Φροντίδα Θερμοκήπιο για στέγαση καναρινιών σε εξωτερικό χώρο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tzio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tzio

PB New Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2021
Μηνύματα
173
Πόλη
Βέροια
Παιδιά νια βοήθεια το θέλω για εξω με προβληματίζει καποια πράγματα (1) με ψιλή σιτα θα υπάρχει θέμα με κάποια πιθανή επιθεση;(2) Μπορώ κάπως να βαλω σιτα για τα κουνούπια;Τα νάιλον που έχει απο πάνω το καλοκαίρι θα υπάρχει θέμα με την θερμοτητα;Από Μπροστά πως μπορεί να κλεισει;

 

Συνημμένα

  • pdt-8424385311049.webp
    pdt-8424385311049.webp
    53,3 KB · Προβολές: 14
@Tzio το παρακολουθω και εγώ το συγκεκριμένο από τα Leroy. Δυστυχώς δεν υπάρχει σε διαθεσιμότητα ακόμα. Μετά τις 13 του μήνα. Το πλανο μου είναι να το ντυσω με κουνελοσυρμα για τα αρπακτικα και ψιλη σίτα για τα κουνουπια. Το νάιλον απαγορευτικό για μετά το Μάρτη αλλά θα υπάρχει για το χειμώνα. Ελπίζω να έδωσα καμια ιδέα. Περιμένω γνώμες και από τους πιο έμπειρους.
 
Στην πρόσοψη μπορείς να κόψεις κουνελόσυρμα και να το στερεώσεις από την μια μεριά με μεντεσέδες για να λειτουργεί σαν πόρτα.
 
Είναι απλά μια κατασκευή ανάγκης . Έχει πολλά ζητήματα τόσο τον χειμώνα (υγρασίες - επιθέσεις) όσο και το καλοκαίρι (μετακίνηση - σκίαση - επιθέσεις ) . Εφόσον σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο να σκεφτείς κάτι πιο σταθερό και στιβαρό . Εξάλλου δεν έχει και κάτι πολύπλοκο κατασκευαστικά ή κάποια υλικά σπάνια και ακριβά . Σίγουρα υπάρχει μια επαγγελματική δουλειά και τραβάει το μάτι αλλά μέχρι εκεί . π.χ δεν μπορεί να πιάσει ένα πουλί ο θηρευτής , ο.κ , μπορεί όμως να του επιτεθεί και να φτάσει τόσο ¨κοντά¨ του που θα κάνει τεράστιο κακό , ίσως και έως θανάτου . Τι έκανες ; τίποτα !.
 
Ναι σωστό μετα σκέφτηκα κάτι σε ραφιερα μεταλλικη και να της περασω κουνελοσυρμα κάθε ιδέα δεκτή.
 
Ναι σωστό μετα σκέφτηκα κάτι σε ραφιερα μεταλλικη και να της περασω κουνελοσυρμα κάθε ιδέα δεκτή.
Καλησπερα!Η γνωμη μου ειναι καλυτερα η μεταλλικη ραφιερα!Δηλαδη ειναι πιο βολικη στο θεμα της επεξεργασιας (να φτιαξεις πορτα,να βαλεις βιδες κτλ) εχει δηλαδη καλυτερα πιασιματα η ραφιερα παρα αυτο το θερμοκηπιο! Αν δεν υπαρχει χρονος (δηλαδη να φτιαξεις πορτα στην ραφιερα) θα σου πω οτι εκανα εγω!Καλα στην δικια μου περιπτωση υπηρχε χρονος αλλα δεν πιανουν τα χερια μου 🤣!Βαλε στην ραφιερα σε ολες τις πλευρες σκρατς!Βαλτο με βιδες για να ειναι πιο σταθερο!παρε και την σιτα και δεσε το αλλο σκρατς (δηλαδη να ειναι αρσενικο-θηλυκο)!Τωρα οσο αφορα τον χειμωνα υπαρχει και σκρατς αυτοκολλητο για να κολλησει πανω σε οτι υλικο διαλεξεις για προστασια απο το κρυο για να μην χτυπαει ο αερας τα καναρινακια!Οποτε αναλογα την εποχη βαζεις τα αντιστοιχα!Να σου φερω ενα παραδειγμα...Χειμωνα:Βαζεις στο ενα πλαϊνο σιτα (να παιρνουν αερα απο καπου αλλα μην ειναι σε ρευματα απο εκεινη την πλευρα) και στο αλλο πλαϊνο και το μπροστινο βαζεις το υλικο που θα εχεις διαλεξει το πιο "χοντρο" λογω χειμωνα!Καλοκαιρι:Βαζεις σε ολες τις πλευρες σιτες!Τωρα αν θελεις (που πρεπει να μπει) να βαλεις κουνελοσυρμα στα πλαϊνα θα γινει μονιμο με βιδες (οποτε βαζεις πρωτα το κουνελοσυρμα και μετα με βιδες απο πανω το σκρατς)!Στο μπροστινο κομματι μπορεις να παρεις το πλαστικο (που βαζουν στα μπαλκονια...αυτο με τις τρυπες δεν θυμαμαι πως το λενε 🙄) να πιαστει στις 2 γωνιες πανω καλα και στις 2 γωνιες κατω να το γαντζωσεις με βιδες (οποτε οταν θελεις να βγαλεις καποιο κλουβι το ξεγαντζωνεις απο κατω το κανεις ρολο και το δενεις καπου στην ραφιερα) (το πλαστικο αυτο, το βραδυ το κατεβαζεις αλλα πρεπει να κοπει λιγο πιο μεσα και πιο κατω απο εκει που πιανεται για να ειναι ελευθερο το σκρατς ωστε να κολλαει και η σιτα ή το υλικο που θα επιλεξεις για τον χειμωνα!Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι και οποτε μπορεσεις και φτιαξεις την κατασκευη σου οπως αρεσει σε σενα και να υπαρχει βεβαια και η προστασια των καναρινιων θα χαρουμε πολυ να μας το παρουσιασεις! 😁
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ παιδιά τελικα θα ακολουθήσω την κατασκευή του PantelisV7 μιας και τυγχάνει να έχω ίδια κατασκευη στην αποθήκη αυριο θα πάω να κόψω τα ξύλα και πιστεύω Παρασκευή να είναι έτοιμη.
 
Back
Top