Αναπαραγωγή Θηλυκιά χαλάει τη φωλιά μόλις βάλω τον αρσενικό

tasos mitrakas

PB New Member
Εγγραφή
3 Απρ 2018
Μηνύματα
3
Πόλη
Θεσσαλονίκη
ασχολουμε με μαλινουα κ χαρτς καναρινια!
η θυληκια ειναι 2 ετων κ περσι μου κανε 2 γεννες ασπορες!
ο αρσενικος ειναι 11 μηνων και φυσικα πρωταρης!
και δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι την χαλαει η θηλυκια, λες να ναι ο μαγκας;
παντως του ρειχνει δυνατο κυνηγει κ παιζει αγριο μαλωμα!
 
και δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι την χαλαει η θηλυκια, λες να ναι ο Μάγκας;
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν τα δεις, δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανένα από τα δύο. Όλα είναι πιθανά. :)
παντως του ρειχνει δυνατο κυνηγει κ παιζει αγριο μαλωμα!
Αυτή η επιθετική και εριστική συμπεριφορά υποδηλώνει αρκετά: ότι τα πτηνά δεν "έδεσαν" και δεν αποδέχτηκαν το ένα το άλλο, ότι το ένα εκ των δύο είναι ανέτοιμο και δεν ισορροπούν, και τέλος ότι το θηλυκό προστατεύει με αυτόν τον τρόπο την φωλιά του από πιθανές παρεμβολές του αρσενικού.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ειναι η τριτη φορα που βαζω τον ιδιο αρσενικο(δεν εχω αλλον γι'αυτην) στην ιδια θηλυκια(και τις τρεις φορες η θηλυκια ξεκινησε να ετοιμαζει φωλια!
Πρεπει να χεις δικιο και να μην ειναι ετοιμος.
Το να τον αφησω μεσα και να περιμενω ειναι λαθος;
 
Τάσο έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία στον αρσενικό; Η διάρκεια φωτεινότητας ακολουθεί αυτήν της ημέρας - νύχτας αυτήν την εποχή;
Αν θέλεις διάβασε εδώ και δες τι μπορεί να βελτιωθεί επί του παρόντος.
Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να τον αφήνεις μέσα ενόσω χαλάει τη φωλιά. Βάλε τον με χώρισμα ή δίπλα να βλέπονται και άστην να κλωσήσει τα (πιθανότατα άσπορα) αβγά ώστε να δώσεις χρόνο στον αρσενικό να προετοιμαστεί.
 
ο να τον αφησω μεσα και να περιμενω ειναι λαθος
Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να τον αφήνεις μέσα ενόσω χαλάει τη φωλιά.
Παιδιά το βάλε βγάλε.. μόνο κακό θα κάνει κατά τη γνώμη μου.
Θα πρότεινα να τα αφήσει όπως είναι..
Βασικότερο όλων στην αναπαραγωγική προσπάθεια είναι η ηρεμία και η ησυχία των πουλιών και καλό είναι όχι μόνο να τη σεβόμαστε αλλά να την επιδιώκουμε.
Ακόμη και αυτό που μοιάζει σε μας με το "χαλάει τη φωλιά" είναι ένα παιχνίδι απαραίτητο στην προετοιμασία για φώλιασμα των καναρινιών.
Επ' ευκαιρίας θα ξαναβάλω το σύνδεσμο προς το σημαντικότατο κατά τη γνώμη μου άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Ο-ρόλος-του-αρσενικού-καναρινιού-στην-αναπαραγωγή.27314/ όχι μόνο ως πρόταση λύσης για το συγκεκριμένο δίλημμα αλλά και για πολλά παρόμοια που αυτή την εποχή αφθονούν..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπαρχει περιπτωση κ. Γιαννη να παιζει και ρολο η ηλικια του αρσενικου; Εννοω μηπως βλεπει την διαδικασια αυτη σαν παιχνιδι; Γιατι όως δειχνει ετοιμο δεν ειναι.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όχι.
Κάθε καναρίνι που γεννήθηκε τη σωστή εποχή της προηγούμενης χρονιάς (μέχρι Ιούνιο το πολύ) είναι καθ' όλα έτοιμο για την επικείμενη αναπαραγωγή στα μέσα Απρίλη της επόμενης.
 
Εκανα σταδιακη αναπτυξη στην διατροφη του, δηλαδη αυγο, μηλο, μαρουλι, επιπλεον νιζερ και βιταμινη "ferti-vit" με επιπλεον Ε στο νερο του! Τα εχω στο μπαλκονι ολο το διαστημα του ετους αρα πανε οπως παει ο καιρος!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top