Φροντίδα Θηλυκός Εκλέκτους βγάζει τα φτερά του

Paintkiller

PB New Member
Εγγραφή
10 Αυγ 2018
Μηνύματα
74
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας, είμαι ο Θέμης απο Θεσσαλονίκη. Στην ζωή μου είχαμε πολλούς παπαγάλους αλλά επειδή ήταν άγριοι και είχαν το νου τους πότε θα δουν ανικτηα πόρτα έφευγαν. Πριν τέσσερα χρόνια πήραμε έναν παπαγαπα εκλέκτους (θυληκό)που το οποίο όμως από το περσινό καλοκαίρι παρουσίασε πρόβλημα, έβγαζε τα φτερά της. Την πήγαμε σε κάνα δυο κτηνιάτρους αλλά αφού δεν ήξεραν τίποτα από πτηνά δεν κάναμε τίποτα.Φέτος το Πάσχα πήραμε και έναν αρσενικό εκλέκτους (τον Παμπλο)μπας και δει το προβλημα της αλλά τίποτα αν και έχει διορθωθεί αρκετα. Τωρα το καλοκαίρι τους πήγαμε στην πτηνίατρο Δουκάκη(εάν μενετε στην Αθηνα η και οπουδήποτε αλλού είναι η καλύτερη σε αυτό που κάνει σε όλη την Ελλάδα), της έκαναν ακτηνογραφιες, εξετασεις κ. Α. αλλά ωοα έδειξαν ότι είναι καλά ο παπαγαλος εάν κανείς ξέρει τη να κάνω είναι ευπρόσδεκτος να γράψει από κάτω . (σόρρυ για το μεγάλο μύνημα)Καλή συνέχεια
 
Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας! Είστε πολύ τυχεροί που έχετε αυτά τα όμορφα πουλάκια. Από τη στιγμή που δεν έχει κάτι παθολογικο, θέλεις να μας πεις την καθημερινοτητα του παπαγάλου; Σε ποιο μέρος του σπιτιού τον έχετε; Τι τρώει; Πόσες ώρες κάθε μέρα ασχολείστε μαζί του;
 
Τον έχουμε σε μια γωνιά του σαλονιού για να είναι ήσυχοι και να βλέπουν και κόσμο. Ποιο πριν κάτι μήνες κάναμε το τεραστιο λάθος και της δυνάμε ψωμί, κορνφλειξκαι γενικότερα αρκετά φαγητά με αλάτι και ζάχαρη. Τώρα εδώ και καιρό την έχουμε σταματήσει αυτή τη διατροφή και στους δύο. Τώρα η τροφή τους έχει σπόρια, προυτα και λαχανικά, μαγιρευμενω φαγητού (οσπριά, φακές κ. Α.)περίπου μια φορά τον μήνα και κλαδιά στο κλουβι για να περνούν βιταμίνες. Ακόμα τους έχουμε βάλει και μια λάμπα η οποία ειναι σαν το φως του ήλιου για να παράγουν βιταμίνη d(το ξέρω πολες επιστημονικες πληροφορίες για τι λάμπα αλλά ο μπαμπάς μου έχει ασχοληθεί με αυτό που τα ξερει)
 
Βγενουν λίγο το πρωί κάνα δυορο μετά το μεσημέρι είναι μέσα για να ηρεμούν λίγο και μετά από το απογευμα ος το βράδυ είναι έξω . Εγώ και η υπολυπόι ασχολουμαστέ όσο πιο πολύ μπορούμε εγώ το λιγότερο 3 ώρες την ημερα.
 
καλως ηρθες' πολη ομορφα και υπερωχα πουλια οι εκλεκτους' πολη συμαντικο οτι τα πουλια δεν εχουν κατι το παθολογικο' αρα ισως το θεμα να ειναι το στρες και ισως ψυχολογικης αιτιας' πολη συμαντικο ειναι να μας ενημερωσης σε τι κλουβι ζουνε ποσο χρονων ειναι και βεβαια να μας πεις εσυ που το ζης το πουλι εαν σου εχει δωθη η εντυπωση οτι το κανει για να σας προκαλεση την προσοχη' επισης ποσο καιρο ειναι μαζι με το αρσενικο αν ζουν στο ιδιο κλουβι και ποιο το σταδιο προσαρμωγης της δνωριμιας του' πολλες οι ερωτησεις μου αλλα για να εχουμε μια εικονα
 
