Αναπαραγωγή Θελω να βγαλω τα αυγα απο τη φωλια, θα ενοχληθει η καναρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gaara
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gaara

PB New Member
Εγγραφή
7 Φεβ 2009
Μηνύματα
95
Πόλη
Χανιά
Παιδια η καναρα μου εκανε σημερα το πρωτο αυγο απο τριτη γεννα. Ελεος...Αν τα αφησω τωρα θα απογαλακτωθουν μεσα ιουλη. Της ειχα φωλια κανονικα την ειχα χωρισει απο τον πατερα και τα μωρα (ολα αυτα γιατι εφτιαχνε φωλια κατω). Τι προτεινεται να κάνω;Να της παιρνω τα αυγα ετσι απλα; Και αν ξαναζευγαρωσει μετα;Να τη χωρισω τελειως απο πατερα και μωρα; Τα αυγα καλυτερα θα ηταν να μην τα αφησω ετσι;Θα ειναι μεγαλη καταπονηση για τα πουλακια..
 
3η γέννα είναι Τάκη δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς...η δική μου γνώμη είναι ότι και στις 5 γέννες να φτάσει δεν έχει πρόβλημα καταπόνησης το πουλί αν συμπεριλάβεις μέσα γέννες προβληματικές που ίσως είχαν άσπορα αυγά ή περίπτωση μη έντονης καταπόνησης του θηλυκού πχ αν απογαλάκτισε 1-2 νεοσσούς σε κάποια γέννα κλπ! Να αφήσεις το πουλάκι να γεννήσει τα αυγουλάκια του σε ένα μήνα θα βγουν στο κλαρί δεν υπάρχει πρόβλημα! Τέλη Ιουνίου θα είναι έτοιμα!βασικά κοίτα το πουλάκι από κάτω και δες αν είναι πρησμένο πολύ ακόμη οπότε αναγκαστικά είτε ζευγαρώσει είτε όχι τα αυγά θα τα γεννήσει! Αν πάλι το λυπάσαι άστο να τα γεννήσει άσπορα και πέταξέ τα! Στην περίπτωση αυτή εννοείται ότι θα πρέπει να το χεις ξεχωριστά από τον αρσενικό!
 
.. Δεν καταλαβες καλα. Εχει ηδη γεννησει 1 αυγο. Και γονιμο γιατι και στις 2 γεννες εβγαλε 4 πουλακια. Το θεμα ειναι πως με τη θερμοκρασια στο σπιτι πανω απο 30... Θα ειναι δυσκολο.. Θα δω τι θα κανω..Απλα θελω γνωμες αν ειναι ασφαλες γεννες τετοια εποχη. Και για τα μωρα και για τους γονεις.
 
Back
Top