Αναπαραγωγή Θελω να ζευγαρωσω ζευγαρια αχατις

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sainer
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sainer

PB Member
Εγγραφή
2 Δεκ 2008
Μηνύματα
891
Πόλη
Λαμία
εχω ενα ζευγαρι αχατις χρωμα μπανανι και εναν αρσενικο κοκκινο αχατις. Θα ηθελα να μου πειτε συμβουλες για την επιλογη της κοκκινης καναρας και αν μπορειτε να με βοηθησετε στο εξης-το αλλο ζευγαρι το πηρα απο το pet shop και τα εχω μαζι 6 μερες, δεν τσιμπιουνται και φαινεται να ταιριαζουν ομως ο αρσενικος δεν εχει κελαυδισει ακομη... Ειναι φυσιολογικο αυτο;
 
Στο κόκκινο θα πρέπει να προσέξεις αν το αρσενικό σου είναι έντονο να του βάλεις ένα χιονέ θηλυκό για ζευγάρι ή το αντίθετο (αν είναι χιονέ να πάρεις έντονο). Από κει και πέρα αν σε ενδιαφέρει να βγάλεις πουλιά εκθεσιακά θα πρέπει καταρχήν να έχεις καλή βάση, οπότε προσοχή στα πουλιά που αγοράζεις να είναι αχάτες με σωστά χαρακτηριστικά.
Στο ζευγάρι στο οποίο δεν έχει κελαηδίσει ο αρσενικός πολλές φορές συμβαίνει όταν είναι μαζί με θηλυκιά να μην κελαηδάει. Εγω θα προτείνω να τα κρατήσεις ένα διάστημα χωριστά, να βεβαιωθείς για την καλή υγεία και των δύο πουλιών και μετά να προχωρήσεις σιγά σιγά σε προετοιμασία για ζευγάρωμα. Αν ψάξεις υπάρχουν σχετικά posts για το θέμα της προετοιμασίας.

ΥΓ. Αν θες ανέβασε και καμιά φωτό να τα δούμε.
 
ευχαριστο πολυ φιλε βασιλη. Κανενα μυστικο που πρεπει να ξερω, εχεις; Ειναι η πρωτη φορα που κανω αναπαραγωγη καναρινιων.
 
ευχαριστο πολυ φιλε βασιλη. Κανενα μυστικο που πρεπει να ξερω, εχεις; Ειναι η πρωτη φορα που κανω αναπαραγωγη καναρινιων.

Γενικά δεν έχω μυστικά :D. Καλό διάβασμα στα άρθρα και τα σχετικά posts του PB. Δώσε βάση σε ότι αναφέρεται στην προετοιμασία των πουλιών πριν το ζευγάρωμα. Η σωστή προετοιμασία είναι βασική για μια καλή αναπαραγωγή και για υγιεί πουλιά μετά κατά την πτερόροια. Ααα και μην βιάζεσαι, αφού είναι η πρώτη φορά υποθέτω ότι δεν έχεις τεχνητούς φωτισμούς κλπ άρα η σωστή εποχή για αναπαραγωγή είναι αρχή της άνοιξης που οι συνθήκες και το μέγεθος της μέρας είναι κατάλληλα για τα πουλιά.
 
καλημερα, ο αδερφος μου κανει αναπαραγωγη εδω και 3χρονια και μου εχει πει καποια πραγματα. Εχω τεχνητο φωτισμο και των εχω ρυθμισμενο 12 ωρες τωρα, σιγα σιγα τον ανεβαζω. Ομως αχατες δεν εχει βαλει ποτε για ζευγαρωμα γι΄αυτο ρωταω. Αυτος ασχολειται με τα τιμπραντο και τα κατσαρα.
 
Back
Top