Λοιπόν,ζουν στον ίδιο κλουβί εδω και πέντε μήνες. Το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο και άνετο για το μέγεθος των πουλιών, είναι περιπου 1,50 επί 60 επί 50 . Από πάνω το κλουβί έχει από μόνο του έχει πανό ένα σταντ . Στο κλουβί έχουμε βαλλει κάτι παιχνίδια που βάζεις μέσα φαγητό και προσπαθούν να το βγάλουν, κάτι στρογγυλα σκινιά και ένα παιχνίδι που προσπαθούν να βάλουν κρίκους μέσα σε ένα στυλό. Μεταξύ τους τώρα δεν δίνουν πολύ σημασία ο ένας στον άλλο. Αλλά εάν πρόκειται για φαγητό γίνεται πόλεμος μέσα στο κλουβί επειδή προσπαθούν ο ένας να τρώει το φαγητό του αλλου. Από την άλλη όταν φοβούνται επειδή βρέχει παρά πολυ με αστραπές η όταν τους αφήνουμε πολλές ώρες μόνα τους καθωνται και στο ίδιο κλυβι δίπλα-διπλα. Εγώ η αλήθεια είναι ότι ασχολούμε πιο πολύ με τη Ζηνα(το αρσενικό το λένε Παμπλο) επειδή και η πιο πολύ σημπαθουν πιο πολύ τον παμΠάμ και επειδή με βλέπει με την Ζήνα και με έχει βάλει στην black list. Ενώ ο παμπλο είναι πολύ παιχνιδιαρεις και κινονικος η Ζήνα είναι λίγο κινονικος και σχεδόν καθόλου παιχνιδιαρα (τις αρέσει πολυ το κου κου τζα).
 
Υπήρξε ναι για περίπου 1 εβδομάδα αλλά αυτός ήθελε να είναι μαζί τις όλο δίπλα πήγενες και καθοταν
 
Χωρίς να γνωρίζω για το συγκεκριμένο είδος θα σου πω τη γνώμη μου γενικά για τους παπαγάλους. Είναι πολύ ωραία η κίνηση σας να του πάρετε παρέα αλλά οταν έχουμε έναν παπαγάλο που εμφανίζει τέτοια συμπεριφορά, που αφαιρεί δηλαδή τα φτερά του, πρώτα λύνουμε το πρόβλημα που έχει αφού κατανοήσουμε τι το προκαλεί και στη συνέχεια παίρνουμε και δεύτερο πουλάκι. Το να έχει ακόμη έναν παπαγάλο στον ίδιο χώρο δεν λύνει αυτόματα το πρόβλημα του ειδικά εφόσον λες ότι κι εσείς ασχολείστε πολύ μαζί του. Επιπλέον το να της βάλετε στο ίδιο κλουβί, στο σπίτι της, έναν δεύτερο παπαγάλο που έβλεπε μόνο για μια εβδομάδα επιδεινώνει τα οποία προβλήματα ήδη είχε. Αυτά τα πλασματα δημιουργούν σχέσεις ζωής ή και μπορεί ποτέ να μην ταιριάξουν. Γιατί δηλαδή να βρίσκονται στο ίδιο κλουβί επειδή το ήθελε ο αρσενικός; Το πρόβλημα αν δεν κάνω λάθος το έχει το θηλυκό.
 
Ναι το πρόβλημα το έχει το θυληκο. Και οι δύο παπαγάλοι ηθελαν να βρίσκονται στο ίδιο χώρο και το πρόβλημα τις έχει καλητερεψει. Και αγοράσαμε καινουριο κλουβί για να χωράνε καλύτερα. Το δικό της κλουβί το έχουμε στο εξωχηκο μας για να βολευονται καλύτερα επειδή καθόμαστε πολύ. Μπορεί να φτεει για το πρόβλημα της το γεγονός ότι το καλοκαιρι ταξιδεύουμε πολύ σχεδόν το μισό καλοκαίρι λυπουμε και δεν καθόμαστε πάνω από μια βδομάδα συνεχωμενα στο σπίτι. Ίσος να φτεει και αυτό δεν ξερω
 
Τον χειμώνα δηλαδή δεν αφαιρεί τα φτερά της; Ο πτηνιατρος που σας βεβαιώσε ότι δεν υπάρχει παθολογικο πρόβλημα, δεν σας είπε που μπορεί να οφείλεται αυτό που κάνει;
 
