Αναπαραγωγή Θα σκάσω με τα Gloster μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης assos_s
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

assos_s

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2008
Μηνύματα
12
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλησπέρα σας... Νέος στο hobby αν και είχα πουλιά εδώ και χρόνια είπα φέτος να πάρω ένα αρσενικό gloster και να το ζευγαρώσω μιας και μου αρέσουν τα πουλιά. Το αρσενικό μου είναι κοντά 1 χρόνου και του πήρα και μια ντάμα στην ίδια ηλικία για να ζευγαρώσει. Πρωτάριδες και οι δύο, κάνανε στην αρχή 2 αυγά τα οποία ήταν κλούβια. Στην συνέχεια η κανάρα μου έκανε 4 αυγά από τα οποία έβγαλε 3 πουλάκια μέχρι σήμερα. Δεν τα ταίζει όμως και το μικρότερο από τα 3 το έσκασε ☹ Βάζω αυγό κάθε μέρα αλλά δεν ταίζουν τα μικρά. Νομίζω ότι σήμερα απεβίωσε και το δεύτερο μικρό. Δεν ξέρω αν πρέπει να βγάλω την φωλιά, αν πρέπει να χωρίσω τα πουλάκια ή αν είναι "φυσιολογικό" μια πρώτη γέννα να είναι αποτυχημένη. Βοηθήστε με σας παρακαλώ κοντεύω να σκάσω απο την στενοχώρια μου.
 
Εγω θα σου προτεινα να αρχισεις το ταισμα με συριγγα αμεσως πριν ειναι πολυ αργα και απεβιωσει και το πρωτο. Επισης θα θελα να σου πω οτι υπαρχουν θυληκα πυ εχουν μεγαλυτερο το ενστικτο της προστασιας παρα του ταισματος. Τετοια θυληκα καθονται ηρωικα στην φωλια και ζεσταινουν συνεχως τα μικρα ισως το δικο σου να ειναι ενα απο αυτα. Παντως τα νεκρα πουλακια αν υπαρχουν πρεπει να τα απομακρυνεις αμεσως.
 
Λοιπόν, έβγαλα τα νεκρά 2 πουλάκια από μέσα και άφησα μόνο το ένα που είναι ζωντανό. Το έδωσα λίγο φαγάκι αν και δυσκολεύτικα για να πω την αλήθεια και έβαλα την φωλιά στην θέση της. Μόλις το πήρε χαμπάρι η κανάρα μου πήγε πάνω από την φωλιά κοίταξε 15 δευτερόλεπτα μέσα και έκατσε πάλι χωρίς να κάνει κίνηση να το ταίσει... Θα σκάσω λέμε...
 
αυτο που εχεις να κανεις ειναι να εχεις το μικρο μεσα στην φωλια για να χρησιμοποιεις την μανα σαν παραγωντα θερμανσης για το μικρο και εσυ να ταιζεις το καναρινακι καθε 2 ωρες μεχρι να γεμιζει ο λαιμος του.
 
Back
Top