Γενικά Θα μπορέσουν να ζήσουν μόνες οι καρδερίνες μου αν τις αφήσω ελεύθερες;

κλαιρη

PB New Member
Εγγραφή
29 Σεπ 2008
Μηνύματα
33
Πόλη
Αθήνα
Τον Ιουλιο στην αυλη του εξοχικου μου βρηκα μια φωλια με τεσσερα πουλια πεσανε απο το δεντρο, δεν μπορουσα να τα ανεβασω επανω, ετσι τα κρατησα τα μεγαλωσα και τελικα ειναι καρδερινες. Τα αγαπαω πολυ ομως θελω να τα αφησω ελευθερα την Ανοιξη μπορει καποιος αν ξερει οτι θα μπορεσουν να ζησουν μονα τους, υποψη ειναι ημερα τωρα:)
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Εαν τα πουλακια ειχαν αιχμαλωτιστει εχοντας ξεκινησει τη ζωη τους στη φυση, τοτε θα μπορουσαν να επιστρεψουν εκει. Αυτη τη στιγμη ομως δεν εχουνε μαθει να στηριζονται στον εαυτο τους για την επιβιωση τους, δεν εχουνε μαθει τι πρεπει να τρωνε και τι οχι και πως να βρισκουν τροφη κατι που μαθαινουν απο τους γονεις τους. Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι καλη ιδεα να τα ελευθερωσεις πια.
 
Κλαιρη συμφωνωμε το Φοιβο, εχουν μαθει οτι στην ταιστρα θ αβρουν φαγητο, στη φυση ελευθερα δε θα ξερουν να ξετρυπωνουν σπορους, αλλα πως τα μεγαλωσες, με τι μειγμα;
 
Ετσι εναι το σωστο. Ειναι αμαθα. Αμα ομως δεν μπορεις να τα κρατησεις καλυτερα να τα χαρισεις.
 
Όταν λες είναι ήμερα τι εννοείς; Έρχονται στο χέρι σου για τροφή, τα βγάζεις από το κλουβί και ξαναγυρνάνε μόνα τους σε αυτό ή απλά δεν χτυπιούνται όταν είσαι κοντά; Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση κράτα τα γιατί πολύ δύσκολα θα επιβιώσουν, σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια φιλοζωική οργάνωση και να μιλήσεις με κάποιον ειδικό για την απελευθέρωσή τους. Το ότι μεγάλωσαν από εσένα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορούν να βρουν τροφή μόνα τους, υπάρχει και το ένστικτο, ας μην το υποτιμούμε. Για την ασφάλεια τους όμως πρέπει να μιλήσεις με κάποια οργάνωση που κάνει απελευθερώσεις (Η ΕΚΠΑΖ είναι μία που γνωρίζω ότι είχε εξειδικευμένους ανθρώπους αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη)
 
Εγώ νομίζω ότι και πάλι δεν θα είναι καλή ιδέα να τα αφήσεις.. Το ένστικτο είναι ένστικτο, αλλά κάποια πράγματα τα μαθαίνουν από τους γονείς τους..Αν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουν, πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνεις αρκετή δουλειά και προσπάθεια πριν για να μάθουν κάποια πράγματα στην αναζήτηση μορφής..
 
