Γενικά Θα πάρουμε κι άλλο κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eirhnhhd
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

eirhnhhd

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2020
Μηνύματα
50
Πόλη
Αθήνα
Πήγα σε ένα πετσοπ και συνάντησα μια κυρία που είπε ότι έχει περίπου 50 παπαγάλους! Της είπα ότι κι εγώ πήρα έναν πριν από ένα μήνα ακριβώς και είναι ενάμιση χρόνων. Την ρώτησα αν μπορεί με τον καιρό να γίνει όπως αν το μεγαλώσεις εσύ και μου απάντησε όχι και μου είπε ότι είμαι τυχερή που δν είναι πολύ άγριο και με αφήνει να το ταιζω. Μου είπε αν πάρεις μωρό θα είναι πάντα μαζί σου και τέτοια. Την ρώτησα αν έχει και μου είπε ότι είχε δύο κοκατιλ που το ένα πήγαινε να γεννήσει αλλά κατέστρεψαν την φωλιά και σε έναν μήνα να τη πάρω τηλέφωνο για να πάρω που μάλλον θα έχει γεννήσει και θα μου δείξει πως να το ταιζω και τετοια. Το θέμα είναι ότι θέλω να ρωτήσω αν όταν είναι μωρά μπορείς να ξεχωρίζεις το αρσενικό και το θηλυκό, επειδή έχω ένα θηλυκό και θέλω να πάρω αρσενικό.
 
Ειρήνη, μερικά πράγματα στην ιστορία της κυρίας δεν βγάζουν νόημα. Τα κοκατίλ πως καταστρέφουν τη φωλιά αφού η φωλιά τους είναι είναι σκληρό ξύλινο κουτί και δεν τη φτιάχνουν τα ίδια; Πώς ξέρει επίσης ότι τα πουλιά θα γεννήσουν και μάλιστα μέσα σε ένα μήνα θα σου έχει κι έτοιμο πουλάκι να πάρεις; Παραγγγελία αμφιβόλου προέλευσης μέσω του μαγζιού μου ακούγεται. Δεν σου λέω να μην πάρεις άλλο πουλάκι σαφώς, σου εφιστώ όμως την προσοχή στην επιλογή σου. Αν πάρεις πουλάκι μεγαλωμένο στο χέρι φρόντισε να έχει απογαλακτιστεί και να μην μπλέξεις με ταΐσματα και το βάλεις σε κίνδυνο χωρίς λόγο. Eπίσης, στα μωρά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το φύλο χωρίς τεστ DNA.
 
@Tony Forpus μένω Σαντορίνη και δεν μπορώ από εκτροφέα(νομίζω)
[automerge]1590409465[/automerge]
@Φοίβος δεν την κατέστρεψαν έτσι το είπα γιατί δεν κατάλαβα καλά απλά ήταν να τα βάλει σε φωλιά και τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Επίσης εγώ θέλω να το πάρω μωρό γιατί μας είχε πει κάποιος εκτροφέας ότι έτσι θα αποκτήσει πολύ καλή σχέση μαζί και δεν θα είναι καθόλου ιδια αν το πάρεις μεγαλο. Επίσης αυτή η κυρία μου είπε σε έναν μήνα να την πάρω τηλέφωνο για να δούμε αν θα εχει
 
εφιστώ όμως την προσοχή στην επιλογή σου.
Ναι για αυτό ρωτάω και εσάς για να μου πείτε τη γνώμη σας
[automerge]1590409672[/automerge]
@Tony Forpus όχι αλλά ας πούμε πως μπορεί να μου στείλει ένα μωρό;
 
@eirhnhhd
Δεν χρειαζεται να παρεις μωρο,θα ηταν επικίνδυνο αυτο.
Θα παρεις ενα πουλακι μεγαλωμενο στο χερι και απογαλακτισμενο και θα εχεις το αποτελεσμα που ψαχνεις.
 
@Tony Forpus εγώ θέλω πάρα πολύ μωρό γιατί έχω πολύ χρόνο και θέλω να το φροντίζω(όχι πολύ μικρό για να μην είναι επικίνδυνο). Τέλος πάντων αυτή νομίζω μπορεί να είναι εκτροφέας, εννοώ να μην τα πουλαει μόνο στο πετσοπ ή μπορεί να δίνει κι εκεί, τέλος πάντων δεν ξέρω θα ξαναψαξω. Μπορεί να την πάρω τηλέφωνο να την ρωτήσω και αλλά πραγαματα σε λίγο καιρό. Πάντως όταν πάρουμε τελική απόφαση θα σας πω
[automerge]1590410461[/automerge]
Eπίσης, στα μωρά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το φύλο χωρίς τεστ DNA.
Κριμα
[automerge]1590410912[/automerge]
Το ξανασκέφτηκα με αυτά που είπατε και θα στείλω μνμ τώρα σε αυτόν τον Ζαχαρία να τον ρωτήσω αλλά, σε 70 μέρες αλλάζουν σπίτι έτσι δν είναι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@eirhnhhd

Ειρηνη εχουμε να κανουμε με ζωντανους οργανισμους και σε καποια πραγματα ο άφθονος χρονος δεν ειναι το Α και το Ω.
Για να εχει σωστη αναπτυξη, να απογαλακτιστει σωστα ενας νεοσσος και να αρχισε να διαμορφωνει χαρακτηρα χρειαζονται πολλα παραπανω.
 
