Γενικά Θελω να αγορασω παπαγαλακια αλλα φοβαμαι τις ασθενειες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης chriskal
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

chriskal

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2013
Μηνύματα
40
Πόλη
Βούλα
Γεια σας χρειαζομαι την Βοηθεια σας θελω να αγορασω 2 απλα παπαγαλακια (ευρωπαικα) αλλα φοβαμαι για τις μεταδιδομενες ασθενειες προς τοθς ανθρωπους και κυριως την ψιτακωση-ψιτακιωση! την γνωμη σας θελω σε σχεση με αυτο το θεμα!
Και τελος λατρευω ολα τα ζωα 😉
 
Γεια σου καλώς ήρθες!
Είναι από δύσκολο έως απίθανο να μεταδοθεί ασθένεια από τα πτηνά προς τον άνθρωπο. Η ψιττάκωση δεν παρατηρείται πλέον πολλά χρόνια. Διάβασε ένα άρθρο εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Τι-είναι-η-ασθένεια-Πνεύμονας-των-Πτηνοτρόφων.471/ προς ενημέρωσή σου. Το πλέον πιθανό είναι αν υπάρχει κάποια αλλεργία.
Πάντως αν επιλέξουμε υγιή και ζωηρά πουλιά με καθαρές κουτσουλιές είναι απίθανο να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.
Υ. Γ. αν έχεις την καλοσύνη, συμπλήρωσε το όνομά σου στο προφίλ σου. Διευκολύνει.
 
Ωραια ευχαριστω πολυ! Διαβαζω εδω στην σελοδα διαφορα και εγω φρικαρει γτ πριν τα αγορασω θελω να το ψαξω καλα και ακουσα πως πλεον οι θανατοι απο ψιακωσση ειναι στο 1% απλα φεν θελω να κολλησω τιποτα... Και βασικα δεν ξεεω πω. Να κανω την καταλληλη επιλογη στο πε. σοπ απλα θα διαλεξω τα πιο παοχνιδιαρικα ομορφα και υγειοι εμφανισιακα για ν. Ειμαι σιγουρος..
Χρηστος :)
 
Χρήστο, διάβασε με την ησυχία σου αυτά τα θέματα Είδη Παπαγάλων για να έχεις μια πρώτη εικόνα για μερικά από τα είδη που συναντούμε ως κατοικίδια και αν έχεις περισσότερες απορίες, μπορείς να ρωτήσεις.
 
Μακαρι να ισχυει κατι τετοιο γιατι τα λατρευω τα πουλια! Και ειχα αρκετα πριν λογα χρονια απλα τρ διαβασα διαφορες ασθενεις και απλα φρικαρα λιγακι.. Ευχαριστώ πολυ κ. Πανο 😉
 
Χρήστο, νομίζω ότι είναι πιο τρομακτικό το να διαβάζει κανείς για ασθένειες παρά ο πραγματικός τους κίνδυνος. Οι πληροφορίες που υπάρχουν διαθέσιμες πια σχετικά με τις ασθένειες, μας κάνουν καμιά φορά υποχόνδριους, όχι μόνο όσον αφορά στα πουλιά αλλά γενικώς.

Είναι τρομακτικό όταν διαβάζει κανείς πόσα μικρόβια υπάρχουν μέσα σε μια δημόσια τουαλέτα ας πούμε και ποιες ασθένειες μπορούν να μεταδώσουν, αλλά είναι γεγονός ότι όταν τηρούμε στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, οι πιθανότητες να αρρωστήσουμε από μια επίσκεψη σε τουαλέτα, είναι ελάχιστες.
 
Απλοί κανόνες υγιεινής και κυρίως το τρεχούμενο νεράκι. Αν βάλεις τα χέρια σου σ' ένα ενυδρείο και μετά κατά λάθος στο στόμα χωρίς να τα πλύνεις, μια σαλμονέλωση την έχεις "αρπάξει" στα σίγουρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ενυδρεία είναι επικίνδυνα.
 
Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για τους παπαγάλους... Το σίγουρο είναι πως οτι παπαγαλάκι και να αποφασίσεις να παρεις θα μείνεις ευχαριστημένος.. Είναι καταπληκτικά πουλιά!
 
Συμφωνο απολυτα με την μαρια και τον σταυρο εχετε απολυτο δικιο με βοηθησατε παρα πολυ! 😉
Φοιβο αυτο νομιζω καο εγω και ανυπομονο να παω να τα αγορασω!
 
Back
Top