Επίσης,
τα καρδερινάκια που είναι ταϊσμένα στο χέρι,
αυτό τον καιρό που ακόμα "ντύνοντε"(αλλάζουν φτερά)
& μέχρι να φτάσουν τους 6-8 μήνες,
παρουσιάζουν πολλές αβιταμινώσεις
& μη καλή λειτουργία του συκωτιού.
Πρώτο σύμπτωμα είναι το μη ομοιόμορφο πτέρωμα,
κυρίως στο λαιμό.
Κάτι που όμως θα το διαπιστώσεις μόνο εάν τα δει κάποιος γνώστης.
Κάτι ακόμα αρνητικό είναι ο καιρός που ήδη ψύχρανε αρκετά
αλλά κυρίως απότομα.
Αν τα κρατήσεις,
του χρόνου να μην κρατήσεις τις φωτογραφίες των απογόνων τους για... Πάρτη σου!
Καλή τύχη σε όποια σου απόφαση...
( Σαν θέληση έχεις επιλέξει την γενναία απόφαση, την απελευθέρωση...)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Σε ενα ντοκυμαντερ του National Geographic ελεγε οτι τα πουλια που εχουν μεγαλωσει απο τον ανθρωπο (με εξαιρεση καποια κεντρα οπου τα πουλια δεν ειδανε ποτε τον ανθρωπο που τα ταιζε και με οσο γινεται προσαρμοσμενες στο φυσικο τους περιββαλον συνθηκες) ειναι τα ζωα που ειναι το πιο δυσκολο να επανενταχθουν στο φυσικο τους περιβαλλον διοτι η ευρεση τροφης (τι τρωγεται και τι ειναι δηλητηριωδες, καθως και η αποφυγη εχθρων, συγκεκριμενες κραυγες και σινιαλα) ειναι πραγματα που τα μωρα πουλια μαθαινουν παρακολουθοντας τους γονεις τους.

Συμφωνω ομως οτι πολλα ειναι μεσα στα ενστικτα τους.
 
Αν τα κρατήσεις,
του χρόνου να μην κρατήσεις τις φωτογραφίες των απογόνων τους για... Πάρτη σου!
Χάρη, στην περίπτωση που τα κρατήσει, τα πουλάκια αυτα είναι αδέρφια. Επιτρέπεται να αναπαραχθούν μεταξύ τους; Οι απόγονοί τους θα είναι υγιή πουλιά; 😕
 
Tα πουλια τα ταιζα με κροκο αυγου βιταμινη και λιγη ζαχαρη ενας παππους μου το ειπε εγω δεν ειχα ιδεα απο αυτα. Τα βαζω σε κουνουπιερα για να πετανε, μαζι και εγω, και αυτα ερχονται και καθονται επανω μου, στο κεφαλι, ωμοκαι μου δινουν φιλια στο στομα, οταν περασω το δαχτυλο μου στο κλουβι ανεβαινουν επανω, αυτο ενοω ημερα. Επισης τρωνε σπορους απο το χερι μου. Πηρα τηλ. στο Κεντρο Αγριων Πουλιων στην Αιγινα και μου ειπαν να τα αφησω σταδιακα με ανοιχτο κλουβι να επιστρεψουν αν δεν τα καταφερουν. Γνωριζουν ομως και αυτοι; Τα εχω στο μπαλκονι προς το παρον πρεπει να τα βαλω μεσα οταν χειμωνιασει; Μενω 5ο ορ. και εχω αερα. Πρεπει να τα χωρισω; Τσακωνονται τοενα το χωρισα ηδη τσιμπαγε τα υπολοιπα. Ευχαριστώ που απαντησατε δεν εχω ιδεα απο καρδερινες περιμενω την αποψη σας
 
Εμενα η αποψη μου ειναι να παρεις ενα μεγαλο ερυχωρο κλουβι (κλουβα θα ελεγα) και να βαλεις μεσα πολλα φυσικα κλαδια και να ενημερωθεις μεσα απο το φορουμ για τις διατροφικες και τις αλλες αναγκες αυτων των πουλιων. Τα συγκεκριμενα δε νομιζω να εχουν πιθανοτητα επιβιωσης εαν τα αφησεις στη φυση αφου τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα περιγραφεις!
 
