Γενικά Θελω να πάρω ένα ζευγάρι ζεμπράκια, τι πρέπει να προσέξω;

Basilisbsl

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2014
Μηνύματα
63
Πόλη
Δράμα
Καλησπέρα!
Εδώ και καιρό ήθελα να πάρω ένα ζευγάρι παραδεισάκια zebra finch και ύστερα απο όσα διάβασα εδώ και σε άλλους ιστότοπους για αυτά τα πουλιά αποφάσισα να πάρω τελικά αλλά πριν πάρω έχω κάποιες απορίες!
1) τι πρέπει να προσέξω όταν πάω στο pet shop?
2) τι άλλο πρέπει να τρώνε εκτός απο σπόρους;
3) μπορώ να τα βγάζω έξω στο μπλκόνι; ή είναι καλήτερα να μην τα πολύμετακινώ
4) οτιδήποτε άλλο ξέρετε που θα έκανε τι διαβίωση τους καλήτερη!
 
Διάβασε το άρθρο αυτό κατ αρχήν Ζεμπράκια Zebra Finches .
Γενικά όταν διαλέγουμε πουλάκι από pet shop, πρέπει να είναι κινητικό και όχι νωχελικό, το πτέρωμά του κανονικό και όχι μαδημένο με κενά σημεία, να μην είναι φουσκωμένο και η αμάρα του να είναι καθαρή.
Το καλύτερο να διαλέξεις ένα ζευγάρι από την ίδια κλούβα για να μην χρειαστεί να κρατήσεις καραντίνα σε δύο κλουβιά.
Τρώνε όπως όλα τα πουλάκια τους ειδικούς, καλύτερα συσκευασμένους σπόρους τους, αυγοτροφή (όχι τις γνωστές "βιταμίνες που έχουν την υφή τριμμένου κέικ), χορταρικά, λαχανικά, φρούτα. Σουπιοκόκκαλο θα πάρεις και κεχρί σενεγάλης το millet.
Στρογγυλές πατήθρες καλύτερα ξύλινες.
Πάρε τα με το καλό και θα έχουμε να συζητάμε :)
 
Πήρα τελικά ένα ζευγάρι ζεμπράκια σήμερα είναι η τρίτη μέρα που τα έχω είναι ζωηρά και πανέμορφα, πατήθρες τους έβαλα στρόγγυλες πλαστικές με διαφορετικό πάχος, σουπιοκόκαλο και κεχρι σενεγάλης δε βρήκα στο pet shop σουπιοκόκαλο θα πάρω μάλλον απο ψαρά το κεχρί σενεγάλης το χρειάζονται όπωσδήποτε; Αυγοτροφή έκανα δικιά μου με συνταγή που είδα εδώ μέσα... λαχανικά πότε μπορώ να τους βάλω; Τώρα τα έχω μέσα στο σπίτι και απέναντι απ το κλουβί τους στο 1.50 μετρο έχω μια καρέκλα που κάθομαι για να με συνηθίσουν...
 
Όλα μια χαρά να σου ζήσουν! Πάρε από ψαρά μην σου πω και καλύτερα. Θα τα πλύνεις, θα τα βράσεις και θα τα στεγνώσεις στον ήλιο και μετά θα τα δώσεις στα πουλάκια.
Κεχρί δεν είναι επείγον. Όταν βρεις αγόρασε τους αρέσει πολύ, το χρησιμοποιούμε σαν λιχουδιά.
Χόρτα, λαχανικά φρούτα ξεκίνα αμέσως.
 
Σ'ευχαριστώ Μαρία! Θα ανεβάσω και φωτογραφία στις παρουσιάσεις!
 
Back
Top