Διατροφή Θα φύγει το κόκκινο από το φτέρωμα αν σταματήσω τη χρωστική;

Σύλια

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2020
Μηνύματα
85
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σας κ χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω... Αν σταματήσω να δίνω χρωστική στο κόκκινο Σκουφάτο, θα φύγει το κόκκινο από το φτέρωμά του? Τι χρώμα θα γίνει? Το έχει κανείς επιχειρήσει?
 
Χρωστική πρέπει να δίνεις μόνο όταν ξεκινάει η πτερόρρια και σταματάς με την ολοκλήρωσή της. Τον υπόλοιπο χρόνο δεν χρειάζεται.

Επί της ουσίας, η χρωστική χρειάζεται για να χρωματιστεί το φτερό, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο κατά τη δημιουργία του. Από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί, η χρωστική δεν έχει καμία επίδραση πάνω σε αυτό. Επομένως, μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας ανανέωσης του πτερώματος (πτερόρροια), η χορήγηση χρωστικής δεν έχει κανένα νόημα.
 
@Stavros άρα για να καταλάβω... Πριν την πτεροροια δίνουμε 2 φορες τη βδομάδα αυγοτροφη κόκκινη για τη διατήρηση του χρώματος κ κατά τη διάρκεια της πτεροροια όσο διαρκέσει... Τον υπόλοιπο καιρό δε δίνω αυγοτροφη με χρωστική. Σωστά κατάλαβα?
 
Σωστά κατάλαβα?
Όχι. Ολόκληρο τον χρόνο εκτός από την περίοδο της αναπαραγωγής (εφόσον σε ενδιαφέρει) και της πτερόρροιας, είναι αρκετή η χορήγηση αυγοτροφής δύο φορές την εβδομάδα ΧΩΡΙΣ καμία χρωστική. Δηλαδή, κανονική αυγοτροφή ή αυγό. Αμέσως με το ξεκίνημα της πτερόρροιας, καθημερινά κόκκινη αυγοτροφή ή αυγοτροφή με προσθήκη κόκκινης χρωστικής ή αυγό και συμπληρωματική χορήγηση χρωστικής στον νερό μέχρι να ολοκληρωθεί η πτερόρροια και ΜΟΝΟ για τα καναρίνια κόκκινου παράγοντα (τα κόκκινα).
 
Back
Top