Διατροφή Θερμοκρασία κρέμας για τάισμα african grey 4 μηνών

Σύλια

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2020
Μηνύματα
85
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω.. Στους πόσους βαθμούς θα πρέπει να είναι η κρέμα ενός Congo African Grey 4 μηνών?
 
Στους 4 μήνες μπορούν να πέψουν φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου. Παρόλα αυτά θα την έδινα γύρω στους 35-37 για να είναι πιο εύπεπτη και να μην μένει πολύ ώρα στον πρόλοβο ειδικά αν τρώει κάμποση ποσότητα. Τρώει άλλες τροφές το πουλάκι? Τον εκτροφέα του τον ρώτησες?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος δεν έχω παραλάβει ακόμα το πουλάκι.. Ακόμα είναι πολύ μωρό.. Στην ηλικία που θα το πάρω έχω ενημερωθεί πως θα τρώει σπόρους και προκειμένου να με μάθει θα πρέπει να το ταισω μερικές εβδομάδες με κρέμα πρωί βράδυ ώστε να δεθεί μαζί μου.
 
θα πρέπει να το ταισω μερικές εβδομάδες με κρέμα πρωί βράδυ ώστε να δεθεί μαζί μου.
Αρχικά νομίζω πως δεν είναι απαραίτητο για να δεθεί μαζί σας και επίσης νομίζω πως είναι επικίνδυνο αν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις.🙂
 
@Σύλια ,θα δεθεί μαζί σου είτε το ταΐσεις κρέμα είτε όχι. Από προσωπική εμπειρία (την δικιά μου την πήρα 4 1/2 μηνών) δεν χρειάστηκε να δώσω κρέμα το πουλάκι έτρωγε κανονικά τους σπόρους του και τα pellets (ελαφρώς μουλιασμένα) .Για δύο περίπου μήνες παρόλο που ήταν ταισμενη που και που έπιανε το δάχτυλο μου το έβαζε στο στόμα της και έκανε την χαρακτηριστική κίνηση του ταισματος (κεφάλι πάνω κάτω). Το μοναδικό θέμα που είχε ήταν να βρει τα πατήματα της στο κλουβί. Αν το μάθεις με την κρέμα ίσως σου πάρει καιρό για να την κόψει.Καλύτερα να το πάρεις όταν ο εκτροφέας είναι σίγουρος ότι μπορεί να φάει σπόρους,μόνο του,και δεν χρειάζεται κρέμα, μην βάζεις τους 4 μήνες το χρονικό όριο της απόκτησης του, ίσως πάρει και λίγο παραπάνω. Φιλικά.
 
Συμπληρώνοντας τη 12η εβδομάδα τρέφονται μόνα τους. Ακολουθουν το κοπάδι και «μαθαίνουν» από αυτο τι πρέπει να τρωνε. Η τροφή ακομα κ η «γεύση» τους καθορίζεται από αυτο και μέσα σε αυτο. δε πρέπει να ταΐζονται με κρέμες ούτε όταν είναι πολύ μικρά ούτε όταν είναι μεγάλα.
Αν θες ρίξε μια Μάτια σε αυτο το θέμα


Με μια αναζήτησή θα βρεις κ αλλά σχετικά θέματα
 
Κανενα πουλί δεν ειναι ιδιο με το αλλο. Δεν υπάρχει πουθενά ο κανόνας με τις εβδομαδες ή τους μήνες για τον απογαλακτισμό και το καθένα βάζει το δικό του ρυθμό ακομη και στους γονεις του.

@Σύλια Εάν παρεις το πουλί και σου ζητάει τροφή στο στόμα δεν ειναι κακό να του δώσεις, ισα ισα το αντίθετο. Ο απογαλακτισμός ειναι μια διαδικασία πολυ ευαίσθητη και οι εκτροφείς που αναπαράγουν μαζικά τα πουλια τους δεν δίνουν το χρονο που χρειάζεται ξεχωριστά το καθένα τους. Πολλα African greys ζητάνε τροφή ακομη και μετά απο τους 6 μήνες.
 
@Σύλια τα γκριζακια στη δωδέκατη εβδομάδα τρωνε μόνα τους. Ακόμα και ο εκτροφεας να μη τα ταΐσει τα έχει ήδη ετοιμάσει η μαμα φυση. Και αυτο είναι κανόνας.

κάθε φορα που θα το ταιζεις με κρεμα ένα απογαλακτισμενο πουλακι εάν επιλεξεις κάτι τέτοιο έτσι αθαιρετα, θα δημιουργείς μια σύγχυση στο πτηνό ένα μπερδεμμενο/περιορισμένο με ακόμη περισσότερα προβλήματα στην ενηλικίωση και πέρα. Σε συμβουλεύω να Μην κανεις κάτι τέτοιο ακόμα κ να σου ζητάει μήνες μετά. Βέβαια δικη σου επιλογή τι θα κανεις ομως. Εσυ θα ζεις με το ζωντανό σπίτι από εσένα εξαρτάται η ψυχοσωματική του υγεια.
Γνώμη μ είναι να Εστίασεις όταν με το καλό έρθει σπίτι σου να του μάθεις να τρώει μια ποικιλία τροφών. Όσοι έχουμε αυτο το πολύ πολύ ιδιαίτερο ειδος αλλά κ όσοι σεβόμαστε τη φύση αυτων καταλαβαίνουμε καλύτερα 😊😉
 
Back
Top