Φροντίδα Θα μπορούσα να βάλω μπάντζι να συγκατοικήσει με κοκατιλ;

mixalis20032015

PB New Member
Εγγραφή
31 Αυγ 2015
Μηνύματα
75
Πόλη
Ελευσίνα
Γειά σας όπως πόλλοι ξέρετε ψάχνω για κοκατιλ αλλά επειδή θέλω ημερο η τιμή τους είναι πολύ μεγάλη έτσι σκέφτηκα να πάρω ένα μπάντζι μιας και τα αγαπάω και αυτά πολύ ημερο όμως... Τώρα θα ήθελα να σας πω θα μπορούσα να βάλω το μπάντζι να συγκατικισει με το κοκατιλ; Αφού κρατήσω καραντίνα 40 ημερών;
 
Αναλογα με τον χαρακτηρα του πουλιου, αλλα πουλακια μπορουν να συγκατοικησουν με πουλια διαφορετικου ειδους αλλα οχι.. Αν και δεν το βρισκω εγω προσωπικα καλο να μεινουν μαζι γιατι πιστευω οτι το καθενα θελει τον χωρο του... καθαρα γνωμη μου ομως...
 
Ειμαι κατα αλλα φυσικα αυτο δεν κρινεται απο εμενα, πολλοι ανθρωποι και ακομα και σε πετ σοπ βλεπω να εχουν lovebirds, budgies κλπ. Ολα μαζι και τις περισσοτερες φορες ειναι ολα τραυματισμενα... Εφοσον ομως εχεις αρκετο χωρο (εννοω μεγαλο κλουβι) και ο χαρακτηρας των πουλιων ειναι ηρεμος θα μπορουσαν να συγκατοικησουν χωρις εντασεις (μπορεις να κανεις και καποιες δοκιμες πριν τα βαλεις μαζι για να δεις πως αντιδρουν)
 
Δεν πρέπει να τα βάλεις μαζί. Σε μια διαμάχη, η κατάληξη μπορεί να είναι μοιραία για το μπάτζι. Εάν μπορείς να έχεις μόνο ένα κλουβί, καλά είναι να έχεις ένα είδος σε αυτό για να φροντίζεις. Πρέπει να αποφασίσεις ποιο από τα δύο είδη σου αρέσει περισσότερο και να καταλήξεις σε ένα από αυτά. Ακόμη και όλα τα είδη παπαγάλων να είχες, αργά ή γρήγορα θα κατέληγες σε ένα-δύο. Τα μπάτζι είναι πιστεύω μια καλή επιλογή για να ξεκινήσεις και να δεις κατά πόσο μπορείς να μείνεις αφοσιωμένος στη φροντίδα των πουλιών γενικά.
 
και τα 2 ειδη που εχεις διαλεξει ειναι ειδη που ζουν σε ομαδες, ανηκουν στην ιδια ηπειρο, εχουν τις ιδιες διατροφικες συνηθειες και ειναι κοινωνικα πουλια.
Το να βαλεις τα 2 συγκεκριμενα διαφορετικα ειδη μαζι παιζει υπο προϋποθεσεις.
αν τα βαλεις και τα 2 σε καναρινοκλουβο θα εχεις μαχες, αν τα βαλεις σε κλουβα δωματιο θα ζουν αρμονικα
αν παρεις ενα ημερο μωρο και το βαλεις μαζι με ενα αγριο κοκατιλ.. Το μωρο ξεχνα το..
αν μεγαλωσεις απο μωρα και τα 2 πουλια μαζι θα μπορουν να συνυπάρξουν.
και εγω ειμαι κατα και καθε ειδος που εκτρεφω ζει σε διαφορετικες κλουβες (και στην αναπαραγωγικη περιοδο καθε ζευγαρι μονο του) αλλα σε εκτροφεια και παρκα που εχω επισκεφτει σε μεγαλους χωρους λειτουργει.
 
Back
Top