Φροντίδα Θερινή κατοικία, μπελάς, γάτες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mlt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mlt

PB Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2008
Μηνύματα
410
Πόλη
Βόλος
Στις συνημμένες φωτογραφίες φαίνεται ή "θερινή κατοικία" των μπάτζι μου.
Είναι στην βεράντα μου, που όμως βρίσκεται προς τον δρόμο και είναι περίπου 1,20 μ. Πάνω από το πεζοδρόμιο.
Δυστυχώς εδώ και τρείς νύχτες, μετάξύ 3.30 και 4.00 το πρωί, δεχόμαστε την επίσκεψη κάποιας γάτας.
Βέβαια τα πουλιά δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο (τα πίσω ανοίγματα και τα πλαϊνά του dexion όπου βρίσκονται τα κλουβιά είναι φραγμένα με τζάμι ενώ τα μπροστινά ανοίγματα έχουν αποσπώμενο κουνελόσυρμα.
Τζίτζι, Τζιτζίκα, Τιραμόλα, δεν δίνουν καμία σημασία στην γάτα, που που βρίσκεται πίσω από τα τζάμια, αλλά όμως η Ασπρούλα φοβάται και φτερουγίζει άτακτα, μέσα στο κλουβί και πάνω στα κάγκελα.
Υπάρχει φόβος να πάθει κάτι;
Βέβαια εγώ "έχω πάθει" επειδή από τις 4.00 μέχρι να ξημερώσει, δεν κλείνω μάτι😡
 
H Θερινή κατοικία

Υπάρχει περίπτωση, άν τον Σεπτέμβριο έχουν αυγά, να σταματήσει να κλωσάει η Ασπρούλα από τον φόβο της γάτας;
 

Συνημμένα

  • Παπαγαλάκια 065.webp
    Παπαγαλάκια 065.webp
    83,7 KB · Προβολές: 234
  • Παπαγαλάκια 066.webp
    Παπαγαλάκια 066.webp
    82 KB · Προβολές: 208
  • Παπαγαλάκια 067.webp
    Παπαγαλάκια 067.webp
    79,9 KB · Προβολές: 215
Φιλε μπορει η γατα να μην μπορει να κανει κακο στα πουλακια σου, αλλα τα τρομαζει παρα πολυ. Αυτο ειναι σιγουρο. Εγω καποτε ειχα κατι καναρινακια που δεν σταματουσαν να κελαιδανε. Καποτε τα τρομαξε μια γατα, το ενα ψοφησε και το αλλο ξανακελαιδισε σχεδον μετα απο ενα χρονο.
 
Πιστευω οτι στρεσσαρονται πολυ εκει αφου λες οτι κυκλοφορουν και γατες. Καλυτερα να τα παρεις απο κει τα κλουβια.Αν τα βαλεις και για αναπαραγωγη δεν νομιζω οτι ειναι ιδανικο μερος, αφου τοτε θελουν ησυχια!
 
Δεν ξέρω...
Δύσκολα τα πράγματα...άλλος χώρος δεν υπάρχει, εκτός και αν τα βάλω μέσα στο σπίτι, όπου όμως κάνει πολύ ζέστη, άσε και που νυχτώνει κατά τις 7 το απόγευμα☹
Και είναι τόσο χαρούμενα εκεί, όλη την ημέρα!
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.. Που λένε. ☹
 
Θα δοκιμάσω από αύριο και για τις βραδυνές-πρωινές ώρες (9.00-07.00) να σκεπάζω την πίσω πλευρά του dexion και αυτή που είναι προς το μέρος του δρόμου, με ένα ελαφρό θαλασσί καλοκαιρινό σεντόνι.
Ίσως έτσι, τουλάχιστον αυτά βρούνε την ησυχία τους. Φως θα έχουν μέσα στο κλουβί τους, μιας και θα περνάει κάπως από το σεντόνι, το φως παρακείμενου στύλου της ΔΕΗ
Όσο για εμένα, πρέπει να ξυπνάω καθημερινά στις 7.00 το πρωί, αλλά μικρό το κακό.
Ελπίζω η γάτα να είναι αρκετά έξυπνη (μέχρι τώρα ήταν), ώστε να καταλάβει, ότι από το μπροστινό μέρος με το κουνελόσυρμα, δεν μπορεί να τα πλησιάσει.
 
Καλυτερα να τα σκεπαζεις το βραδυ ωστε να μην τρομαζουν.

