Αναπαραγωγή Θα μπουν τα παραδείσιά μου σε αυτήν τη φωλιά;

Dimitris Zacharakis

PB New Member
Εγγραφή
28 Νοε 2020
Μηνύματα
64
Πόλη
Αγρίνιο
Γεια σας μετά από πολύ καιρό ξαναγράφω στο φόρουμ και έχω καταπληκτικά νέα όσο έλειπα αγόρασα ένα ζευγάρι παραδεισια και λοιπόν η ερώτηση μου είναι θα μπουν σε αυτήν την φωλιά ?

nestx.webp
 
Παιδιά βρικα ένα αυγό στον πάτο του κλουβιου έτσι αναγκαστικά να βάλω την φωλιά που έστειλα πιο πριν. Αύριο θα πάω να πάρω φωλιά για παραδείσια (η φωλιά για τα παραδείσια είναι αυτές οι ψάθινες που κυκλοφορούν στην αγορά?)
 
Παιδιά βρικα ένα αυγό στον πάτο του κλουβιου
Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο.
έτσι αναγκαστικά να βάλω την φωλιά που έστειλα πιο πριν.
Δεν χρειάζεται να βάλεις φωλιά καθόλου, οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες για αναπαραγωγή, τα αυγά μπορείς να τα πετάς και να κάνεις αλλαγές στο κλουβί και στην διατροφή τους για να ηρεμήσουν.
Τα Ζεμπράκια είναι πολύ εύκολα στην αναπαραγωγή, αναπαράγονται όλο τον χρόνο χωρίς πρόβλημα όταν έχουν καλή διατροφική προετοιμασία.
Στην θέση σου θα προχωρούσα σε αναπαραγωγή από Σεπτέμβρη και μετά.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ συμφωνώ αλλά άμα γεννήσουν και αλλά δεν μου πάει η καρδιά να πετάξω 5 ας πούμε αυγά που θα μπορούσαν να γίνουν πουλια
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
συμφωνώ αλλά άμα γεννήσουν και αλλά δεν μου πάει η καρδιά να πετάξω
Σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα Ζεμπράκια είναι πραγματικές αναπαραγωγικές μηχανές.
Αν έχουν πλούσια διατροφή θα κάνουν συνεχόμενες γέννες χωρίς σταματημό, αναγκαστικά θα χρειαστεί να πετάξεις αυγά αλλιώς θα βρεθείς με ένα μεγάλο πλήθος νεοσσών και εξουθενωμένους γονείς.
Θα πρέπει εσύ να καθορίσεις τους αναπαραγωγικούς σου στόχους (πλήθος νεοσσών) και την αναπαραγωγική περίοδο.
Αφού έχεις κάνει τις επιλογές σου θα τα βοηθήσεις με την ανάλογη διατροφή και τις συνθήκες διαβίωσης να ηρεμήσουν ή να προετοιμαστούν για αναπαραγωγή.
Η διατροφική προετοιμασία, οι σωστές καιρικές συνθήκες και οι 1-2 γέννες θα σου δώσουν όμορφους νεοσσούς και θα διαφυλάξουν την υγεία των γεννητόρων.
 
Back
Top