Αναπαραγωγή Θηλυκο ζεβρακι με στρες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Φιλοι μου, το θυληκο μου ζεβρακι κατα την πρωτη του γεννα εφαγε ολα τα αυγα του (τα οποια ηταν και ζωντανα και οχι αγονα). Και δεν ειναι μονο αυτο. Την ημερα που ξεκινησε να το κανει αυτο εχασε μεσα σε χρονικο διαστημα 2 ωρων το ραχιαιο πτερωμα απο την περιοχη του θωρακα μεχρι την βαση της ουρας!Ρωτησα σε κτηνιατρο και μου ειπε πως η κατασταση ωφειλεται σε στρες ωστοσο η περιπτωση της ειναι σπανια.
Αναγκαστηκα να την χωρισω απο τον αρσενικο διοτι οταν αναπληρωσε το πτερωμα της ο αρσενικος την τσιμπουσε. Τωρα κατα τα τελη Μαρτιου θα την βαλω παλι για αναπαραγωγη. Το ερωτημα μου ειναι για οποιον ξερει να μου απαντησει, ειναι να βαλω εκτως απο την βασικη φωλια απο μπαμπου και βοηθητικη φωλια οπως αναφερεται στην βιβλιογραφια η αυτο θα στην στρεσσαρει ξανα και δεν θα εχω επιθυμητα αποτελεσματα; Επισης πως πρεπει να χειριζομαι το ζευγαρι κατα την περιοδο της αναπαρωγης; 🙄
 
Είναι σίγουρα από στρες; Έχω αναπαράγει αρκετά Zebra και το μόνο που δεν έχω δει σε αυτά τα πουλιά είναι το στρες. Ποτέ δεν μου έτυχε να παρατήσουν αυγά ή μικρά πόσο μάλλον να τα φάνε. Τα πουλιά τα παρατηρούσες το συγκεκριμένο διάστημα. Μήπως δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους, κάτι που παρατήρησες μετά και γιαυτό έσπασαν τα αυγά; Η διατροφή τους ήταν σωστή; Ένας λόγος που μπορεί να φάει τα αυγά του ένα πουλί είναι η έλλειψη πρωτεΐνης κάτι που το αναπληρώνει και τρόγωντας τα φτερά άλλων πουλιών όπως έκανε μετά ο αρσενικός σου. Μήπως συναίβει κάτι τέτοιο;Ψάξτο και αν είναι έτσι αντιμετωπίζεται με σωστη διατροφή των πουλιών. Αν θες ρίξε μια ματια στα Zebra στο http:// μήπως βοηθηθείς.
 
Σε ευχαριστω που μου απαντησες. Η διατροφη τους ειναι υπερπληρης θα ελεγα! Και μαλιστα οταν τα αγορασα ηταν ζευγαρι ηδη απο τα κλουβι παραμονη τους! Θα ψαξω ομως και εκει που μου λες!
 
Back
Top