Αγορά Θελω πολυ να αποκτησω ενα εξημερωμενο παπαγαλακι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LADY_P
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LADY_P

PB Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
121
Πόλη
Κρήτη
Ειμαι νεα εδω στο ωραιο σας forum.
Εψαχνα στο net για παπαγαλακι, και σας βρηκα τυχαία.

Μ' αρεσουν πάρα πολύ τα ζώα, και προσπαθώ να αποκτησω, όσα περισσότερα μπορω. Αφου φυσικά εχω και την όρεξη και την διάθεση για την φροντίδα τους, και τον χρόνο.

Ετσι λοιπον μπηκα εδώ, ψάχνοντας για παπαγαλάκι, τα μικρά τα συνηθισμένα, αλλα ερχεται και το αλλα΄, το θελω εξημερωμένο, να μπορω να το βγαζω απο το κλουβί του, και να το έχω δίπλα μου μεσα στο σπιτι.

Πριν λίγες μερες εκανε ο αδερφος μου μια τετοια αγορά, με ενα κατακίτρινο μικρο παπαγαλάκι αυτα τα συνιθισμένα και το εχει ολη μερα μεσα στο σπιτι ελευθερο. Δεν φευγει απο κοντά του, και οταν το καλει επιστρεφει σε αυτον.

Τέλειο;

Θελω πολυ να αποκτησω και εγω ενα εξημερωμενο παπαγαλακι.
Όποιος βοηθησει θα μου δωσει πολυ μεγαλη χαρα.

Σας ευχαριστω πολύ και θα ειμαι εδω γυρω να τα λέμε. :)
 
ΑΓΟΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ

Γεια σου Ποπη,Γιατι δεν περνεις και εσυ ενα απο εκει που το πηρε και ο αδερφος σου;
Αν ψαχνεις παλι για εξημερωμενο κοκατιλ αποκομενο απο κρεμα και εξημερωμενο θα σου κοστισει, η ποιο συνηθισμενη τιμη εδω στην Αθηνα για τετοιο ειδος παπαγαλου ειναι απο 180 εως 200 ευρω.
 
Δυστυχως ο αδερφος μου το πηρε απο Αθηνα, ειναι φοιτητής εκεί. Και το βρήκε απο σπίτι που το ειχαν εξημερωσει οι ιδιοκτητες του. Και δυστυχώς δεν ειχαν αλλο. Τωρα είναι Κρήτη, χανιά, και ξέροντας οτι τρελένομαι για τα παπαγαλάκια, ψάχνει και αυτος μαζί μου, αλλα σε καλή τιμή.
Πήρε ενα εξημερωμένο, ετοιμο, αλλα απο τα συνηθισμένα τα μικρά, και μάλλον το πλήρωσε ακριβά. 70 ευρώ.

Δεν εχω προβλημμα αν ειναι εξημερωμένο ή οχι. Τουλάχιστον μικρο να το εξημερώσω εγω. Εδω εχουμε 1 pet shop, αλλα όλα ειναι άγρια.

Δεν μου λέτε, τι ηλικια πρεπει να το πάρω, ώστε να μπορέσω να το εξημερώσω;
 
Οσο πιο μικρό σε ηλικία είναι το παπαγαλάκι τόσο το καλύτερο. Βέβαια αν το πάρεις μωράκι θα πρέπει να το ταίζεις εσυ φόρμουλα (κρέμα) με σύριγγα.
 
ΑΓΟΡΑ ΜΩΡΟΥ

Στην τιμη που λες για το μικρο παπαγαλακι πιστευω οτι το πηρε φθηνα ο αδερφος εφοσον ειναι εκπαιδευμενο και αποκομενο απο κρεμα.
 
αν εννοεις τα μικρα τα μπατζυ και οχι τα κοκατιλ... Εμενα μου το φεραν το πρωτο μου μικρο απο pet shop , αγριο,(ετρωγε μονο του)και το εξημερωσα μεσα σε 1,5 μηνα μονη μου..υπομονη θελει και να ειναι μονο του στο κλουβι για να μπορεσει να σε μαθει αρκει να εχεις λιγο χρονο καθε μερα να του αφιερωνεις.. Αν θες αλλες πληροφοριες στειλε μου pm εχω μπατζυς πανω απο 13 χρονια. 🙂
 
Για ποιο παπαγαλακι μιλας; Αν μιλας για Budgie δηλαδη το κοινο παπαγαλακι δεν ειναι δυσκολο να βρεις ενα μικρο απο pet shop και να το εκπαιδευσεις. Στα μικρα παπαγαλακια τα κυματα στο κεφαλι τους ξεκινανε πανω απο τα ρουθουνακια τους και τα ματια τους ειναι μαυρα χωρις να εχουν μεσα σχηματισει ασπρο. Ο αδελφος σου τι παπαγαλακι πηρε και εκανε 70 ευρω;:)
 
