Αναπαραγωγή Θηλυκά καναρίνια ξεπουπουλιάζονται για να φτιάξουν φωλιά

nikosrodos

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2016
Μηνύματα
28
Πόλη
Ρόδος
έχω περίπου 10 μέρες που χώρισα τα ζευγάρια μου για να ξεκουραστούν αλλά έχω 3 θύλακα τα οποία βγάζουν πούπουλα από πάνω τους και μου έκαναν φωλιά στην αυγοθήκη τι να κάνω τώρα;
 
Εγώ θα έπαιρνα την αυγοθήκη. Και ό,τι βάζω σε αυτήν θα το πρόσφερα σε κανονική ταΐστρα. Άλλη εναλλακτική είναι να βρεις ποιο από τα πουλιά είναι έτοιμο να γεννήσει, να το απομονώσεις, να του δώσεις φωλιά και νήμα, να το αφήσεις να στρώσει τη φωλιά, να αντικαθιστάς κάθε μέρα το αυγό που γεννά με ένα ψεύτικο ομοίωμα (πωλούνται στα πετσοπ), να την αφήσεις να κλωσσήσει καμιά δεκαριά ημέρες κι έπειτα να αποσύρεις τη φωλιά.
Παρεπιπτόντως πού τα έχεις τα πουλιά; Μέσα ή έξω; Με φυσικό ή τεχνητό φωτισμό;
 
Δίνεις νήμα, φωλιές,grit και σχοινιά για εκτόνωση. Πολλά μπάνια και λιγότερη πρωτείνη(αυγό, αυγοτροφή). Προσφέρεις λαχανικά και δεν βάζεις έξτρα σπόρους. Τέλος προσέχεις για δυστοκίες.
Αν δεν πιάσουν όλα αυτά, αλλάζεις θέση τα κλουβιά και γενικά τα παραξενεύεις.
 
Παρεπιπτόντως πού τα έχεις τα πουλιά; Μέσα ή έξω; Με φυσικό ή τεχνητό φωτισμό;
μέσα τα έχω με φυσικό φωτισμο

λιγότερη πρωτείνη(αυγό, αυγοτροφή).
αυγοτροφη δεν τους βάζω καθόλου μόνο τροφή της βερσελαγκα με προβιοτηκα να την αλλάξω να τους βάλω απλή;
 
αυγοτροφη δεν τους βάζω καθόλου μόνο τροφή της βερσελαγκα με προβιοτηκα να την αλλάξω να τους βάλω απλή;
Κατα την άποψή μου δεν είναι ακόμα το στάδιο εκείνο που θα πρέπει να ανησυχήσεις. Είναι φυσιολογικό τα θηλυκά να παραμένουν σε μία διάθεση ωοτοκίας μετά την αναπαραγωγική περίοδο. Οι συμβουλές μου ήταν για να ξεπυρώσουν και κυρίως για να μην ξεπουπουλιάζονται. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση οτι πρέπει να αλλάξεις το βασικό μείγμα, δεν βλέπω να συνδράμει κάτι το σημαντικό στις παραπάνω προτάσεις.
Αν τις έχεις σε κλούβα δώσε περισσότερα υλικά ή και χώρισέ τα, για κάποιο χρονικό διάστημα.
 
Όσο βάλεις νήμα και φωλιά τόσο θα τις ωθείς στο να κάνουνε αυγά.Άστες να ξεπυρώσουνε μόνες τους.
αν βγάλω το νήμα βγάζουν τα φτερά τους! Της έχω αλλάξει πολλές θέσεις ακόμα και κλουβιά αλλά τίποτα! Για αυτό τους βάζω υλικά για να μην χαλάσω τα πουλιά
 
Έτσι γίνεται δυστυχώς. Και εμένα η μια θηλυκιά έχει βγάλει μπόλικα. Θα έχει λιγότερα να ρίξει στην πτερόροια 😛
Απλά στο λέω γιατί θα αργήσει να ξεπυρώσει περισσότερο με νήμα και φωλιά.Αν σε παίρνει άλλαξέ το χώρο μακριά από τα αρσενικά. Μόνο έτσι θα τα βοηθήσεις ουσιαστικά.
 
Back
Top