Αναπαραγωγή Θα χρειαστει να επεμβω στο τάισμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Themis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Themis

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2008
Μηνύματα
87
Πόλη
Πτολεμαΐδα
Καλημερα σε ολους.
Τα καναρινια μου εχουν 5 αβγα τα οποια τα κλωσαει κανονικα η καναρα, λογω της απειριας μου προτημησα να μην τα αντικαταστησω με ψευτικα γιατι φοβηθηκα μην κανω κανενα λαθος κ εχω τραγικα αποτελεσματα.
Οπως ειναι λογικο το αβγο που εκανε πρωτο(αν πανε ολα καλα κ βγει νεοσος) θα ειναι το πρωτο πουλι που θα βγει. Καποιοι μου ειπαν πως υπαρχει περιπτωση να μην το ταιζει η καναρα επιδει θα ασχολειτε με το κλωσημα τον υπολοιπων 4 υπολοιπων αβγων.
Εγω θα πρεπει να παρεμβω κ να ταιζω τον πρωτο νεοσο ή δεν θα υπαρχει προβλημα και η καναρα θα ταιζει κ θα κλωσαει κανονικα;
Αν χρειαστει τελικα να τον ταισω θα πρεπει να τον απομακρυνω απο την φωλια η οχι;
 
οχι δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις η καναρα δεν υπαρχει περιπτωση να μην ταιζει τον νεοσσο η θηλυκια αλλα παιζει και συμαντικο ρολο το αρσενικο σου γιατι η θηλυκια θα φωναζει τον αρσενικο ο αρσενικος θα την ταιζει και μετα αυτη με την σειρα της θα ταιζει τον νεοσσο αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο απλα βοηθαει αμα ομως ο αρσενικος αμα δεν κανει την δουλεια που σου ειπα τοτε η θηλυκια θα σηκωνετε θα τρωει θα ταιζει το μικρο και μετα θα συνεχιζει το κλωσσιμα κανονικα. Το μονο προβλημα που θα εχεις ειναι η διαφορα μεγεθους των μικρων γιατι οταν θα βγουν ολα τα μικρα το πρωτο μωρο και το δευτερο θα ειναι τεραστια σε σχεσει με τα αλλα και ετσι θα σηκωνουν το κεφαλι τους πιο ψηλα με αποτελεσμα τα τελευταια μωρα να μην τρωνε οπως πρεπει και να εχεις απωλειες αυτο θα το αντιμετοπισεις με το να ταιζεις τους μικρους νεοσσους εσυ με την σιρρυγγα μεχρι να φτασουν τους αλλου σε μεγεθος.Απο την φωλια δεν χρειαζετε να τους βγαζεις στο ταισμα.
 
Οποτε θα χρειαστει σιγουρα να αγορασω συριγγα κ τροφη για νεοσους.Απο οτι βλεπω μεχρι τωρα ο αρσενικος παει κ ταιζει την καναρα περιπου μια φορα το μισαωρο χωρις να τον φωναζει αυτη.
Ας ελπισω πως δεν θα προκυψουν προβληματα.

Εκτος απο αυτο αν τελικα βγουν οι νεοσοι θα πρεπει να τους περασω και χαντρες επειδη μου ακουγετε καπως περιεργο να ταλεπορησω τους νεοσους μονο κ μονο για να τους περασω χαντρες και δεν βρισκω και κανενα λογο να το κανω αυτο.
 
οταν λες χαντρες εννοεις τα δαχτυλιδια οχι αμα δεν εισαι μελος σε καποιον συλλογο δεν χρειαζετε να τους βαλεις δαχτυλιδια οσο για το ταισμα αγορασε μια απλη συρριγγα αγορασε την τροφη για νεοσσους η φτιαξε δικια σου και ταιζε τους πιο αδυναμους νεοσσους.Αφου ο αρσενικος σου ταιζει την θηλυκια τωρα που κλωσσαει οταν θα βγουν τα μικρα δεν θα εχεις προβλημα γιατι ο αρσενικος θα ταιζει την θηλυκια και η θηλυκια τα μωρα.
 
Όπως είπε και ο Άρης δεν υπάρχει κανένας λόγος απομάκρυνσης του νεοσσού όταν βγει.
Μια καλή μανά δεν παρατάει τα παιδία της, η μητέρα φύση ξέρει πολύ καλά την δουλεία της. Μην ανχονεσε και μην ανησυχείς όλα θα γίνουν, και τα μωρά θα μεγαλώσουν αλλά και θα κάνουν και άλλη γέννα
Την αντικατάσταση των αυγών με ψεύτικα το κάνουμε μόνο και μόνο για να μεγαλώσουν οι νεοσσοί όλοι το ίδιο και για κανέναν άλλο λόγο.
Και όλα και ένα ένα να γεννιούνται καλό είναι να βοηθάμε την καναρα όσο μπορούμε ταΐζοντας τα μωρά για να την βοηθάμε και δεν εννοώ να ήμαστε με μια σύριγγα πάνω από τα πουλιά αλλά μια δυο φορές την μέρα να ταΐζουμε και εμείς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Άρη και Δημήτρη το καλύψατε το θέμα με πολύ σωστές απαντήσεις. Θέλω μόνο να συμπληρώσω ότι αφού είσαι αρχάριος στο τάισμα καλύτερα να μην το δοκιμάσεις από την αρχή. Παρατήρησε τα πουλιά το απόγευμα λίγο πριν σκοτεινιάσει και μόνο αν είναι πεινασμένα τα μικρότερα σε μέγεθος τάισε τα (θα το καταλάβεις από τον άδειο λαιμό σε σχέση με τα άλλα που θα φαίνεται ότι έχουν φάει). Αν είναι καλό ζευγάρι (και από αυτό που περιγράφεις είναι) το πιο πιθανό είναι να τα προλαβαίνουν όλα και ας έχουν διαφορά στο μέγεθος. Αν γνωρίζεις κάποιον έμπειρο στο τάισμα ζήτησέ του να σε βοηθήσει την πρώτη φορά. Προσωπικά ταΐζω μόνο οταν έχω φωλιές με πολλά μικρά ή αν δεν υπάρχει αρσενικός στο κλουβί και τις περισσότερες φορές χρειάζεται μόνο το βράδυ. Να απομακρύνεις το μικρό όχι απλά δεν χρειάζεται αλλά απαγορεύεται αυστηρά. Είναι πολύ δύσκολο να αναλάβεις το τάισμα ενός νεοσσού μόνος σου. Όσο είναι στη φωλιά μπορεί να τρώει λιγότερο από τα μεγαλύτερα αδέρφια του αλλά κάτι θα τρώει να είσαι σίγουρος και επιπλέον θα έχει και τη ζεστασιά της μάνας που είναι απαραίτητη μέχρι να βγάλει τα πρώτα πούπουλα. Καλή επιτυχία σε σένα και στο ζευγάρι σου :)
 
Back
Top