Φροντίδα Θελω να εξημερωσω τα lovebirds μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bird<3
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Bird<3

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουν 2009
Μηνύματα
4
Πριν 5 χρονια λοιπον, επιασα ενα Love Bird, το οποιο το εβαλα σε κλουβι μονο του. Πριν 3 χρονια τωρα επιασα και ενα αλλο Love Bird και ετσι το εβαλα στο κλουβι αυτου που ειχα πιασει πριν 5 χρονια.

Ε μου ηρθε τωρα η ιδεα να εξημερωσω τον εναν. Να σας πω πως ειναι η κατασταση:
Οταν πλησιαζω στο κλουβι τα πουλια, δεν κινουνται ξερω γω και πεταγονται τρεχοντας.Απλα με κοιταζουν περιεργα, μενωντας στιν ιδια θεση. Οταν απλωσω το χερι μου στο κλουβι, τοτε κανουν ενα βημα πισω... Και οπισθοχωρουν. Επισης, οταν φερνω κοντα το κεφαλι μου στο κλουβι αυτα σιγα σιγα προσπαθουν να ερθουν να κολισουν στα σιδερα, και γενικα ειναι περιεργα να δουν τι κανω.

Πειτε τωρα πως μπορουν μεσα απο δουλεια, να φτασουν στο σταδιο που να τα βγαζω απο το κλουβι, να μη με φοβουνται καθολου, και να καθονται κανονικα και να παιζω μαζι τους.
 
Καταρχην καλως ηρθες στο φορουμ. 😉

Καραντινα τηρεις στα πουλια τωρα που ηρθε και το νεο;
Η εξημερωση των παπαγαλων χρειαζεται πολυ χρονο και πολυ υπομονη. Χρειαζεται να περνας πολυ ωρα με το πουλι και να του μιλας και να το δελεαζεις με οτι του αρεσει να ερχεται να το παιρνει εξω απο τα καγκελα αρχικα και μετα μεσα απο το κλουβι. Εαν αποφασισεις να τα βαλεις μαζι η εξημερωση θα γινει πιο δυσκολη. Εαν παλι δε διαθετεις τον απαραιτητο χρονο για να περνας με το καθε πουλι, τοτε ισως μετα το διαστημα της καραντινας και εαν ειναι το ιδιο ειδος Lovebird να τα εβαζες μαζι. Λεω εαν ειναι ιδιο ειδος σε περιπτωση που ειναι αρσενικο-θηλυκο και διαφορετικο ειδος αν αποφασισουν να ζευγαρωσουν τοτε θα δωσουν στειρους απογονους κατα πασα πιθανοτητα. Αν παλι ειναι του ιδιου φυλου κανενα προβλημα. Οι παπαγαλοι δημιουργουν και τετοια ζευγαρια.

Εχεις φροντισει για την καλη και σωστη διατροφη τους, για ανετα κλουβια, για παιχνιδια που αρεσουν πολυ στα Lovebirds και για εναν καλο υπνο, μπανιο συχνα κτλ?
 
Καλως ορισες στην παρεα μας!Η εξημερωση αγριων πουλιων ειναι πολυ δυσκολη ειδικα αν ειναι και ενηλικα πουλια. Το οτι ειναι και δυο μαζι στο κλουβι θα ειναι σχεδον ακατορθωτη διοτι το ενα εχει δεθει με το αλλο. Πως και μετα απο 5 χρονια αποφασισες να τα εξημερωσεις τωρα;
Διαβασε μερικες πληροφοριες για τα Lovebirds εδω https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-lovebirds-agapornis.1348/
 
Καλως σας βρηκα και 'γω:D,
Ναι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με, το κλουβι τους, τη τροφη τους παιχνιδια, ολα οκ. Τωρα μπανιο οχι δεν κανουν συχνα.
Αποτι καταλαβα, θα πρεπει, λοιπον, να τα χωρισω και να αρχισω σε ενα απο τα δυο εξημερωση με τους τροπους που μου ειπατε πανω κατω;

Δηλαδη, θα πηγαινω στον Παπαγαλο, θα του μιλαω ετσι λιγο να με συνιθισει, και θα τον καλοπιανω με διαφορα οσπου να ερθει η στιγμη, οταν βαζω το χερι μου μεσα να μη φοβαται αλλα να ερχεται κιολας, να περνει τυχον φρουτα ή σπορους.
 
Να παρατηρησεις τι ειναι αυτα που τα τρελαινει, καποιο φρουτο η λαχανικο π.χ. και να τους το προσφερεις εσυ...
Ειναι μια αρχη..
 
Τωρα πηραζει αν το βγαζω εξω απο το κλουβι, και το αφηνω λιγο ελυθερο στο δωματιο. Καμια φορα το πιανω και το βαζω πανω στο χερι μου, και οταν το αφησω μενει εκει για κανα λεπτο και μετα φευγει, φαινεται οτι φοβατε καπως παντως.
 
Kαλο ειναι να εξοικειωθει πρωτα μαζι σου, δεν ειναι εξημερωμενο πουλι. Να ερχεται αυτο σε σενα. Το στρεσαρεις ετσι αν το πιανεις. Και προσεχε μη χτυπησει αν πεταει ελευθερα μεσα στο δωματιο απο καποιο αιχμηρο αντικειμενο.
 
Οκ ευχαριστω παιδια, εγω θα συνεχισω ετσι, δινοντας του τροφη εξω απο το κλουβι και μετα θα δω αν ερχετε να παρει τη τροφη μεσα απο το κλουβι.
Για οτι νεοτερα θα γραψω εδω και θα ανεβασω και μια φοτο.
Τα λεμε😎
 
Back
Top