Αναπαραγωγή Θερμοκρασία και υγρασία χώρου αναπαραγωγής καρδερινοκάναρων

Εγγραφή
13 Δεκ 2008
Μηνύματα
4
Πόλη
Πτολεμαΐδα
Καλημέρα σε όλους και ιδιαίτερα στους συντοπίτες μου.
Έχω καρδερίνες και θέλω να τις ζευγαρώσω με κανάρες. Ακόμη δεν τα έχω βάλει σε ζευγαρώστρες λόγω μικρού χώρου που τα έχω (υπόγειο) με λίγο φωτισμό. Θέλω να διαμορφώσω ένα νέο χώρο πάνω από το σπίτι μου που είναι γιαπί κλειστό με τζάμια στα παράθυρα με γυψοσανίδα κοντά σε παράθυρο. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
  1. Τι θερμοκρασία και υγρασία πρέπει να έχω κατά την αναπαραγωγή στο χώρο;
  2. Να βάλω κάποιο χώρισμα μεταξύ του κάθε ζευγαριού στα πλαϊνά των κλουβιών;
  3. Τις φωλιές, να τις κρεμάσω μέσα ή έξω από τις ζευγαρώστρες;
Σημειώνω ότι εδώ στην Πτολεμαϊδα κατά το χειμώνα, οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Αναφέρω ενδεικτικά την
31-12-2008 η θερμοκρασία ήταν -18 C. Και κάτι ακόμη. Λίγο ας προσέξουμε την ορθογραφία μας. Έλληνες ήμαστε. Όχι ότι κάτι έγινε, αλλά κάποιος όταν μας διαβάζει επί το πλείστον επισκέπτης ας μην φρικάρει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.
 
Η υγρασία θα πρέπει να είναι γύρω στο 60 - 65% και η θερμοκρασία στους 20 - 22 C. Βέβαια με χαμηλότερη υγρασία και πάλι δεν έχεις πρόβλημα. Πουλιά μου έχουν βγει και με υγρασία 20% , αλλά είχα απώλειες. Το βασικότερο είναι να επιτύχεις όσο το δυνατό σταθερές τιμές. Καλό θα ήταν το ένα ζευγάρι μα μη βλέπει το άλλο, ώστε ο καρδερίνος να ασχολείται με τη κανάρα μόνο. Στο παρελθόν είχα δει εκτροφείς να απομονώνουν τελείως το κλουβί με νάυλον. Μια και πρόκειται για κανάρα εξωτερικά αν τη βάλεις δε θα έχεις πρόβλημα.
 
Back
Top