Ασθένειες Θηλυκιά κανάρα κάθεται στον πάτο, άρρωστη

tasosktk

PB New Member
Εγγραφή
24 Απρ 2016
Μηνύματα
14
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους, εδώ και τρεις μέρες η θυληκιά κάθεται τις πιο πολλές ώρες στον πάτο του κλουβιού, στο ίδιο σημείο πάντα, σα να κλωσσάει.Φέτος έκανε δύο γέννες άσπορα και δεν την ξαναζευγάρωσα. Την έχω σε ζευγαρώστρα με αρσενικό, με χώρισμα και δεν βλέπονται. Τρέφεται κανονικά και αν την ενοχλήσεις σηκώνεται και κινείται κανονικά μέσα στο κλουβί. Δεν μ αρέσουν οι κουτσουλιές τις γι αυτό και ποστάρω, μιας και υπάρχει και παρόμοιο θέμα πιο κάτω. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων..
 

Συνημμένα

  • Χωρίς τίτλο.webp
    Χωρίς τίτλο.webp
    16,5 KB · Προβολές: 43
  • 2.webp
    2.webp
    25,1 KB · Προβολές: 39
Τάσο καλησπέρα! Δεν έχει κάτι το πουλάκι! Το ίδιο έκανε για 3 εβδομάδες και ενός άλλου μέλος το θηλυκό! Δες αυτό το θέμα. Είναι ακριβώς το ίδιο! Δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας! Και οι κουτσουλιές είναι έτσι επειδή κάθεται αρκετή ώρα κάτω οπότε μετά όταν αφοδεύει το κορίτσι έχει μαζεμένο "πράγμα" να βγάλει 😛 Έτσι είναι οι κουτσουλιές του όταν κλωσσάνε και στην φωλιά.

Την έχω σε ζευγαρώστρα με αρσενικό, με χώρισμα και δεν βλέπονται.
Καλό θα ήταν να δώσεις όλη την ζευγαρώστρα στο θηλυκό (το πέταγμα είναι ζωτικής σημασίας για τους μύες τους και βοηθάει τα θηλυκά να ωοτοκήσουν πιο εύκολα την ερχόμενη άνοιξη! 😉 ) και να πάρεις ένα ατομικό κλουβάκι στον αρσενικό σαν αυτό:
missing-image.png
(θα τον έχεις χωρίς το διαχωριστικό φυσικά!)

Τι διατροφή τους παρέχεις; Σε τι χώρο είναι; Σε τι θερμοκρασία κτλ? Τι ώρα κοιμούνται;
 
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Της δίνω Versele laga premium, 3 φορές τη βδομάδα φρούτο και εναλλάξ λαχανικά (σε μικρή ποσότητα) Ζει σε εσωτερικό χώρο, θερμοκρασία περίπου 28-30 βαθμοί, κοιμαται με τη δυση και ξυπνάει με την ησυχία της :) Τα έχω σε δωμάτιο που δεν τα ενοχλεί κανείς.. Της έβαλα και φωλιά μήπως θέλει να κάνει κάνα αυγουλακι πάλι αλλά δεν ασχολείται καθόλου.
 
Της έβαλα και φωλιά μήπως θέλει να κάνει κάνα αυγουλακι πάλι αλλά δεν ασχολείται καθόλου.
Βγαλε τη φωλιά και άλλαξε θέση στο κλουβί. Πιστεύω ότι μετά την μετακίνηση του κλουβιού σε άλλο χώρο, η κανάρα σου θα αλλάξει συμπεριφορά.
 
Της δίνω Versele laga premium, 3 φορές τη βδομάδα φρούτο και εναλλάξ λαχανικά (σε μικρή ποσότητα) Ζει σε εσωτερικό χώρο, θερμοκρασία περίπου 28-30 βαθμοί, κοιμαται με τη δυση και ξυπνάει με την ησυχία της :) Τα έχω σε δωμάτιο που δεν τα ενοχλεί κανείς..
Μια χαρά! Ο λόγος που είπα πως πρέπει να την αφήσεις στο μεγάλο κλουβί και να βάλεις τον αρσενικό σε πιο μικρό είναι γι αυτό που λέει και η Παναγιώτα. Με την αναστάτωση και την αλλαγή αυτή ίσως ξεπυρώσει.. Μπανάκι να της βάζεις το πρωί ή το μεσημέρι να μπανιάρεται το κορίτσι. Από αυγό ή αυγοτροφή δεν τους δίνεις; :)

Της έβαλα και φωλιά μήπως θέλει να κάνει κάνα αυγουλακι πάλι αλλά δεν ασχολείται καθόλου.
Όπως λέει και η Παναγιώτα βγάλε τη φωλιά και άστην.. Κάποια στιγμή θα καταλάβει πως ήρθε η πτερόροια!

Βγαλε τη φωλιά και άλλαξε θέση στο κλουβί. Πιστεύω ότι μετά την μετακίνηση του κλουβιού σε άλλο χώρο, η κανάρα σου θα αλλάξει συμπεριφορά.
Ελπίζουμε αλλά συνήθως τα θηλυκά είναι τόσο επίμονα που και εσύ να μπεις μες τον κλουβί συνεχίζουν και κλωσάνε! :D
 
Δεν περίμενα να τη δω να κλωσσαει τον πάτο! Γι αυτό με ανησύχησε! Ήδη έκανα αυτά που μου είπατε και η κυρία σηκώθηκε! Θα την παρακολουθώ να δω τι θα κάνει. Αυγοτροφη μια φορά τη βδομάδα από λίγη γιατί δεν ήθελα να πυρωσει.. Που να της έδινα και κάθε μέρα δλδ.. Να είστε καλα παιδιά
 
Έχουν λίγο κοκκινωπό χρώμα οι κουτσουλιές ή μου φαίνεται;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Έχουν λίγο κοκκινωπό χρώμα οι κουτσουλιές ή μου φαίνεται;
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό.. κλασικές κουτσουλιές κλώσας! 😛 Αλλά ας μιλήσουν και οι υπόλοιποι!
 
Μια όμορφη κοπελιά που αρνείται πεισματικά να σταματήσει τις αναπαραγωγικές προσπάθειες βλέπω εγώ...
Λίγα παραπάνω ούρα με κάποια απόχρωση βλέπω στις κουτσουλιές αλλά θα μπορούσε να ήταν από τη διατροφή...
Αν μάλιστα σηκώθηκε και κινείται φυσιολογικά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Ίσως μεγαλύτερος χώρος ακόμη και σε συνύπαρξη με άλλο/α θηλυκο/α να τη βοηθούσε να έρθει πιο γρήγορα στα "ίσια" της.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top