Ασθένειες Θηλυκο lovebird με θολο το ενα της ματι

ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2009
Μηνύματα
37
Πόλη
Ρόδος
φιλοι μου, οπως σας ειπα και πριν 2 εβδομαδες, τα Lovebirds εκαναν αυγα και περιμενω .χτες παρατηρησα κατι στην θηλικια που με προβληματισε. Το ενα της ματι ειναι θολο και τρεχει και στα ρουθουνια της εχει κατι μαυρα στιγματα. Ειναι ανυσιχιτικο;τι μπορω να κανω απο την στιγμη που εκολαπτει τ αυγα;
 
Αν μπορείς ανέβασε μια φωτογραφία, αλλά το καλύτερο που θα έχεις να κάνεις είναι να την πας σε κάποιο γιατρό. Καλύτερα να γίνει καλά το πουλάκι και συνεχίζεις μετά την αναπαραγωγή.
 
s.o.s παρακαλω ειμαι απο ροδο, δεν υπαρχει πτηνιατρος πουθενα.στα petshop που πηγα μου λενε το μακρυ και το κοντο τους. Το Lovebird εχει πρηστει στο μισο κεφαλ στην περιοχη του ματιου. Τι να κάνω; απο μονος μου του εδωσα αντιβιωση. Τελικα τα πουλια της περιφερειας ειναι καταδικασμενα οπως πολλες φορες και οι ιδιοι οι ανθρωποι!
 
φιλε μου σ`ευχαριστω, αυριο θα προσπαθησω να σας βαλω μια φωτοκαι ελπιζω στη βοηθεια σας!
 
φωτο απο αρρωστο Lovebird

παραθετω καποιες φωτο, οχι και τοσο καθαρες,το προβλημα με το ματι εξακουλουθει να υπαρχει
 

Συνημμένα

  • DSC00946.webp
    DSC00946.webp
    37,4 KB · Προβολές: 95
  • DSC00947.webp
    DSC00947.webp
    39,8 KB · Προβολές: 87
  • DSC00943.webp
    DSC00943.webp
    38,3 KB · Προβολές: 90
Και με την αντιβίωση δεν υπάρχει καμια καλυτέρευση;
Σίγουρα πρέπει να το πτηνίατρος. Ή στην χειρότερη, αυτό που θα έκανα εγω, αφου δεν υπάρχει πτηνίατρος στο νησί, θα το πήγαινα σε ένα κτηνίατρο... Μήπως και κατάφερνα κάτι...
 
Πάντως αν δεν δεις βελτίωση στο παπαγαλάκι πήγαινέ το, όπως σου είπα και πιο πάνω σε ένα κτηνίατρο τουλάχιστον, αφου δεν έχετε πτηνίατρο...Αν είναι μια μόλυνση ή φλεγμονή μπορεί να το βοηθήσει... Δεν έχεις να χάσεις τίποτα...
 
Το πουλακι σου δεν δειχνει και πολυ καλα. Μην περιμενεις να δεις μηπως αυριο δεις βελτιωση.Ισως και τωρα να μην ειναι αναστρεψιμο. Τρεξε εστω σ ενα πτηνιατρο.

Ρωτω τα αλλα μελη. Εμενα οταν το Lovebird μου ειχε παθει μολυνση στο ποδι του κι ειχε ενα φοβερο πρηξιμο ο γιατρος μου χε δωσει Baytril. Μηπως εδω βοηθησει;

Περιμενε να σου πουν τα αλλα μελη αν κανει να το δωσεις αυτο το φαρμακο. Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου.
 
Δεν είναι μόνο το μάτι αλλά απο ότι μπορώ να διακρίνω στην τρίτη φωτογραφία είναι και πρισμένη η περιοχή; Αν δεν γίνει εξέταση απο γιατρό δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις tobrex αλοιφή μαζι με aquazol (βιταμίνη Α), και συχνές πλύσεις με ορό ή χαμομήλι. Η αντιβίωση δεν πρόκειται να κάνει θαύματα αν δεν ξέρεις το βακτήριο που έχει μολυνθεί (αν μιλάμε για μόλυνση)

ΥΓ του λείπει και νύχι; Κάνε έναν πολύ καθαρισμό της κλούβας, με κάποιο υγρό που να καταπολεμά μικρόβια. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις χλωρίνη αναλογία 19:1 *νερό:χλωρίνη.
 
παιδια εδω και 3 ημερες πηγαινω σε κτηνιατρους και κανεις δεν ειναι γνωστης πουλιων. Νυχι δεν του λειπει. Οτι ειναι σημερα πιο ενεργητικο, ειναι. Πηγαινει τρωει, παιζει. Το μονο νεο που παρατηρω ειναι οτι ξινεται στην περιοχη της φλεγμονης.
 
Back
Top