Φροντίδα Θα συνεχίσει να κραυγάζει το Κοκατιλ μου ακόμη κι αν εξημερωθει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikmit
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikmit

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2013
Μηνύματα
57
Πόλη
Λάρισα
Καλησπέρα παιδιά πριν 9 μέρες πήρα ένα κοκατιλάκι μάλλον αρσενικό απο πέτ το πιό φωνακλάδικο και το καταλάβαμε μόλις φτάσαμε σπίτι. Προφανώς μη εξημερωμένο. Στην αρχή σκέφτηκα να το γυρίσω πίσω μιας και οι κραυγές του έφταναν 2 οικοδομικά τετράγωνα πιο κάτω στην συννέχεια έμεινε 3 μέρες μόνος του όσο ήταν πάνω ο ήλιος μίας και είχα δουλειά και όταν γύριζα σπίτι μου σφύριζε μια μελωδία όλα αυτά χωρίς τα καναρίνια σπίτι. Όταν τον πήγα με τα καναρίνια ξαναάρχισε τις κραυγές μάλλον για να επιβλιθεί. Και σήμερα έφαγε απο το χέρι μου και ανέβηκε στο δαχτυλό μου και στον ώμο μου.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω κάποιον πιο έμπειρο είναι αν θα συννεχίσει να βγάζει κραυγές λόγω των καναρινιών και των παραδείσιων ακόμη και αν εξημερωθεί;
 
Πουλί είναι και έχει την φωνή του το καθένα ανάλογα το είδος του. Και ο σκύλος γαβγίζει. Άλλα επίμονα, άλλα με μέτρο. Ο βαθμός της επιμονής και της έντασης είναι ανάλογως με τις διαθέσιμες δραστηριότητες που έχει το πουλάκι.
Τα πιο ήμερα, που έχουν πράγματα ν' ασχοληθούν φωνάζουν λιγότερο, εφόσον τους τα προσφέρεις.
Δες μια σειρά από ιδέες για παιχνίδια Παιχνίδια για παπαγάλους - παιχνίδια | PetBirds , απασχόλησε την ανία του όσο μπορείς και στην ακραία περίπτωση, πάρε του ένα ταίρι. Δεν το σκέφτεσαι αυτό το ενδεχόμενο; Ένας λόγος που φωνάζουν τα αρσενικά είναι και αυτός, αναζητούν ταίρι.
Πάντως είναι καλό που τόσο σύντομα άρχισε να εξοικειώνεται μαζί σου.
Δώσε λίγο βάση και στην ποικιλία στην διατροφή του, είναι και η καλή υγεία ένας παράγοντας μεγαλύτερης ηρεμίας. Επίσης το μασούλημα των χορταρικών θα το κρατάει για αρκετές ώρες ήρεμο και απασχολημένο και χαρούμενο μπορώ να πω.
 
Η αλήθεια είναι πως δεν του έχω βάλει ακόμη παιχνίδια αλλά το να του πάρω ταίρι σε αυτήν την φάση δν νομίζω πως θα βοήθούσε.
Δηλαδή 2 πουλιά με την φωνή τους.
Αυτό που με απασχολεί είναι αν θα συννεχίσει να συναγωνίζεται τα καναρίνια και τα ζεμπράκια..
 
Τα θηλυκά φωνάζουν πολύ λιγότερο. Το θέμα είναι πως δεν σε "συμφέρει" προς το παρόν όσο βρίσκεσαι σε φάση εξημέρωσης. Τα καναρίνια εννοείς γιατί τα ζεμπράκια τι φωνή κάνουν για να τα συναγωνιστεί; Χαίρεται το καημένο και φωνάζει, δεν είναι μόνο θέμα ανταγωνισμού. Παιχνίδια και χόρτα πιστεύω και θα μετριαστεί προς το παρόν.
 
Άντε να δούμε εσύ έχεις και καναρίνια;
Και αν υπάρχει κάποιος που έχει μαζί με καναρίνια και κοκατιλ να μας πεί πως βλέπει την συμπεριφορά τους.
 
Άντε να δούμε εσύ έχεις και καναρίνια;
Όχι δεν έχω δυστυχώς, δεν το αποφάσισα γιατί τα φιλοξενώ σε μικρό σχετικά δωμάτιο και φοβάμαι πως δεν θ' αντέξουν τα καναρίνια στην σκόνη των παπαγάλων (Έχω 9 παπαγάλους, όχι έναν).
 
