Γενικά Θα μπορούσα να ζευγαρώσω φαιό με λευκό κυρίαρχο;

Πόπη Μπού

PB Member
Εγγραφή
25 Μαϊ 2008
Μηνύματα
748
Πόλη
Γλυφάδα
Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα αγόρασα ένα καναρινί φαιό λευκό καφέ ! Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να το ζευγαρώσω με λευκό κυρίαρχοκαι αν ναι τι χρωματισμούς μπορώ να πετύχω .Ωστόσο θα ήμουν πολύ χαρούμενη να ακούσω και δικές σας προτάσεις!
Είναι γνωστό ότι αυτή η περίοδος είναι καλή για αγορές νέων πουλιών και θα ήθελα να κάνω μια ερευνά αγοράς με βάση τις προτάσεις σας,ώστε να έχω και ένα καλό θηλυκό νωρίς έτσι θα μπορέσω να τα προετοιμάσω αφού πλέον είμαι σίγουρη για την καλή τους υγειά ! Περιμένω τις απαντήσεις σας με αγονία!

Υ. Γ. Δεν έχω σκοπό να τα ζευγαρώσω αυτό το διάστημα!
 
απο ότι βλέπω το δικόσου είναι λεύκό γιατί δεν πέρνεις ένα λευκό υπολοιπόμενο για να βγάλεις λευκά.
 
για τα καφέ έχω ακούσει ότι με κόκκινο δίνουν πολύ ωραίες αποχρώσεις
 
αν το ζευγαρώσεις με κυρίαρχο λευκό θα πετύχεις αποχρώσεις του χρώματος που έχεις τώρα (προς το λευκό) και λευκά.
 
ερινα διαβασε αν θελεις και αυτο www.poc.gr/Greeks/Birds/Articles.asp?where=article βεβαια στην συγκεκριμενη σελιδα θα βρεις αρκετα αρθρα που θα σε βοηθησουν
 
Το Φαιό είναι καναρίνι χρώματος και η κατηγορία του είναι μελανίνης. Το λευκό κυρίαρχο είναι λιποχρωμικό. Θα πρότεινα να το ζευγαρώσεις με κάποιο μελανίνης επίσης ώστε να μην πάρεις κοινά καναρίνια "παρδαλά", αλλά καναρίνια χρώματος. Το θέμα με τι να το ζευγαρώσεις είναι αρκετά μεγάλο και περίπλοκο αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις δικές σου προτιμήσεις. Ρίξε μια ματιά στο link που έγραψε ο Δημήτρης και εδώ είμαστε μετά να συζητήσουμε οποιαδήποτε απορία.
 
ερινα διαβασε αν θελεις και αυτο www.poc.gr/Greeks/Birds/Articles.asp?where=article βεβαια στην συγκεκριμενη σελιδα θα βρεις αρκετα αρθρα που θα σε βοηθησουν

ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ
1) ΦΑΙΟ ΟΞΕΙΔΩΜΕΝΟ (ΚΑΦΕ) Χ ΜΑΥΡΟ - ΚΑΦΕ
♂ ΜΑΥΡΟ - ΚΑΦΕ / ΚΑΦΕ ΦΑΙΟ
♀ ΚΑΦΕ / ΦΑΙΟ