Καλησπέρα φιλε μ :)
Είναι σωστή κίνηση να έχετε τα πουλιά ζευγάρι αλλά όπως σου είπε και η ζιζι, η γνωριμία καλό θα ήταν να γίνει με λιγότερη βία. Δεν κανεις καλό στη σχέση π θέλετε ιςδανικα Να αναπτυχθεί. Ο παμπλο όμως από την άλλη, όντας ενός έτους μόνο, είναι γνώριμη για αυτον η φύση του ότι είναι παπαγαλος και γνώριμο επισης και το ειδος του, άρα Είναι πολύ λογικό να τρέξει πάνω της με το που την δει. Εύκολο ταίριασμα δηλαδή αλλά Έπρεπε να δώσεις χρονο κ χώρο στο θηλυκό να επεξεργαστεί το νέο μέλος στο σπίτι προτού συγκατοικήσουν. Αυτο προληπτικά για να μην στρεσσαριστει παραπάνω κ χειροτερεύσει. Παρολαυτα, αφού εκείνος έτρεξε πάνω της; Είναι πρόθυμος σε οποιαδήποτε υποχώρηση του ζητήσει η Ζήνα κ λογικά θα είναι πολλες αυτές :) την ισορροπία δηλαδή πρέπει να την έχουν ήδη βρει.

Αν φέρνοντας τον μικρό η θηλυκιτσα σου ΔΕΝ χειροτέρευσε, τότε είσαστε σε πολύ πολύ καλό δρόμο :) Πάσχα με καλοκαίρι είναι πολυ μικρός χρονος για να περίμενετε αποτελέσματα η/και ζευγαρωμα. Αυτά ακόμη «γνωρίζονται»/«μυρίζονται» κ ο παμπλο επισης είναι πιτσιρίκι ακόμα. Αφού τον
Δέχτηκε, σιγά σιγά θα την «καταφέρει» :)

Η Κα Δουκάκη στο Πειραιά, είναι πολύ καλή :) έχουμε κάνει εγχείρηση σε μια θηλυκιτσα φίλου, ξέρει τη δουλειά της, ασχολείται αρκετά, είναι ευγενέστατη κ πολύ πρόθυμη :)
 
Στην Κα Δουκάκη πήγαμε και της κάναμε εξετάσεις, κκτηνογραφιες κ. Α και όλα ήταν οκ. Δεν χειροτερεψε από όταν ήρθε αλλά ίσως και να καλυτερέψει λίγο αν και είναι σε επιφυλακή.
 
Τώρα η τροφή τους έχει σπόρια, προυτα και λαχανικά, μαγιρευμενω φαγητού (οσπριά, φακές κ. Α.)περίπου μια φορά τον μήνα και κλαδιά στο κλουβι για να περνούν βιταμίνες. Ακόμα τους έχουμε βάλει και μια λάμπα η οποία ειναι σαν το φως του ήλιου για να παράγουν βιταμίνη d(το ξέρω πολες επιστημονικες πληροφορίες για τι λάμπα αλλά ο μπαμπάς μου έχει ασχοληθεί με αυτό που τα ξερει)

Η διατροφή ακούγεται σωστή, γενικά να την κρατάτε χαμηλή σε πρωτείνες διότι πολλές φορές η αρκετή πρωτείνη οδηγεί τα εκλέκτους στο να μαδηθούν ή στο toe tapping. Την λάμπα την έχετε βάλει σωστά στο ταβάνι του κλουβιού; Ρωτάω διότι είπες ότι τα πουλιά βγαίνουν και κάθονται πάνω στο κλουβί τους. Τα φρέσκα κλαδιά δίνε τα κάθε μέρα αν μπορείς είναι ότι καλύτερο γι'αυτά και κρατάει τα ράμφη και το μυαλό τους απασχολημένα.

Το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο και άνετο για το μέγεθος των πουλιών, είναι περιπου 1,50 επί 60 επί 50 .

Οι διαστάσεις αυτές (50χ60) είναι οριακές για ένα εκλέκτους, όχι για δύο. Το μεγάλο ύψος στο κλουβί παίζει λιγότερο ρόλο αφού τα πουλιά συνήθως δεν εκμεταλλεύονται το κλουβί τους σε ύψος.

Βάλε μας καναδυο φωτογραφίες μήπως εντοπίσουμε σημεία που μπορείς να διορθώσεις. Τέλος αν συνεχίσει να μαδιέται μην τρελαθείς, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορείς να αλλάξεις για να το σταματήσουν.
 
Η λάμπα είναι πάνω δεξιά στο κλουβί έτσι ώστε να μην από πάνω τους και τους τυφλωνει. Τους έχουμε βαλει και κάτι για να κάθονται που είναι για να λυμαρει τα νύχια τους που μας το είπε η Κα Δουκακης
 
Back
Top