Γενικά Θα πάρουν φωνές από καναρινι ή θα κελαιδουν καρδερινα και σκαθρι;

gloster1995

PB New Member
Εγγραφή
15 Απρ 2016
Μηνύματα
65
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπερα. Καναρινακια 1 μηνών τα εχω σε κλούβα πτήσης. Τα 2 πρέπει να είναι αρσενικά γιατί φουσκώνουν στο λαιμό και ψευτοκελαιδουν. Έχω μια απορία όμως. Στην κλούβα εχω όμως και 2 καρδερίνες και 2 σκαθια που κελαηδούν συνέχεια. Δυστυχώς καναρίνι μεγάλο για να ακούν να πάρουν φωνές δεν έχω γιατί τα έχω όλα για ζευγαρωμα. Θα πάρουν καθόλου φωνές από καναρινι η θα κελαιδουν συνέχεια καρδερινα και σκαθι;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Σιγουρα θα πουν κατι και απο καρδερινα και απο σκαρθι. Ισως λενε και καναρινι απο οτι ακουγαν οσο ηταν στη φωλια απο τον πατερα τους.
 
Καλησπερα. Καναρινακια 1 μηνών τα εχω σε κλούβα πτήσης. Τα 2 πρέπει να είναι αρσενικά γιατί φουσκώνουν στο λαιμό και ψευτοκελαιδουν. Έχω μια απορία όμως. Στην κλούβα εχω όμως και 2 καρδερίνες και 2 σκαθια που κελαηδούν συνέχεια. Δυστυχώς καναρίνι μεγάλο για να ακούν να πάρουν φωνές δεν έχω γιατί τα έχω όλα για ζευγαρωμα. Θα πάρουν καθόλου φωνές από καναρινι η θα κελαιδουν συνέχεια καρδερινα και σκαθι;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Οι καρδερινες κ τα σκαρθια ειναι εκτροφής;
 
Τα είχα αγοράσει από πετ σοπ πριν κάνα 2 χρόνια.
Οποτε ειναι πιασμένα, δεν υπάρχει ούτε μια στις χίλιες πιθανότητα να ειναι εκτροφής. Ωστόσο επειδή βλέπω εισαι νέος καλυτερα να αςχοληθεις με τα καναρινια κ αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τις καρδερινες κ τα σκαρθια που ήδη έχεις καλο ειναι να επικοινωνήσεις με καποια οργάνωση ώστε να σε κατευθύνουν πως θα μπορέσουν να ξαναγυρίσουν εκεί που ανήκουν, δηλαδή ελεύθερα στη φύση.Αν μετα απο καποια χρονια έχεις ακομη το μικρόβιο της εκτροφής κ αναπαραγωγης ωδικών πτηνών θα βρεις πιςτευω την άκρη να αποκτήσεις καρδερινες η σκαρθια εκτροφής
 
Και στο απέναντι μπαλκόνι να υπήρχαν "άλλες φωνές" υπάρχει πιθανότητα να τις υιοθετήσουν αν φυσικά είναι εύκολη η ένταξή τους στο ρεπερτόριό τους.
Το τι ακούει και το τι μαθαίνει ένα καναρίνι δεν έχει να κάνει από τον κοινό χώρο συνύπαρξης ή συμβίωσης αλλά από τα εξωτερικά ηχητικά ερεθίσματα, άσχετα από την απόσταση και την πηγή προέλευσης.
Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου...
Από τη στιγμή που γνωρίζεις πως τα αιχμάλωτα πουλιά παραβαίνουν τους όρους χρήσης του petbirds, γιατί τα κρατάς και δεν κάνεις προσπάθεια να τα εντάξεις στη φύση τους μέσω ΑΝΙΜΑ και ΕΚΠΑΖ?
Σκέψου, διάβασε κι αποφάσισε...
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Επανένταξη-άγριων-πουλιών-στη-φύση.21965/
  2. https://community.petbirds.gr/threads/Παράνομο-Εμπόριο-Άγριων-πουλιών-Το-καθεστώς.22328/
Εμείς εδώ σε άγρια πιασμένα πουλιά δεν μπορούμε να δώσουμε καμία άλλη βοήθεια
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά... Δεν μου φαίνεται σωστό να γυρνάμε πάντα την κουβέντα στο ίδιο ερώτημα... "απο πού πήρες τις καρδερίνες"

Ναι είναι σημαντικό
να ενημερώνουμε τον κόσμο που δεν ξέρει για τα πιασμένα κτλ και οτι απαγορεύονται οι συζητήσεις για πιασμένα όπως γράφει ο κ. Γιάννης
Αλλά εδώ δεν μιλάμε για καρδερίνες και πιασμένα στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για καναρίνια !

Γενικά νομίζω πως χάνουμε λίγο το νόημα με αυτήν την "κλισέ" ερώτηση και πραγματικά πιστεύω πως κάποιες φορές δεν γίνετε για το καλό των πουλιών όπως αφήνουμε να φανεί, αλλά για να πούμε κάτι... ή για να αναδείξουμε τις γνώσεις μας (Άκη και Γιάννη δεν είναι προσωπικό για εσάς αλλά γενικό... και κυρίως για άλλα θέματα)

Πιστεύω λοιπόν πως με αυτόν τον άμεσο και απότομο τρόπο "τρομάζουμε" άτομα ή φαινόμαστε απειλητικοί ενώ αυτοί έχουν όλες τις καλές προθέσεις και έτσι τους κρατάμε πίσω...