2) ΜΑΥΡΟ ΚΑΦΕ /ΚΑΦΕ ΦΑΙΟ Χ ΦΑΙΟ ΟΞΕΙΔΩΜΕΝΟ (ΚΑΦΕ)
♂ ΜΑΥΡΟ - ΚΑΦΕ/ΚΑΦΕ - ΦΑΙΟ ♀ ΜΑΥΡΟ ΚΑΦΕ / ΦΑΙΟ
♀ ΦΑΙΟ ΟΞΕΙΔΩΜΕΝΑ (ΚΑΦΕ) ♀ ΦΑΙΟ ΟΞΕΙΔΩΜΕΝΑ (ΚΑΦΕ)
♂ “ “ (ΚΑΦΕ ΜΑΥΡΟ/ΚΑΦΕ ) ♀ “ “ ΜΑΥΡΟ ΚΑΦΕ
♂ ΚΑΦΕ / ΦΑΙΟ ♀ ΦΑΙΟ ΚΑΦΕ / ΦΑΙΟ
3) ΙΖΑΜΠΕΛΑ / ΦΑΙΟ Χ ΦΑΙΟ ΕΛΑΤΤΩΜΕΝΟ (ΑΧΑΤΗ) (ΜΕΛΑΝΙΝΙΚΟ Κ. Μ.)
♂ ΑΧΑΤΗ / ΙΖΑΜΠΕΛΑ - ΦΑΙΟ ♀ ΙΖΑΜΠΕΛΑ / ΦΑΙΟ
♀ ΦΑΙΟ ΕΛΑΤΤΩΜΕΝΟ (ΑΧΑΤΗ)/ΦΑΙΟ ΕΛΑΤ. (ΙΖΑΜΠΕΛΑ) / ΙΖΑΜΠΕΛΑ (Μελανινικό Κ. Μ.).

Καλησπέρα ομολογώ ότι ο πίνακας αυτός και γενικά το λινκ είναι δυσανάγνωστο για μένα, γιατί απλά υστερώ ακόμη πολύ σε γνώσεις! Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκει το δικό μου φαιό, το οποίο όπως προανέφερα είναι σκέτο καφέ, με ρίζα ελαφρός λευκή, δεν έχει το σχήμα ( Σχέδιο που θυμίζει λέπια ψαριού, ). Είναι ολόκληρο ένα χρώμα καφέ. Εγώ θέλω να πετύχω αποχρώσεις του ιδίου χρώματος! Με ποιο από τα παραπάνω πρέπει να ζευγαρώσω το δικό μου!

Επισης λεγοντας οξειδωμενο καφε; τι ενοουμε;
 
Για δες εδώ. Επόμενη σελίδα με το πράσινο βελάκι στο πάτο της σελίδας
"http://www.canariculturaenpuertorico.com/index_files/Page2224.htm"
 
Μεταλλάξεις οξείδωσης ονομάζονται το αρχέγονο (μαύρο) και το καφέ. Γιαυτό γράφει οξειδωμένο επειδή αναφέρεται σε καφέ φαιό. Μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία ώστε να καταλάβουμε τι είναι το καναρίνι σου; Για να βγάλεις πάντως φαιό πουλιά από την πρώτη γέννα θα πρέπει να βρεις φαιό ζευγάρι, ή φορέα της μετάλλαξης (το οποίο μπορεί να γίνει μόνο μέσω κάποιου εκτροφέα.) Μπορείς να το ζευγαρώσεις και με οποιοδήποτε άλλο καναρίνι μελανίνης αλλά δεν θα έχεις απογόνους που να εμφανίζουν την μετάλλαξη.
 
πειτε αλευρι... Ο brown σας γυρευει!
περιμενω με πολυ λαχταρα τις αποψεις σας😛
δεν ειναι κουκλος. Ακουω τωρα γνωμες για τη νυφη!
τελικα το δικο μου σε ποια κατηγορια ανηκει;
 

Συνημμένα

  • brown 1.webp
    brown 1.webp
    35,4 KB · Προβολές: 86
  • brown 2.webp
    brown 2.webp
    50,8 KB · Προβολές: 99
  • brown 3.webp
    brown 3.webp
    38,3 KB · Προβολές: 89
Ερίνα μου δεν ξέρω να σε βοηθήσω σε αυτο που ρωτάς, αλλα αν μου επιτρέπεις να κάνω ένα μικρό καλοπροαίρετο σχόλιο: Στην μεσαία φωτογραφία η πατήθρα είναι πολύ κοντά στα πλαινά κάγκελα και δεν φαίνεται να έχει σωστή στάση σώματος. Ασε που θα τσαλακώσει την πανέμορφη ουρίτσα του. Αν θες μέτρα 7 καγκελάκια απο την αρχή του κλουβιού και εκεί βάλε την πατήθρα!
 
τζινα μου ειναι 8 τα καγγελακια, απλα ειναι φωτο ετσι αν το δεις σε αλλες φωτο φενεται!φιλακια φιλακια:)
 
Back
Top