9! Τι λες ρε παιδί μου εγώ με έναν και νοιώθω την ζούγκλα σπίτι μου..
Να φανταστώ πως δεν έχεις γείτονες σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: k0uLiS
Και όμως σε πληροφορώ δεν έχω πολλή φασαρία.
 
To κοκατιλ δεν μπορεις να το αντιμετωπισεις σαν καναρινι. Δε μπορεις να το βαλεις σε ενα κλουβι στο μπαλκονι και να το του βαζεις απλα τροφη και νερο.

Θελει συντροφια, θελει αλληλεπιδραση, θελει επικοινωνια.

Θελει να ειναι μεσα στο σπιτι γιατι ετσι μονο θα αποκτησει παρεα και θα γινει μελος της οικογενειας.

Εαν δε μπορεις να το προσφερεις αυτο τοτε λαθος που πηρες κοκατιλ.

Και το δικο μου κοκατιλ φωναζει. Φωναζει οταν θελει να επιστρεψει στο κλουβι για να φαει. Φωναζει οταν του εχει τελειωσει το φαγητο και δε το εχω αντιληφθει. Φωναζει μολις παει 11 παρα το βραδυ για του σκεπασω το κλουβι.

Το δικο σου λοιπον δε φωναζει χωρις λογο. Κατι χρειαζεται απο σενα.
 
Φωναζει μολις παει 11 παρα το βραδυ για του σκεπασω το κλουβι.
Προσπάθησε να του μάθεις να φωνάζει κατά τις 8 παρά... μη μας γίνει ξενύχτης!
 
εγω εχω και καναρινια και παπαγαλους αλλα οχι στον ιδιο χωρο αλλου οι παπαγαλοι αλλου τα καναρινια
θα συμφωνησω πως θελει παρεα οχι απαραιτητα του ιδιου ειδους αλλα και την δικη σου
 
Μα δεν το έχω στο μπαλκόνι αλλά αν θέλει ακούγεται 2 τετράγωνα όπως είπα παραπάνω.
Γιώργο όταν λες σε άλλο χώρο εννοείς μέσα στο ίδιο σπίτι;
Πάντως έχει ημερέψει αρκετά τρώει απο το χέρι μου, έχει μάθει να ανεβένει στο χέρι μου και στον ώμο μου χωρις να με δαγκώνει και το έχω μόλις 10 μέρες
αλλά δεν με αφήνει να το χαιδέψω και δεν θέλει με τίποτα να ξαναμπεί στο κλουβί.
Επίσης να πώ πως πλέον δεν βγάζει κραυγές όχι τόσο έντονες τουλάχιστον αλλά μου κάνει σφυρίγματα
 
Γιώργο όταν λες σε άλλο χώρο εννοείς μέσα στο ίδιο σπίτι;

τα καναρινια μου τα εχω στο πισω μπαλκονι και τους παπαγαλους τους εχω στο μπροστα
παλιοτερα που ειχα εναν παπαγολο τον ειχα μεσα στο σπιτι

Πάντως έχει ημερέψει αρκετά τρώει απο το χέρι μου, έχει μάθει να ανεβένει στο χέρι μου και στον ώμο μου χωρις να με δαγκώνει και το έχω μόλις 10 μέρες
αλλά δεν με αφήνει να το χαιδέψω και δεν θέλει με τίποτα να ξαναμπεί στο κλουβί.
Επίσης να πώ πως πλέον δεν βγάζει κραυγές όχι τόσο έντονες τουλάχιστον αλλά μου κάνει σφυρίγματα

ολα ειναι θεμα υπομονης και επιμονης απο εσενα οχι να το πιεζεις απλα να ασχολισε μαζι του
 
Οι παπαγάλοι είναι μιμητικά και κοινωνικά όντα. Μιμούνται την αγέλη τους στις διάφορες εκφράσεις της όπως για παράδειγμα την ένταση της φωνής. Η ικανότητα αυτή είναι πολύ σημαντική για την κοινωνική τους θέση και την αποδοχή τους!