Προσφατα ξεφυλλιζοντας ενα περιοδικο που πουλουσε διαφορα προιοντα εγραφε οτι πουλουσε μια κρεμα η την οποια την αλοιφεις σε διαφορα σημεια του πατωματος και δεν πλησιαζουν οι γατες. Δεν θυμαμαι ομως το ονομα.. Δες μηπως μπορεσεις και την βρεις και καποιο καταστημα οπως το Praktiker η το Carrefour.
 
Μιλτιάδη επειδή έχουμε το ίδιο πρόβλημα όχι με μία αλλά με πολλές γάτες (αδέσποτες) επειδή έχουμε κήπο, θα σου πω τι κάναμε και ησυχάσαμε. Μία φορά την εβδομάδα διαλύουμε 2 μπουκάλια ξύδι σε νερό μέσα στη φιάλη που έχουμε για να ψεκάζουμε τα λουλούδια, ψεκάζουμε γύρω γύρω από το σπίτι (βεράντα, διάδρομοι κλπ.) και εξαφανίζονται! Σε περίπτωση βροχής ή πλυσίματος από σας, θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία. Είναι απλό και δεν είναι και βλαβερό για τις γάτες. Απλά δεν πλησιάζουν!
 
επισης οι γατες εχουν στο σαλιο τους ενα μικροβιο/ βακτηριο (συγχωρεστε με δεν θυμαμαι ακριβως), το οποιο ενω ειναι αβλαβες για τις ιδιες ειναι εξαιρετικα επικινδυνο για τα πουλια!
 
επισης οι γατες εχουν στο σαλιο τους ενα μικροβιο/ βακτηριο (συγχωρεστε με δεν θυμαμαι ακριβως), το οποιο ενω ειναι αβλαβες για τις ιδιες ειναι εξαιρετικα επικινδυνο για τα πουλια!

το βακτηριο λεγεται pasteurella bacteria
ενα σχετικο αποσμασμα απο εδω Top Ten Bird Killers

Any animal bite should be considered extremely serious, possibly life-threatening. The bacteria found in the saliva and the mouth of a mammal can cause fatal septicemia (infection in the bloodstream) of a bird in very short order. Cat bites should be considered the most dangerous, as the Pasteurella bacteria commonly found in the feline mouth, are extremely hazardous to birds. Even a simple puncture by a tooth can result in a fatal infection. Scratches from claws are also extremely dangerous, as the risk of infection is very real.
 
Θέλω να πιστεύω ότι, αυτό που ετοιμάζω, ίσως μου δώσει την λύση.
Πρόκειται για ένα σκέπαστρο 2,20x1,20 που θα κλείνει περιμετρικά το dexion εκεί όπου υπάρχει τζάμι, εκτός από την μπροστινή πλευρά, όπου υπάρχει το κουνελόσυρμα.
Το υλικό του σκέπαστρου θα είναι, είτε από μία μισή κουκούλα αυτοκινήτου (για όσους την γνωρίζουν-από Praktiker) από ελαφρύ μπλε νάιλον, είτε από ένα σεντόνι σατέν χρώματος ανοιχτού μπλε που έχω
Το υλικό που θα διαλέξω, θα το πάω σε μοδίστρα να μου φτιάξει στρίφωμα περιμετρικά, έτσι ώστε να περάσω μέσα από αυτό ένα στρόγγυλο λάστιχο για εσώρουχα και στις 4 άκρες του να φτιάξω, στο λάστιχο, θηλιές.
Με αυτόν τον τρόπο το σκέπαστρο θα είναι τεντωμένο γύρω από το dexion, και δεν θα υπάρχει φόβος να κουνηθεί, ακόμη και από δυνατό αέρα.
Την γάτα δεν θα την βλέπουν και δεν θα τα βλέπει, από 9.00 το βράδυ, έως τις 7.00 το πρωί.
Όσον αφορά το μπροστινό μέρος με το κουνελόσυρμα, τα κάγκελα των κλουβιών, απέχουν από αυτό περί τους 15 πόντους. Αν μετά δω την γάτα σκαρφαλωμένη στο κουνελόσυρμα, κάποια λύση θα βρω και για αυτή την περίπτωση τότε.
Όταν δε έλθει η ώρα της αναπαραγωγής, θα βάλω τα κλουβιά μέσα στο σπίτι.
 
