μου προτείνατε να πάρω και θηλυκό ή είναι αργά; Συγγνώμη αν σας κούρασα.
 
Για θηλυκό πουλάκι με σκοπό την αναπαραγωγή είναι ήδη πολύ αργά. Η εποχή έχει σχεδόν παρέλεθει, χρόνος για καραντίνα, διατροφική προετοιμασία, ζευγάρωμα και ανατροφή νεοσσών δεν υπάρχει, οπότε θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα καναρινάκι σε πρώτη φάση ή και δύο (αρσενικό - θηλυκό) που δεν θα τα βάλεις στο ίδιο κλουβί όμως.
Βεβαίως έχε στα υπόψη σου ότι η καλύτερη εποχή αγοράς καναρινιού είναι μετά την πτερόρροια δηλαδή από Οκτώμβρη - Νοέβρη και όχι τώρα που τα πουλιά είτε είναι μικρά, είτε κουρασμένα από την αναπαραγωγή.
Κρίμα για το ατύχημα που είχατε
 
ianos Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Γιάννη μάλλον θα περιμένω μέχρι Νοέμβριο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top