Γενικά Θα μπορούσατε να μου πείτε τι ράτσα είναι αυτό το καναρίνι;

ΚαναρηρακληΣ

PB New Member
Εγγραφή
23 Οκτ 2014
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας αν δεν σας κάνει κόπο θα μπορούσατε να δείτε 2 φωτογραφίες που έχω επισυνάψει να μου πείτε τι ράτσα είναι αυτό το καναρίνι γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι ισπανικο timbrado αλλα έχω δει στο internet κι αλλες ρατσες που μοιάζουν πολύ με αυτό, γιατί θέλω συγκεκριμένα κάποια στιγμή να του βάλω ένα θηλυκό ακριβώς ίδιας ράτσας. Είναι πάνω από 5 ετών.

YjvQX6-srn.webp
5AlHku.jpg

TFKZkn.jpg

Κάποιος ειδικός που του έστειλα φωτό μου πε ότι μάλλον δεν είναι ράτσας όμως ψάχνοντας τα χαρακτηριστικά του δεν βλέπω διαφορες από ένα ισπανικο timbrado εξωτερικά στο χρώμα-σώμα-φτερά-ουρα-πόδια-ματια. Στην φωνή ίσως να έχει 2-3 εφέ λιγότερα από αυτά που έχουν ανεβάσει στο youtube ίσως λογικό γιατί από μικρό ήταν μονο του.

Επίσης δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφέρω αυτά τα χαρακτηριστικά αλλα είναι πολύ ενεργητικό πηδάει συνεχώς είναι το πρώτο καναρίνι που έχω δει να κάνει τούμπες "backflip" κρέμεται συχνά ανάποδα στην οροφή και περπατάει έτσι ανάποδα κιόλας προς την κατεύθυνση της ουράς. Επίσης έχει παρατηρητικότητα και μεγάλη αντίληψη για το ποιος είναι ποιος (σε κάποιους κάνει τσίου πάντα και στους υπολοιπους ποτε) Και τέλος είναι πολύ επιθετικός στο άτομο που το περιποιείται κάθε πρωί η βραδυ φουσκώνοντας πολύ τα φτερά και το λοφίο τσιμπώντας τα δάχτυλα του ατόμου (Δεν μασάει μια αυτό το πραματάκι).
 
Δεν ανήκει σε κάποια απο τις κατηγορίες Ε (εμφάνισης ) ή D (χρώματος ). Αν εντάσσεται στην κατηγορία φωνής TIBRANTOS δεν μπορεί να σου το πεί κάποιος με σιγουριά βλέποντας την εξωτερική του εμφάνιση και μόνον.
 
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Πάντως συγκρινοντας αυτές τις 2 φωτογραφίες

P1010019.JPG

YjvQX6.jpg

που το ένα είναι από blog που ασχολείται με "τιμπραδο" και υποτίθεται είναι "τιμπαρδο" και την δικια μου φωτό... Εγώ παιδιά δεν βλέπω διαφορες. Εάν δεν βαριέστε πείτε μου να ξέρω κι εγώ έτσι από ενδιαφέρον τις διαφορες εάν υπάρχουν. Τώρα για την φωνή όπως είπα από μικρό ήταν μονο του και τραγουδάει όπως αυτά στο youtube με κάνα 2-3 εφέ λιγότερα ίσως. Αυτά και συγγνώμη αν επιμένω αλλα δεν το κατέχω και ψάχνω να δω τι γίνετε. Ευχαριστώ.
 
Αυτό που κατάλαβα απ' όσα σου είπαν παραπάνω, δεν κρίνεται από την εμφάνιση το τιμπράδο αλλά από την μελωδία.
Αν θέλεις να σου πουν γνώμη αυτοί που ξέρουν, βάλε ένα βίντεο με το τραγούδι του.
 
Ξέρεις πόσα ΚΟΙΝΑ καναρινάκια είναι ολόιδια με τον φίλο σου; Τουλάχιστον όσα και ΤΙΜΠΡΑΝΤΟ . Γι' αυτό η απάντηση με βάση τα φαινόμενα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ.
 
Εγω θα σου προτεινα αν είναι οικονομικως εφικτο εφόσον θελεις τιμπραντο να παρεις ένα ζευγαρι από εκτροφεα. Γιατι αν είναι κοινο δεν κανεις τιποτα. Καλο είναι να κραταμε τις ρατσες καθαρες ειδικα στα φωνης που δεν διακρινονται εμφανισιακά.
 
Ok το πιασα. Θα βάλω ένα θηλυκό απλά παρόμοιο. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω συνεχώς αναπαραγωγή. Μονο μια φορα γιατί αυτό το πουλί είναι ιδιαίτερο και θέλω να έχω απογόνους από αυτό για μένα απλά αν ήταν καθαρόαιμο τουλάχιστον να μην χαλούσα την ράτσα. Σας ευχαριστώ όλους.
 
Πάρε τότε μία θηλυκή Τιμπράντο.
 
Τιμπραντο δεν ειναι στο υπογραφω!
Πέντε χρόνων χωρίς να έχει ζευγαρωσει πότε δύσκολα να κάνει τώρα...
 
Πάρε τότε μία θηλυκή Τιμπράντο.
Πάρε ενα θηλυκό τιμπραντο και δοκίμασε να τα ζευγαρωσεις, εκτός και αν...
Τιμπραντο δεν ειναι στο υπογραφω!
Πέντε χρόνων χωρίς να έχει ζευγαρωσει πότε δύσκολα να κάνει τώρα...
... ισχύει αυτό, μπορείς να πάρεις ένα αρσενικό τιμπραντο εφόσον αποτύχεις στην πρωτη προσπάθεια.
Προσπάθησε δηλαδή να πάρεις απογόνους από το καναρινι σου και αν δεν τα καταφέρεις δοκίμασε με ένα αρσενικό τιμπραντο
Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις
 
Ok σας ευχαριστώ όλους. Θα πάρω ένα θηλυκό που να μοιάζει, κι άμα είναι Timbrado ας είναι και άμα πιάσει έπιασε. Αρσενικό δεν περνώ γιατί δεν με νοιάζει να κάνω αναπαραγωγή αλλα αναπαραγωγή από αυτό το πουλί. Αυτά.
 
Καλησπέρα. Θεωρώ πως αν τον βάλεις με ένα θηλυκό καναρίνι με πείρα στο ζευγάρωμα θα ανταποκριθεί μια χαρά στα καθήκοντά του, ακόμη και αν ο ίδιος δεν έχει ζευγαρώσει ξανά. Εξάλλου ο αρσενικός της φωτογραφίας από την όψη του και μόνο είναι πολλά υποσχόμενος. Και εγώ στη θέση σου θα ήθελα να πάρω απογόνους από το συγκεκριμένο πουλί.
 
Back
Top