Που να πάρει και να σηκώσει😡
Αυτή την στιγμή τρέμουν τα χέρια μου και με έχει λούσει κρύος ιδρώτας.
Πρόλαβα στο τσάφ, τον Ιβάν...
Έβαλα για λίγο το κλουβάκι του στο τραπέζι της βεράντας, σε 3 μόλις μέτρα απόσταση από το γραφείο όπου αυτή την στιγμή πληκτρολογώ στον υπολογιστή και μια άτιμη γάτα-άλλη εκτός από την συνηθισμένη βραδινή επισκέπτρια-προσπαθούσε να μου τον φάει.
Μπα, δεν πάει άλλο, θα πάρω αγκαθωτό σύρμα
 
Ευτυχως που δεν επαθε κατι το πουλακι! Το θεμα ειναι πως θα στρεσαρεται πολυ οταν αισθανεται η' βλεπει τις γατες... Μεγαλο προβλημα αυτο!
 
Μια γρηγορη μεταφραση απο το παραπανω αποσμασμα

Any animal bite should be considered extremely serious, possibly life-threatening. The bacteria found in the saliva and the mouth of a mammal can cause fatal septicemia (infection in the bloodstream) of a bird in very short order. Cat bites should be considered the most dangerous, as the Pasteurella bacteria commonly found in the feline mouth, are extremely hazardous to birds. Even a simple puncture by a tooth can result in a fatal infection. Scratches from claws are also extremely dangerous, as the risk of infection is very real.

Μεταφραση

Το δαγκωμα οποιουδηποτε ζωου πρεπει να θεωρειται εξαιρετικα σοβαρο, πιθανον κ απειλιτικο για τη ζωη. (του πτηνου)
Το βακτηριο που βρισκεται στο σαλιο κ το στομα των θηλαστικων μπορει να προκαλεσει θανατηφορο σηψαιμια(μολυνση στο αιμα) στο πουλι σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα.
Το δαγκωμα γατας θεωρειται το πιο επικινδυνο, καθως το βακτηριο Pasteurella που συχνα βρισκεται στο στομα των αιλουροειδων μπορει να ειναι εξαιρετικα επικινδυνο για τα πουλια.
Ακομη κ ενα απλο τραυμα απο δαγκωμα μπορει να προκαλεσει μοιραια μολυνση.
Οι γρατζουνιες απο τα νυχια ειναι επισης εξαιρετικα επικινδυνες, καθως ο κινδυνος μολυνσης ειναι πραγματικος.
 
Η μισή κουκούλα-κάλυμμα-ηλιοπροστασία αυτοκινήτου που έχει και λάστιχα με πλαστικούς γάντζους για να πιάνεται στις ρόδες, στα τάσια, αποδείχθηκε σωτήρια ως προς την κάλυψη-από επάνω έως κάτω του Dexion.
Καλύφθηκε όλο, εκτός από 15 εκ. της πρόσοψης με το κουνελόσυρμα, για να πέρνουν και αέρα τα πουλάκια. Δεν χρειάσθηκε δε καμία μετατροπή και μοδίστρες 🙂
Ε τι στην ευχή, θα κάνουν τώρα οι γάτες!
Πιστεύω πως θα απογοητευτούν, αλλά... ίδωμεν🙄
 
Τελικά, χάλασα ένα σεντόνι, αλλά είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
Έφτιαξα ένα σκέπαστρο, τέλειο.

Όσο για τις γάτες... Μάλλον ησύχασα, μιας και είναι 3 ημέρες τώρα που δεν έχουν εμφανιστεί.

Είχα κάνει την σκέψη, να τους φτιάξω γύρω από το dexion, στο περβάζι της βεράντας, ένα "κρεβάτι Φακίρη" αλλά η σκέψη και μόνο ότι ήταν πιθανόν να εύρισκα κάποια γάτα, "χαλκομανία" πάνω στα καρφιά, με απέτρεψε από αυτή την κατασκευή.

Έτσι βρήκα άλλον τρόπο, ανώδυνο για αυτά τα ζωντανά.
Τοποθέτησα στο περβάζι, αρκετά άδεια μπουκάλια μπύρας και ενδιάμεσα 2-3 σκαφάκια πλαστικά γεμάτα νερό, οπότε ή θα βραχεί-και ως γνωστόν οι γάτες αποφεύγουν το νερό-ή αν προσπαθήσει να περπατήσει πάνω ή ενδιάμεσα στα μπουκάλια-μάλλον αδύνατο-κάποιο θα ρίξει, οπότε με τον θόρυβο, θα πάρει δρόμο.
 
Ελπίζω βέβαια, να μην μας επισκεφθεί αυτή η συγκεκριμένη γάτα:)
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
 
Back
Top