Τα πουλιά που προέρχονται απο πετσοπ (ή και εκτροφεία) όπου ζούσαν συνωστισμένα με πολλά άλλα έχουν την τάση να φωνάζουν δυνατά αφού αυτό το ερέθισμα (ένταση) έμαθαν να μιμούνται. Επιπλέον έχουν την τάση να δαγκώνουν περισσότερο (έλειψη χώρου).

Στο νέο περιβάλλον του σπιτιού κουβαλάνε αυτές τις συνήθειες και εππλέον φωνάζουν για να επικοινωνίσουν με την αγέλη τους που έχασαν (αυτή στο πετ σοπ). Σιγά σιγά όμως και εφόσων αισθανθούν ότι ανήκουν πλέον σε μία νέα αγέλη αρχίζουν να μιμούνται τις συνήθειες της νέας αγέλης. Αν λοιπόν στο σπίτι επικρατεί γενικά ησυχία θα είναι και αυτά ήσυχα αν όχι θα είναι φωνακλάδικα.
 
Καλησπέρα παιδιά όλα πάνε καλά και κάθε μέρα πού περνάει δενόμαστε πιο πολύ με τον μικρό και σιγά σιγά με αφήνει να τον χαιδέυω λίγο.
Τον βγάζω από το κλουβί παίζουμε αλλά όταν πάω να τον κατεβάσω στο πάτωμα συνήθως φέυγει και πετάει πάνω στο κουρτινόξυλο και πρέπει να ανέβω στην καρέκλα και με ένα ξύλο να τονκατεβάσω σιγά σιγά.
Το πρόβλημα μου είναι πως δεν θέλω αυτό να γίνει συνήθεια και να το θεωρήσει παιχνίδι, έχεται καμιά ίδεα πως να τον κάνω να πετάει προς τα εμένα και να έρχεται όταν τον φωνάζω ;

Να σημειώσω πως δεν θέλω να του κόψω α φτερά.
 
αλλά όταν πάω να τον κατεβάσω στο πάτωμα συνήθως φέυγει και πετάει πάνω στο κουρτινόξυλο και πρέπει να ανέβω στην καρέκλα και με ένα ξύλο να τονκατεβάσω σιγά σιγά.
.
Γιατί στο πάτωμα; Εντελώς χαμηλά έχεις το κλουβί; Δεν είναι καλή θέση. Μήπως γι' αυτό αντιδρά.
 
Όχι για να το βάλω στο κλουβί αλλά έτσι για το αφήσω να περπατήσει.
Το κλουβάκι του είναι σε καλό ύψος πιστέυω.
 
Να το βάζεις να περπατάει σε κάποιο τραπέζι όχι στο πάτωμα. Αν του γίνει και συνήθεια μπορεί να γίνει αιτία κάποιου ατυχήματός του.
Αλλά πέραν τούτου, τα περισσότερα δυσανασχετούν όταν θέλεις να τα βάλεις στο κλουβί. Γι αυτό μια καλή λύση κατ' αρχήν μέχρι να γίνει συνεργάσιμο απόλυτα, είναι να το βγάζεις νωρίς πριν αλλάξεις το φαγητό του, ώστε η αλλαγή του φαγητού και η πείνα του να είναι ένα κίνητρο επιστροφής στο κλουβί και να το συνδυάσει ότι κι εκεί κάτι καλό συμβαίνει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: nikmit
Καλησπέρα πέρασε λίγος καιρός και θέλω να ενημερώσω για την πορεία της εκπαίδευσης.
Λοιπόν τα πάμε πολύ καλά μερικές φορές με αφήνει να τον ακουμπάω και απολαμβάνει τα χάδια μου
βέβαια εξακολουθεί να του αρέσει το κουρτινόξυλο και να με ταλαίπωρει.
Επίσης ξεκίνησα να τον σκεπάζω το βράδυ και παρατήρησα πως δεν κοιμάτε πλέον στο ξύλο αλλά
κουρνιάζει πάνω στην ποτήστρα και πολλές φορές κάθεται εκεί και μου πιάνει την πάρλα.
Να ανυσηχήσω;
 
Όχι βέβαια γιατί να ανησυχήσεις; Τι ποτίστρα του έχεις; Υποθέτω ότι προτιμάει κάποιο πιο πλατύ σημείο για ύπνο. Φτιάξε του κάτι ή βάζε του μια άδεια εσωτερική μεταλλική τροφοθήκη. Εμένα έτσι κοιμούνται τα lovebirds μου.
 
Back
Top