Διατροφή Θεωρείται ασφαλές να δίνεται χρωστική για όλο τον χρόνο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Arisa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Arisa

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2020
Μηνύματα
13
Πόλη
Κατερίνη
Θεωρείται ασφαλές να δίνεται για όλο τον χρόνο, χρωστική με με αυτά τα συστατικά: Προϊόντα αρτοποιίας, ζυμαρικά, δημητριακά, θαλάσσια φύκια και παράγωγά τους, αφυδατωμένα πέταλα λουλουδιών, εχινάκεια, ρίζες και σπόροι (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου (silymarine), πικραλίδα, βολβοί φυτών, έλαια φρούτων, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, Λουτείνη, ηπατοπροστατευτική δράση και χωρίς καταξανθίνη
 
Αυτή δεν είναι αμιγώς χρωστική. Για ποιο προϊόν μιλάς ακριβώς; Πες μας τη μάρκα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι το πιο κατάλληλο για κόκκινα καναρίνια. Προορίζεται κυρίως για το βάψιμο πουλιών με κόκκινη μάσκα, όπως για παράδειγμα η καρδερίνα. Για τα κόκκινα λιποχρωμικά καναρίνια χρειάζεσαι μια αμιγώς χρωστική όπως αυτές εδώ για παράδειγμα https://community.petbirds.gr/tags/chrostikes/ ή άλλες αντίστοιχες διαφορετικής μάρκας που υπάρχουν στο εμπόριο.

Εδώ θα βρεις χρήσιμες σχετικές πληροφορίες:

Σχετικά με την ερώτησή σου, όπως θα διαβάσεις και αργότερα στο άρθρο ^, το βάψιμο ξεκινά λίγο πριν τη γέννηση των πουλιών και ολοκληρώνεται με την πτερόρροια, τότε δηλαδή που αναπτύσσονται τα νέα φτερά. Την υπόλοιπη περίοδο τα φτερά παραμένουν τα ίδια οπότε η χρωστική δεν έχει τίποτα να βάψει και άρα δεν χρειάζεται να δίνεται χωρίς λόγο.

Στα ενήλικα πουλιά, ξεκινάς τη χορήγηση λίγο πριν την ετήσια εποχική πτερόρροια και σταματάς στο τέλος της.

Εδώ θα δεις -> τι είναι η πτερόρροια.
 
Back
Top