Ασθένειες Θεραπεία τριχομονάδας σε κανάρα με νεοσσούς 2-3 ημερών

@Tony Forpus Μου έδωσε οδηγίες αλλά αυτό έγινε πριν 20 μέρες που έδωσα πρώτη φορά θεραπεία (χωρίς αποτέλεσμα), τώρα έχει κάνει μικρά και σκέφτομαι να ξαναδώσω θεραπεία γιατί δεν είναι καθόλου καλά η κανάρα
 
@georgetlf, πόσο βέβαιος είσαι ή είναι ο άνθρωπος που σου έκανε τη διάγνωση για τριχομονάδες; Πρόκειται για γιατρό ειδικευμένο σε πτηνά ή για εκτροφέα μεγάλης εμπειρίας;
Σε τι εξέταση βασίστηκε η διάγνωση;
 
@ianos Η διάγνωση έγινε από το ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ μετά από εξέταση δείγματος (Κουτσουλιές) που έστειλα τότε
Επομένως, μήπως να ρωτούσες εκείνους στο τηλέφωνο;
 
αυτό έγινε πριν 20 μέρες που έδωσα πρώτη φορά θεραπεία (χωρίς αποτέλεσμα)
Την ευθύνη για τη διάγνωση και τη θεραπεία την έχει ο ειδικός. Εφόσον ακολούθησες τις οδηγίες τους και δεν υπήρξε αποτέλεσμα, θα έπρεπε να επικοινωνήσεις αμέσως και να τους ενημερώσεις για το πρόβλημα. Το να ξεκινήσεις πάλι το ίδιο λάθος μετά από είκοσι μέρες, δεν έχει κάποιο νόημα.

Τηλεφώνησε τους και εξήγησε την κατάσταση.
 
@georgetlf , αν / όταν τους τηλεφώνησες, καλό θα ήταν να τους ρωτήσεις επίσης αν η συγκεκριμένη εικόνα του ματιού της κανάρας συσχετίζεται με κλινική εικόνα από τριχομοναδες ή αν θα μπορούσε να ειναι και κάτι άλλο άσχετο, π.χ. άλλη πάθηση, τραύμα σε μεμβράνη του ματιού...
Και πες μας πως τα πάει...
 
Πήρα τηλέφωνο σήμερα και εξήγησα την κατάσταση.
Με ρώτησε ξανά για τα συμπτώματα και αφού του είπα ότι το ένα μάτι έχει κάτι σαν μεμβράνη και είναι σχεδόν κλειστό, ότι ανοιγοκλείνει συνέχεια το ράμφος, η γλώσσα είναι άσπρη έξω έξω, δυσκολία αναπνοής, βράχνιασμα σε βαθμό που δεν μπορεί να κάνει τσίου, ταλαιπωρημένο πτέρωμα κλπ.
Είπε ότι στην απλή εξέταση κοπράνων που έκανε βρήκε τριχομονάδα και e. Coli (για τα οποία μου έδωσε και θεραπεία που έκανα βέβαια). Από την στιγμή που έκανα τις θεραπείες και δεν υπήρξε βελτίωση είπε ότι χρειάζεται πιο λεπτομερή εξέταση για χλαμύδια (ορνίθωση) που υποψιάζεται ότι έχει και μου πρότεινε μια ισχυρή αντιβίωση αλλά μετά που θα απογαλακτιστούν τα μικρά.
Βοξικλορ της Ταφάρμ μου είπε αλλά ή δεν άκουσα καλά στο τηλέφωνο ή δεν το βρίσκω πουθενά στο internet.
 
Σκευασμα της Tafarm με αυτη την ονομασια προσωπικα δεν γνωριζω, βγαζει ενα για ορνιθωση στα περιστέρια αλλα καμια σχεση.

Να βαζεις γαντια οταν έρχεσαι σε επαφη με τα πουλια και τον εξοπλισμο τους γιατι ειναι μεταδοτικη στον ανθρωπο η συγκεκριμένη ασθενεια αν οντως προκειται περι αυτης.
 
Βοξικλορ της Ταφάρμ
Δεν γνωρίζω ούτε εγώ. Η σχετικά πρόσφατη αντιβίωση της Tafarm είναι η Enroxyn που περιέχει ενροφλοξασίνη. Είναι δηλαδή κάτι αντίστοιχο του baytril.

(ορνίθωση) που υποψιάζεται ότι έχει και μου πρότεινε μια ισχυρή αντιβίωση αλλά μετά που θα απογαλακτιστούν τα μικρά
Για ποιο λόγο, σου είπε; Αν πιστεύει ότι έχει χλαμύδια η μάνα, τότε έχουν πλέον και τα μικρά; Δεν τα σώζει μη δίνοντας αντιβίωση επειδή ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ θα τα σκοτώσει. Ούτως ή άλλως θα το κάνει η ασθένεια.
 
@Stavros Τι να πω, δεν ξέρω. Το περίεργο είναι ότι τα συμπτώματα τα έχει από την προηγούμενη γέννα, που έκανε δύο μικρά τα οποία είναι 40 ημερών τώρα και φαίνονται υγιέστατα όπως μια χαρά είναι και το αρσενικό το οποίο συνέχεια την ταΐζει όταν κάθεται στη φωλιά όπως την τάιζε και στην προηγούμενη γέννα της.
Τώρα σχετικά με την αντιβίωση που μου είπε θα τον ξαναπάρω τηλέφωνο για διευκρίνιση.
 
@ianos Δεν δίνω γιατί μου είπε ότι εφ’όσον έχει νεοσσούς είναι απαγορευτικό, μετά τον απογαλακτισμό τους είπε να ξεκινήσω.
Το μάτι είναι σταθερό (Κλειστό κατά 90% με κάτι σαν μεμβράνη) δεν επιδεινώνεται και ταίζει κανονικά τα 4 μικρά που έχει.
Τώρα για το σκεύασμα που είχε προτείνει είναι Ντοξικλόρ και όχι Βοξικλόρ που είχα ακούσει με δραστική ουσία δοξυκυκλίνη (doxycycline), το οποίο μου είπε αν δεν το βρω μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε άλλο με την ίδια δραστική ουσία, πάντα όμως μετά τον απογαλακτισμό των μικρών
 
Δεν ξέρω τι να πω.. Σε πόσες ημέρες έγινε έτσι το μάτι;
Βασικά δεν θέτω σωστά τις ερωτήσεις μου. Λοιπόν, πώς εμφανίστηκε αυτό που βλέπουμε στο μάτι; Μια μέρα το μάτι της έγινε έτσι ή σταδιακά (κι αν ναι, σε τι βάθος χρόνου...) άρχισε να κλείνει;
Και η διάγνωση έγινε για το συγκεκριμένο καναρίνι ή για κάποιο άλλο στο ίδιο ή άλλο κλουβί;
 
@ianos Όταν παρατήρησα ότι κάτι δεν πάει καλά με το μάτι της, ήταν κλεισμένο σχεδόν το μισό και μετά από περίπου 7-10 μέρες έγινε έτσι.
Η διάγνωση έγινε για το συγκεκριμένο καναρίνι το οποίο είχα χωρίσει από το αρσενικό για λίγες ώρες ώστε να πάρω το δείγμα.
 
Back
Top