Αναπαραγωγή Θερμοκρασία φύλαξης αυγών ορτυκιού

ZAXOS1967

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουλ 2019
Μηνύματα
57
καλησπερα στην παρεα. Εχω το εξης προβλημα και πιστευω να μην εχουμε ασχημα νεα. Τα αβγα ορτυκιον που κρατουσα φυλαγμενα σε μερος δροσερο και σκιερο,τα εβαλα σε μηχανη αρχες του μηνακαι σημερα ειναι η 16 ημερα. Σημερα μετρησα κατα τυχη την θερμοκρασεια μεσα στο ντουλαπι της κουζινας που τα φυλαωκαι διχνει 29 βαθμους το μερος. Δεν εχω καλυτερο τροπο για να τα φυλαω.Αν δεν βγουν ορτυκια ζωντανα αυριο θα αναγκαστω να ψαχνω για πατεντες με ανεμηστηρακια για να πετυχω 15 με 16 βαθμους που διαβαζω οτι χρειαζονται. Παρακαλω αν γνωριζει καποιος φιλος το θεμα αυτο. Ευχαριστώ
 
Η ιδανική θερμοκρασία φύλαξης των αυγών του ορτυκιού είναι 13 βαθμοί κελσίου. Μεγαλύτερες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ανάπτυξη του εμβρύου, με συνέπεια το αδυνάτισμα και την απώλειά του. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα έβρυα θα χαθούν. Επίσης μία μόνο μέτρηση δεν είναι ενδεικτική της μέσης θερμοκρασίας που επικρατούσε στο ντουλάπι κατά τη διάρκεια της φύλαξης. Εκτιμώ ότι είναι καλύτερο να αφήσετε τα αυγά να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο για την εκκόλαψή τους χρόνο και να περιμένετε για αποτελέσματα. Νομίζω ότι το πιθανότερο είναι πως θα καταφέρουν να εκκολαφθούν κάποιοι νεοσσοί.
 
Ζάχο οι θερμοκρασίες είναι πολύ παραπάνω από το κανονικό. Όταν συμβαίνει αυτό έχουμε : νεκρωμενα αυγά ή έμβρυα, ραμφισμενα αυγά με νεκρούς νεοσσούς στο κέλυφος και νεοσσούς με δυσπλασίες. Στην καλύτερη περίπτωση έχουμε, πρώιμους ή πολύ μικρούς νεοσσούς. Οι τελευταίει έχουν μεγάλο βαθμό θνησιμότητας. Αν μέχρι την 18 ημέρα δεν βγει κάτι τότε αφαιρείς τα αυγά. Καλύτερα να τα σπάσεις για να δεις το περιεχόμενο τους. Μπορεί να είναι και κλούβια, ποτέ δεν ξέρεις.
 
εχεις δικιο. Μεσα απο τα λαθη μου θα μαθω.Απο σημερα λοιπον θα βαζω τα αυγα μεσα σε ενα μικρο φορητο ψυγειο θαλασσης. Στην ουσια ειναι ενα μικρο πανηνο τσαντακι με φερμουαρ γυρο γυροκαι εχω βαλει στον πατο του μια μεγαλη παγοκυστη και επανω στην παγοκυστη εβαλα μια πετσετα,Για να μην εχω πολυ υγρασια και για να μην ακουμπαει το ταπερακι που εχω τα αυγα, πανω στην παγοκυστη,Καταφερα να εχω μια θερμοκρασια 15 βαθμους και σε τακτα διαστηματα θα αλαζω την παγοκυστη. Μεχρι να βρω μια καλυτερη λυση στο θεμα μου. Αυτα λοιπον εως τωρα. Θα τα πουμε παλι αυριο με την ελπιδα να εχω γεννητουρια, καλο βραδυ στην παρεα. Ευχαριστώ.
 
Καλησπερα στην παρεα. Τα νεα ευχαριστα, ειχα τα πρωτα μου γεννητουρια.σχολασα απο τη δουλεια και βρηκα το πρωτο να σουλατσαρει μεσα στην μηχανη. Βλεπω και αλλα ραγισμενα και πιστευω κατι θα βγει απο τα 9 αυγα που εβαλα.φυσικα τον νεοσσο τον εβαλα σε θερμομανα κατασκευης μου. Απο χθες τα αυγα τα κραταω μεσα σε φορητο ψυγειο θαλασσης με μια μεγαλη παγοκυστη μεσα την αλαζω καθε 8 ωρες και εχω περιπου 19 βαθμους μεσα σε αυτο. Οτι καλυτερο μου ηρθε στο μυαλο απο πατεντα.
 
Back
Top