Αναπαραγωγή Θηλυκο Ringneck φτιαχνει φωλια, να της παρω αρσενικο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης mariakr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Εχω ενα θυλικο ρινγκνεκ και τελευταιο χρονο ολο προσπαθει να χτισει φολια. Ειναι καλο να της παρω αρσενικο; Πρεπει να πω πως ειναι μεγαλωμενοι με ανθρωπο και πολυ δεμενη μαζι μου, αλλα τελευταιο καιο εχει τελαθει σκαυοντας, τα'χει σκισει ολα! Επισης φοβαμαι, οτι το μονο αρσενικο που μπορο να βρω θα ειναι αγριο, θα τον δεχτει;

Εχω ενα θυλικο ρινγκνεκ και τελευταιο χρονο ολο προσπαθει να χτισει φολια. Ειναι καλο να της παρω αρσενικο; Πρεπει να πω πως ειναι μεγαλωμενοι με ανθρωπο και πολυ δεμενη μαζι μου, αλλα τελευταιο καιο εχει τελαθει σκαυοντας, τα'χει σκισει ολα! Επισης φοβαμαι, οτι το μονο αρσενικο που μπορο να βρω θα ειναι αγριο, θα τον δεχτει;

Δεν είναι τόσο εύκολη η αναπαραγωγή των παπαγάλων, οπότε δεν θα έλεγα να το δοκιμάσεις. Θα χρειαστείς αρκετό χώρο, χρόνο καθώς και εμπειρία στο να βοηθήσεις τους γονείς. Αν το πουλάκι σου είναι εξημερωμένο με εσένα όταν του πάρεις αρσενικό και μπεί σε κατάσταση αναπαραγωγής, η εξημέρωση θα χαθεί μιας και θα δεθεί με τον σύντροφο της, σχεδόν για πάντα. Δεν καταλαβαίνω όμως την πρόταση ''προσπαθεί να χτίσει φωλιά'' Τι ακριβώς κάνει;

βρισκει χαρτια, κοβει κομματια απο ρουχα, πλαστικο( οτι βρει) τα κομματιαζει, μαζευει σε οποια τρυπα βρει( το πουλι το εχω ελευθερο) και καθεται επανω σε αυτα οπως καθονται τα θηλυκα στη φωλια🙄). Ολη την ωρα σκαβει με τα ποδια...

Back