Γενικά Θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν αποκτήσω και δεύτερο Lovebird;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Spaik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Spaik

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαϊ 2017
Μηνύματα
23
Πόλη
Ζάκυνθος
Καλησπέρα έχω ένα love bird στην κατοχή μου εδώ και 3 βδομάδες ειναι 2.5 μηνον και είναι θηλυκό είναι πολύ ημέρο θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν δεν αποκτήσω και δεύτερο για παρέα στο με μέλλον;
 
Καλησπέρα!
Αν του έχεις ένα αρκετά ευρύχωρο κλουβί με πολλά παιχνίδια για να ασχολείται και ασχολείσαι κι εσύ αρκετά μαζί του κάθε μέρα, τότε θα είναι μια χαρά.
Θέλεις να μας δώσεις λίγες πληροφορίες για την συμβίωση σας;
 
Του έχω μεγάλο κλουβί και με παιχνίδια και ασχολούμαι πάρα πολύ μαζί της... Τέλεια σε θέμα σχέσει όπου πηγενω με στον σπίτι αν την έχω εκτός κλουβιού με ακολουθεί παντού...
 
Καθώς λέγεται, η ενασχόληση με τους παπαγάλους θα πρέπει να έχει μια σταθερότητα, όσον αφορά στον χρόνο που διαθέτει κανεις καθημερινά, αλλά και στο είδος της παρέας που κάνει. Με άλλα λόγια, και χωρίς βέβαια να μπει κάποιος στη διαδικασία να κάνει και... Μαθηματικά, αν ασχολείσαι 2 ώρες παίζοντας με το παπαγαλάκι σου, τότε αυτό θα πρέπει να το εξασφαλίσεις ιδανικά για πάντα ή αν το έχεις εκτός κλουβιού όλο το πρωι, καλό θα ήταν να συνεχίσεις έτσι όλα τα πρωινά.
Λόγω όμως του ότι στη ζωή συμβαίνουν κάποτε αλλαγές, ανατροπές κλπ, αν μειωθεί η παρέα που κάνετε μεταξυ σας, και προκειμένου το μικρό σου να παραμείνει ευχαριστημένο, ίσως θα ήταν ωφέλιμο για αυτό σε μια τέτοια περίπτωση να του βρεις παρεούλα από το είδος του καλυτερα. Τώρα βέβαια ειναι πολυ μωράκι ακόμα και από ό,τι καταλαβαίνω δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη να έχει άλλο πουλάκι.
Τέλος, κάθε εισαγωγή νέου πτηνού στο σπίτι σου θα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται με μέτρα καραντίνας για το εισερχόμενο πει περίπου 40 ημέρες και μετά με σταδιακή, πολυ προσεκτική διαδικασία γνωριμίας των δύο πουλιών.
 
Την καλημέρα μου! Θα ήθελα και εγώ να πω με την σειρά μου ότι από την στιγμή που αποφασίζεται η διατήρηση ενός παπαγάλου, θα πρέπει να εξασφαλιστούν πρώτα διάφορα και πολλά ερεθίσματα, ώστε να απασχολείται. Επιπλέον, και είναι και το κυριότερο, να υπάρχει μία καλή, ουσιαστική σχέση μεταξύ του φροντιστή και του πτηνού. Δηλαδή καθημερινά, να διατίθενται σταθερές ώρες για παιχνίδι, πτήση εντός του σπιτιού, εκπαίδευση κ. Α, για να γνωρίζει το πτηνό ότι έχει κάποιον που να το φροντίζει και να του κρατάει συντροφιά.

Εφόσον μας λες ότι πλήρεις αξιοπρεπώς τα προαναφερθέντα, μπορείς άνετα και χωρίς ενδοιασμούς να κρατήσεις και έναν παπαγάλο. Καλή σας συνέχεια και ότι και αν αποφασίσεις τελικά, θα σε βοηθήσουμε!
 
Ωραία σας ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σας θα αποκτήσω και 2φτερο στο μέλλον... Και αν γνωρίζετε και εχετε να μου προτείνετε ένα καλό εκτροφέα να επικοινωνήσω μαζί θα με ενδιέφερε...
 
Back
Top