Αναπαραγωγή Θελω τα φώτα σας για φλώρο και μια κανάρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
καλησπέρα παιδιά, είμαι καινούργιος στην παρέα και αρχάριος με τα πουλιά. όμως θέλω πολύ να μάθω. Πέρσυ μου χάρισαν έναν φλώρο, τον έχω ένα χρόνο, είναι σε καλή κατάσταση και κελαηδάει αρκετά. Φέτος σκέφτηκα να προσπαθήσω να τον ζευγαρώσω με κανάρα. αγόρασα από πετ μία όμορφη σκουρόχρωμη στις αρχές Φλεβάρη και από τότε κόλλησα.. καταρχας κελαηδάει πολύ καλά σαν αρσενικό αλλά όχι πολυ δυνατά.. Μήπως είναι αρσενικό? έχω τα κλουβιά τους κολλητά, κάνω ότι μπορω στην διατροφή με αυγό κλπ.. Ο φλώρος κελαηδάει.. Πριν λίγες μέρες έκανα απόπειρα να τα ενώσω σε ζευγαρώστρα και ο φλώρος της επιτέθηκέ αγρια. τα ξαναχώρισα, κελαηδουν κανονικά αλλά ο φλωρος της αγριεύει.. Τι να κάνω; να περιμένω ή να ψάξω για άλλη σίγουρη κανάρά; Είναι αργά να επιχειρήσω με φλωρίνα;
 
Καλώς ήρθες! Αν κελαηδάει η κανάρα σου μάλλον είναι αρσενικό. Θα σου έλεγα να πάρεις άλλο θηλυκό σίγουρο γιατί ακόμα και αν αυτό που έχεις είναι θηλυκό μάλλον δεν ταιριάζει με το φλώρο σου. Τώρα για να το ζευγαρώσεις με θηλυκό φλώρο δεν ξέρω να σου πω αφού δεν ασχολούμαι με αυτού του είδους πτηνά. Και πάλι καλώς ήρθες!
 
Πολλά θηλυκά καναρίνια κελαηδάνε, αν και όχι με τόση ένταση και γυρίσματα όπως τα αρσενικά..
Προφανώς δεν είνα ακόμα έτοιμος ο φλώρος σου. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κανάρα (αν όντως είναι θηλυκιά), απλά ξαναπροσπάθησε λίγο αργότερα.
 
μακάρι να προχωρήσει ο έρωτας του φλώρου και της κανάρας, τα έχω συμπαθήσει πολύ και τα δύο.. Παίζει ρόλο ότι τα έχω τα κλουβιά συνέχεια έξω αλλά σε σκιερό μέρος; υπάρχει περίπτωση να μην πυρώσουν καθόλου ή απλά θα αργήσουν;
 
υπάρχει περίπτωση να μην πυρώσουν καθόλου ή απλά θα αργήσουν;
Τα Ιθαγενή αργούν περισσότερο από τα καναρίνια. Στα μέσα Απρίλη αρχίζουν να "ξυπνάνε".
 
Οι φλώροι και τα ιθαγενή πυρώνουν πιο μετά από τα καναρίνια.. Κάνε εσύ σωστή διατροφικά προετοιμασία και όταν θα έρθει ο καιρός θα πυρώσει και ο φλώρος θέλει δε θέλει 😛 Απλά υπομονή!

Αλλά τσέκαρε αν όντως είναι θηλυκό το καναρίνι που πήρες..
Το καναρίνι μου είναι αρσενικό ή θηλυκό;
 
διάβασα σχετικά με την διάκριση φύλλου, πολύ ενδιαφέρον! Πάντως ακόμα δεν ξέρω, όσο το ταίζω αυγό κελαηδάει πιο πολύ! Κάποιος πιο έμπειρος που το είδε από κάτω είπε πως σίγουρα δεν είναι θηλυκό πυρωμένο, ούτε χαρτάκια κόβει κλπ.. Πάντως τώρα που τα ακούω τα λένε μια χαρά με το φλώρο! Εκείνος κάνει τις τρίλιες του και το καναρίνι κελαηδάει! Έχουν πάρει φόρα! Είναι σημάδι φλέρτ ή συναγωνισμός αρσενικών; Ευχαριστώ πολύ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: vkoul
Back
Top