@eirhnhhd όσα πουλιά μεγάλωσα (κάποια ήταν ταϊσμένα στο χέρι και κάποια από πετ σοπ) κατάλαβα ότι είναι το ΙΔΙΟ πράγμα. Εξαρτάται από την δίκη σου επιμονή και αγάπη. Δεν ξέρω αν είναι καλό να πάρεις ακόμη ένα ενώ δεν έχεις βγάλει άκρη με αυτό που ήδη έχεις. (Στο μέλλον ναι μπορείς να πάρεις). Μωράκι ούτε εγώ θα πρότεινα καλύτερα ένα απογαλακτισμένο ήμερο πουλάκι. Δεν έχει καμία διαφορά από το να το πάρεις και να το ταΐζεις εσυ. Δεν θα δεθεί πιο γρήγορα με εσένα και θα θέσεις την ζωή του σε κίνδυνο.
 
Τελικά θα πάρουμε από εκτροφέα(αν και οικονομικά αν είναι υψηλή η τιμή.. Δεν ξέρω).
Έχετε κάποιους να μου προτείνεται; Θα προτιμούσα τηλέφωνα γιατί απαντούν πιο γρηγορα
 
@eirhnhhd Εύβοια που μένω ξέρω κάποιους για Σαντορίνη όμως δυστυχώς όχι...ψάξε αναγκαστικά ίντερνετ κ κυρίως στο car βάζουν εκτροφείς αγγελίες.. Αλλά ψάξτε το καλά κ να είναι κάποιος κοντά σε σένα..στονλεω από πείρα γιατι εγώ την έχω πατήσει..
 
Δεν υπάρχει λόγος να πάρετε μωρό μη απογαλακτισμενο (αντιθέτως όπως σας είπαν υπαρχουν πολλοί λόγοι να μην πάρετε) παρά μόνο ότι ειναι εύκολο για τον εκτροφέα-έμπορα που θέλει να πουλήσει γρήγορα και να μην ασχοληθεί με ταΐσματα. Για να δεθεί εύκολα μαζί σας το σημαντικό είναι να είναι ήμερο (εξοικειωμένο δηλαδή απο μωρό με τον άνθρωπο) και απογαλακτισμένο που σημαίνει χρόνο και φροντίδα και άρα υψηλότερη τιμή (εξ άλλου αν κάνετε κάτι ελάχιστα λάθος στο τάισμα θα δώσετε πολλά περισσότερα σε κτηνιάτρους). Πριν πάρετε βεβαιως 2ο πουλάκι είναι σημαντικό να είστε σίγουροι και να μπορείτε να του προσφέρετε όλα τα απαραίτητα, να ξέρετε για την διαδικασία απομόνωσης και καραντινας (τουλάχιστον 4 βδομάδες να παραμείνει σε χωριστό δωμάτιο απο το άλλο πουλί γιατί μπορεί να έχει καποια ασθένεια που να μην φαίνεται κλπ) και να είστε προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο να μην ταιριάξουν με το άλλο και να μένουν χωριστά. Εγώ έχω πουλάκι από την Εύβοια (ημερη απογαλακτισμένη την πήραμε) αλλά δεν πουλαει πια νομίζω, την επόμενη φορά θα παρω σίγουρα απο τον Ζαχαρία (baby parrots στο facebook) που τον γνώρισαμε και εκείνον και τα πουλάκια του στην έκθεση και μας έκανε αριστη εντύπωση (τα δίνει και με τεστ DNA νομίζω).
 
@Fathergkav βρήκαμε κάποια εκτροφέα στην Κρήτη και μας είπε ότι μπορεί να το στείλει (47+15 μεταφορικά)αλλά δεν είναι κάπως χαμηλή τιμή; Λέει ότι είναι 4-5 μηνών και ξέχασα να ρωτήσω αν είναι ημέρα θα την πάρω σε λίγο, αλλά αν μου πει ότι είναι, λέτε να λέει ψέματα; Και επίσης λέει ότι δεν μπορεί να δει το φύλο του από τωρα
 
@eirhnhhd καλημέρα,
Σαν τιμή είναι καλή αλλά δεν νομίζω να είναι ημέρο.. Το θέμα ημέρο η Όχι είναι δυστυχώς μια δύσκολη πίστα! Αν είναι εκτροφέας όμως σίγουρα κ Όχι το να χρησιμοποιεί αυτή την ιδιότητα ως βιτρίνα.. Θέλω να πιστεύω ότι σου λέει αλήθεια.. Αλλά να σου πω την γνώμη μου που μπορεί να είναι κ λάθος βέβαια.. Αφού είναι εκτροφέας το θεωρείς λογικό να μην ξέρει να ξεχωρίσει το φύλο του; Εκει δεν σου μυρίζει κατι; ζητά του φώτο να σου στείλε κ ανέβασε την αν μπορείς μπας κ καταλάβουμε εμείς το φύλο του ναι;
 
Το φύλο είναι αδύνατο να κριθεί με βεβαιότητα πριν πρώτη πτερορροια με οπτικη παρατήρηση, θα απαιτουταν εξέταση των γεννητικων οργάνων απο ειδικό και ειναι κάτι επεμβατικο χωρις λογο, αφου το τεστ DNA κοστίζει γυρω στα 15Ε από οτι εχω δει (το οποιο γίνεται με 1-2 πούπουλα). Μπορεί απλά να μην ξερει για το τεστ αυτο η κυρία.
Για τους προσεγγιστικους τρόπους φυλοδιαχωρισμου εχω να πω πως η δική μας (σίγουρα θηλυκό πλέον) σφυραγε απο 3ων μηνών και ειχε έντονα χρώματα οπότε και ο εκτροφέας και όλοι λέγαμε μάλλον αρσενικό 😛 Η τιμη ακούγεται για άγριο αλλά ρωτήστε (αν οταν έρθει φοβάται και δεν έρχεται αμεσως στο χέρι τότε ειναι άγριο).
 
Back
Top