Έτσι θα πρότεινα να επιικεντρωνόμαστε στο θέμα και η επισήμανση για τα άγρια πουλιά να γίνετε πιο ομαλά και σε πιο φιλικά πλαίσια.. ίσος έτσι να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, γιατί ας μην γελιόμαστε! Έχουμε δει μετά απο κάτι τέτοια απότομα posts άτομα που δεν ξαναέγραψαν ποτέ ενω αρχικά είχαν την διάθεση (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρχαν και άτομα που άκουσαν και θέλησαν πραγματικά να σώσουν αυτά τα δυστυχισμένα πουλιά)

*Και κάτι ακόμα, το να πεις : "Να αφήσεις την καρδερίνα ελεύθερη" είναι λάθος! Γιατί : ένα πουλί μετά απο χρόνια σε κλουβί χρειάζεται ειδική μεταχείριση ώστε να ενσωματωθεί ομαλά στο περιβάλλον και την άγρια ζωή στη φύση!

Αυτά... ίσος να κάνω και λάθος, δεν ξέρω... κυρίως για σκέψη και να πω τον προβληματισμό μου τέλος πάντων ! :D
 
Έτσι θα πρότεινα να επιικεντρωνόμαστε στο θέμα και η επισήμανση για τα άγρια πουλιά να γίνετε πιο ομαλά και σε πιο φιλικά πλαίσια.. ίσος έτσι να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, γιατί ας μην γελιόμαστε! Έχει συμβεί μετά απο κάτι τέτοια απότομα posts δεν ξαναέγραψαν ποτέ ενω αρχικά είχαν την διάθεση (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρχαν και άτομα που άκουσαν και θέλησαν πραγματικά να σώσουν αυτά τα δυστυχισμένα πουλιά)
Κι εγώ είμαι υπέρ μιας φιλικής αντιμετώπισης και ήπιας προσέγγισης, πιστεύοντας και στον εκπαιδευτικό μας ρόλο αλλά μην ξεχνάμε την εμπειρία του Άκη πρόσφατα με το κλουβί με τους νεοσσούς.
Οργίζεσαι, δεν συγχωρείς εύκολα και δεν παραβλέπεις μετά από τέτοιες εμπειρίες.
Είναι κρίμα τα πουλάκια, πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Όποιος θέλει να ευχαριστιούνται τα αυτιά του, βάζει τα μποτάκια του, παίρνει το κορίτσι του και παίρνουν τα βουνά και τα λαγκάδια. Δεν μαζεύει τα πουλιά στο σπίτι του να τα ζευγαρώνει.
 
Πιστεύω λοιπόν πως με αυτόν τον άμεσο και απότομο τρόπο "τρομάζουμε" άτομα ή φαινόμαστε απειλητικοί ενώ αυτοί έχουν όλες τις καλές προθέσεις και έτσι τους κρατάμε πίσω...
Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου... ηθελημένα ή "άθελα" η κατοχή τους είναι επιλήψιμη.
"Να αφήσεις την καρδερίνα ελεύθερη" είναι λάθος! Γιατί : ένα πουλί μετά απο χρόνια σε κλουβί χρειάζεται ειδική μεταχείριση ώστε να ενσωματωθεί ομαλά στο περιβάλλον και την άγρια ζωή στη φύση!
Σωστά.. έχεις απόλυτο δίκιο.
Διάβασε τους συνδέσμους που έβαλα και θα βρεις εκεί γραμμένες τις λύσεις
 
Συγνωμη παιδια αλλα επειδή είμαι νέος όταν μου είπατε αν είναι ΕΚΤΡΟΦΗΣ εγώ νόμιζα ότι ενοουσατε απο ερασιτέχνη εκτροφέα. Το πετ σοπ που τ αγόρασα επειδή είναι φίλος και έχει κατάστημα πετ σοπ είναι βγαλμένα σε φωλια.Αυτός τα έβγαλε δηλαδή. Δεν είναι πιασμένα. Είμαι και γω της άποψης να μην πιάνω πουλιά που η ζωή τους είναι έξω στη φύση.
 
Διάβασε τους συνδέσμους που έβαλα και θα βρεις εκεί γραμμένες τις λύσεις
Εγω τις λύσεις τις εδω διαβάσει πολλές φορές στο φόρουμ αλλά για παράδειγμα δες και αυτό το θέμα, που έγινε ακριβώς αυτο το λάθος πριν απο τόσο λίγο καιρό χάρη στην παρορμητική διάθεση όλων και όλοι είπαμε και "μπράβο!">
 
για παράδειγμα δες και αυτό το θέμα, που έγινε ακριβώς αυτο το λάθος πριν απο τόσο λίγο καιρό χάρη στην παρορμητική διάθεση όλων και όλοι είπαμε και "μπράβο!">
Και σ' αυτό έχεις δίκιο...
 
Τα καναρίνια "εγγράφουν" τις φωνές τους τις πρώτες 60 ημέρες της ζωής τους και στο τέλος της πρώτης πτερόροιας.
Επίσης μαθαίνουν πιο εύκολα βλέποντας το δάσκαλο πως ανοιγοκλείνει το ράμφος στην κάθε φωνή.
Συνεπώς θα πάρουν από τα άγρια αρκετά μαθήματα, αλλά θα πουν και καναρίνι.
 
Back
Top