Πραγματικά είναι συγκλονιστική εμπειρία να αισθάνεσαι ότι το μικρό αυτό ζωάκι σε θεωρεί οικογένεια του! Τυχερός ο αδερφός σου!
Ένα Budgie δε νομίζω ότι μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 20 Ε! Μήπως το παπαγαλάκι που πήρε ο αδερφός σου ήταν άλλου είδους; Αν όχι μάλλον το πλήρωσε πολύ ακριβά... Τέλος πάντων.. Κάποιοι σημαντικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την εκπαίδευση είναι η ηλικία του πουλιού, οι προηγούμενες εμπειρίες που είχε με τους ανθρώπους, ο τρόπος που θα το "μεταχειριστείς" εσύ. Αν θες ένα μικρό παπαγαλάκι καλά θα ήταν να βρεις κάποιον εκτροφέα, έτσι θα είσαι περισσότερο σίγουρη για το τι παίρνεις. Τώρα είναι εποχή ζευγαρώματος και μπορεί σε μερικούς μήνες να έχεις ένα μικρό "φετινό" παπαγαλάκι.
Πριν πάρεις την τελική απόφασή διάβασε αυτό
και έπειτα το φορούμ των παπαγάλων, αν όχι όλο τουλάχιστον τα posts που αφορούν τα παπαγαλάκια που σε ενδιαφέρουν (αν βέβαια δεν τα έχεις διαβάσει ήδη)
 
Eνα κοινο παπαγαλάκι πήρε, εξημερωμένο, απο σπιτι. Τώρα φυσικά τρώει μόνο του. Δεν χρειάζεται να το ταίσεις. Εχει το κλουβί, μεσα στο σπίτι, και εχει βγάλει την πόρτα του κλουβιού. Μπαινοβγαίνει οποτε θέλει. Η φάση ειναι οτι οταν αυτος κοιμάται, και το μικρο βαριεται, πάει και του τραβάει τα μαλλια να ξυπνήσει, γιατι θελει παρέα. Παιδια ειναι τέλειο σας λέω, και ειναι κατακίτρινο όλο.

Εδω αυτος που εχει το pet shop, δεν του εχω και πολυ εμπιστοσύνη, για την ηλικια που θα μου πουλησει.

Γιαυτο ζητάω την βοήθειά σας. Εγω βασικά ενδιαφέρομαι για μικρο κοκατίλ. Μου ειπατε, να κοιτάξω να ματάκια του, να ειναι κατάμαυρα. Απο φύλο, ξεχωρίζει αν ειναι μικρό? Ισχύει και σε αυτή τη ράτσα, το μπλέ ή καφε-ροζ το ράμφος;
 
ΑΓΟΡΑ ΜΩΡΟΥ

Οταν πας σε ενα pet shop και αγοραζεις ενα παπαγαλακι εξημερωμενο και εκπαιδευμενο οπως λεει η Ποπη για το παπαγαλακι του αδερφου της,τοτε δεν μπορεις να το αγορασεις στην αξια ενος αγριου.Λογικο ειναι να κανει ποιο ακριβα. Εγω δεν θεωρω παντως οτι το πηρε ακριβα αντιθετως το πηρε σε καλη τιμη. Μην συγκρινεται τους αγριους παπαγαλους με τους ημερους και εκπαιδευμενους, στην τιμη δεν εχουν καμια σχεση.
 
... Εγω βασικά ενδιαφέρομαι για μικρο κοκατίλ. Μου ειπατε, να κοιτάξω να ματάκια του, να ειναι κατάμαυρα. Απο φύλο, ξεχωρίζει αν ειναι μικρό? Ισχύει και σε αυτή τη ράτσα, το μπλέ ή καφε-ροζ το ράμφος;


Τα ματια να ειναι καταμαυρα, κοντο σχετικα λοφιο, και σχετικα κοντη ουρα, μικρα νυχια. Δεν ειναι ευκολο να τα ξεχωρισεις εαν δεν εχεις ξαναδει πολλα.

Σαν αυτα στις φωτο αλλα ειναι μεγαλη τυχη να βρεις τετοια, εγω καναδυο εχω δει μονο σε μαγαζια, συνηθως ειναι λιγο πιο μεγαλα και πιο δυσκολο να τα ξεχωρισεις!

Και οχι αυτο που λες οπως το ραμφος των Budgie δεν ισχυει για τα κοκατιλ ουτε για αλλο ειδος παπαγαλου. 😉
 

Συνημμένα

  • baby tiels1.webp
    baby tiels1.webp
    11,2 KB · Προβολές: 214
  • babytiel2.webp
    babytiel2.webp
    9,6 KB · Προβολές: 238
Back
Top