Χάρη, στην περίπτωση που τα κρατήσει, τα πουλάκια αυτα είναι αδέρφια. Επιτρέπεται να αναπαραχθούν μεταξύ τους; Οι απόγονοί τους θα είναι υγιή πουλιά; 😕
*Τζωρτζίνα,
εννοούσα για απογόνους που δεν θα προέρχονται από μεταξύ τους ζευγάρωμα.
*Κλαίρη,
(η μία παπαγαλίνα μου έχει το...όνομά σου!)
τα πουλιά αυτά πλέον είναι...άνθρωποι,
η σκέψη του Ανέστη πλέον είναι μονόδρομος...
Τώρα, αν δεν τα... Αντέχεις 🙂,
θα βρεθούν πολλοί φίλοι από το φόρουμ για υιοθεσία!
 
Για αυτό ρώτησα τι εννοείς όταν λες ήμερα! Μην τα αφήσεις τα πουλιά. Όσο σταδιακά και να γίνει η απελευθέρωση δεν έχουν ελπίδες να ενταχθούν σε κοπάδι. Έχουν συνηθίσει τόσο πολύ την ανθρώπινη παρουσία που το πιο πιθανό είναι να βρουν κάνα κλουβί και να περιμένουν από έξω. Εύχομαι να τα κρατήσεις και να ασχοληθείς με το είδος ακόμη περισσότερο και ίσως κάποια μέρα να τα αναπαράγεις κιόλας.
 
Η γνωμη μου ειναι οταν ξαναπας στο εξοχικο σου να τα αφησεις εκει αλλα να εισαι εκει καποιες ημερες να τα παρακολουθεις. Πιστευω να ενταχθουν σε καποιο κοπαδι εκει και να βρουν το δρομο τους. Μην τα αφησεις Αθηνα γιατι χαθηκανε.
 
Μεχρι να αποφασισω τι θα κανω με τα πουλια, αν και εγω το βλεπω δυσκολο να ζησουν μονα τους θα μπορουσατε να με πληροφορησετε αν πρεπει να τα βαλω χωριστα ενα ενα η ολα μαζι σε κλουβα, και αν μπορω να τα αφηνω στο μπαλκονι και τον χειμωνα;
 
Κλαίρη βαλτα σε ξεχωριστα κλουβιά θα είναι πιο άνετα και δεν θα μαλώνουν.Από ένα πετ θα ζητήσεις μείγμα σπόρων για αγριοπούλια και ιδιαίτερα για καρδερίνες. Κάπου κάπου καλά βρασμένο αυγό τριμμένο καρότο και μήλο(όχι τριμμένο). Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 5 καλό είναι να τα βάζεις μέσα ή να τα σκεπάζεις με νάυλον ή με κάτι υφασμάτινο. Απέφυγε να βάλεις τα κλουβιά σε σημείο που κάνει ρεύμα. Συχνή καθαριότητα των κλουβιών και όλα θα πάνε καλά. Είμαι της γνώμης να μην τα αφήσεις. Εδώ μεγάλα πουλιά και αν κάτσουν 1 χρόνο σε κλουβί είναι δύσκολο μετά να επιβιωσουν τα μικρά και με τον τρόπο που τα έχεις μεγαλώσει δεν θα έχουν καμμία τύχη. Καλορίζικα΄και βάλε μας καμμιά φωτο να τα δούμε..
 
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου, να τα βαλω σε διορωφα κλουβακια για λιγοτερο χωρο; Μενω σε διαμερισμα και ειναι δυσκολο να εχω τεσσερα κλουβια, ομως το κατω κλουβι δεν εχει μεγαλο οπτικο πεδιο και ειναι και μικρα του εμποριου. Θα βαλω φωτο συντομα.
 
Κλαιρη, επειδη μια εικονα ειναι χιλιες λεξεις,τοτε ενα βιντεο ειναι ενα εκατομμυριο λεξεις:
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Τι ειναι; Καρδερινες;! Που βρεθηκαν τοσες πολλες;!
 
Ποσο μεγαλο να ειναι το κλουβι; οταν τα αφηνω μεσα στην κουνουπιερα που ειναι αρκετα ευρυχωρη οταν βρεθουν κοντα τσακωνονται και τσιμπιουνται
:)
 
Back
Top