Ασθένειες Θηλυκό ζάκο με περίεργη συμπεριφορά

sofaki777

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2009
Μηνύματα
10
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα. Είμαι νέο μέλος,έχω ενα ζάκο 2 χρονών θυληκό και τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα οσο αφορά την συμπεριφορά του. Θέλω πληροφορίες από όσους έχουν γνώση πάνω σε ζάκο. Αρχικά σταμάτησε να μιλάει πολύ μετά παρουσίασε μια αστάθεια στα πόδια του και ήταν μόνιμα κρεμασμένος από το κλουβί του. Του έδωσα αντιβίωση και μετα τον πήρα να τον πάω στο Πανεπιστήμιοκ οταν τον έβαλα μέσα στο αμάξι (έχει μπέι άπειρες φορές) εκανε σαν παλαβό κ εγκλώβισε τα φτερά του στο κλουβί. Εκεί που πήγα δεν μου είπαν τίποτα και τζάμπα ταλαιπώρησα τη Ζουζου... Το αποτέλεσμα; Πιθανως να έχει σπάσει το φτερό της γιατί είναι παρα πολύ πεσμένο. Τρώει κανονικά και πίνει νερό αλλά ακόμη δεν έχει ξαναμιλήσει. Ευχαριστώ.
 
Όταν λες αστάθεια τί εννοείς; H συμπεριφορά της απένταντί σου πώς είναι; Μήπως κάτι την έχει τρομάξει;
 
Σοφάκι έχεις από μωρό τη Ζουζού, έγινε κάποια αλλαγή στο περιβάλλον της -σπίτι, ανθρώπους, αντιμετώπιση, διατροφή-? Προηγήθηκε κάτι και μένει κρεμασμένη μόνιμα στο κλουβί της; Πριν έμενε ελεύθερη στο σπίτι, πετούσε;
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
καλημερα παιδια. Ασταθεια εννοω οτι πηγαινε να περπατησει κ λυγιζε το ποδι της. Αυτο βεβαια το ξεπερασε κ δν το εχει πλεον. Δε πιστευω κατι να την τρομαξεκ να σας πω την αληθεια επιδη ειναι θυληκια ειχε αδυναμια με το πατερα μου κ οχι με μενα αλλα απο τοτε που γιναν αυτα κ την πηγα εγω σε γιατρους νομιζω οτι αρχισε κ με συμπαθει κ μου συμπεριφερεται καλυτερα.σημερα ηταν η πρωτη μερα που αρχισε να ξαναλεει καποιες λεξουλες!
μαρια απο μικρη την εχω κ δεν αλλαξε τιποτα ουτε το περιβαλλον ουτε σπιτι. Απο οτι καταλαβα πρεπει να κρεμιοταν με το ραμφος της για να ξεκουραζει τα ποδια της οταν δν ηταν καλα. Ελευθερη την εχουμε κ την ειχαμε αλλα τωρα δεν πεταει γιατι πρεπει να χει σπασει το φτερο της. Ειναι αρκετα κρεμασμενο... Βεβαια το ανοιγει αλλα δν κανει την κινηση να πεταξει.
σας ευχαριστω παρα πολυ
 
Τα φτερα της τα εγκλωβισε οταν την πηγαινες στο Πανεπιστημιακο η στην επιστροφη; Αν εγινε καθως την πηγαινες τοτε οι ακτινογραφιες ειναι σωστες. Διαφορετικα ισως πρεπει να την ξαναδει γιατρος. Το φτερο που κρεμεται το ελεγχει πληρως η ειναι κρεμασμενο και οταν το κουναει το τμημα που ειναι κρεμασμενο δεν ακολουθει την κινηση της υπολοιπης φτερουγας;
 
καλημερα. Δυστυχως τη πηγα σε εναν αλλον γιατρο που βλεπει παπαγαλους κ μου ειπε δυσαρεστα πραγματα, απο τα πεσιμετα που εκανε οταν την πηγαινα στα πανεπιστιμια εχει καταγματα στον αυχενα. Το χειρουργειο ειναι δυσκολο κ με λιγες πιθανοτητες κ μου εδωσε καποια φαρμακα αλλα δεν υπαρχει σωτηρια γιατι αυτα τα καταγματα πιεζουν τα νευρα με αποτελεσμα η ζουζουκα μου να παραλυει κ οπου να ναι να γινει το κακο!
 
καλημερα. Δυστυχως τη πηγα σε εναν αλλον γιατρο που βλεπει παπαγαλους κ μου ειπε δυσαρεστα πραγματα, απο τα πεσιμετα που εκανε οταν την πηγαινα στα πανεπιστιμια εχει καταγματα στον αυχενα. Το χειρουργειο ειναι δυσκολο κ με λιγες πιθανοτητες κ μου εδωσε καποια φαρμακα αλλα δεν υπαρχει σωτηρια γιατι αυτα τα καταγματα πιεζουν τα νευρα με αποτελεσμα η ζουζουκα μου να παραλυει κ οπου να ναι να γινει το κακο!

Σοφια ξαναβγαλατε ακτινογραφιες; ☹ Πολυ ασχημα τα νεα αν οντως ειναι ετσι. Μα πως επεσε, τι εννοεις πεσιματα; Δεν εχω ξανακουσει για παπαγαλο να εχει καταγματα κιολας (δηλ. σπασιματα) στον αυχενα και να στεκεται ορθιος ή να τα επαθε επειδη τρομαξε και χτυπηθηκε στο κλουβι.

Σε τι κατασταση βρισκεται τωρα το πουλακι;
 
ναι ξαναβγαλαμε κ παλι ταλαιπωρηθηκε! Οταν την πηρα να την παω στα πανεπιστιμια μαλλον επιδη τρομαξε επεφτε κατω κ χτυπουσε κ δυστυχως το αποτελεσμα ηταν αυτο. Κ οι φτεριυγες της εχουν σπασιματα αλλα δν ειναι κατι ανησυχιτικο αυτο. Το κακο ειναι του αυχενα! Κ οπως καταλαβαινεις τζαμπα γιναν ολα γτ αν δν την πηγαινα κατω θα ηταν μια χαρα!
 
Τι να πω βρε Σοφια... ☹ Φροντισε να εισαι κοντα της και να την φροντιζεις και να ελπιζεις για το καλυτερο.
Αν εχεις τις ακτινογραφιες και θελεις πηγαινε τες και σε καποιον ακομη. Ετσι απλα για μια ακομη γνωμη για το αν μπορει να γινει κατι, μονο τις ακτινογραφιες οχι το πουλι.
 
μονο να ξερες τι επικρατει μεσα στο σπιτι... λες κ χανουμε ανθρωπο νιωθουμε κ ειναι πολυ ασχημο να το βλεπεις πλεον συνεχεια να πεφτει κ να ταλαιπωρειται... Παρα πολυ ασχημο! Σε ευχαριστω...
 
Σοφια εαν πεφτει συνεχεια και δεν μπορει να σταθει τοτε μηπως να τη βγαζατε απο το κλουβι και να την κρατουσατε καπου αλλου; Ενα μεγαλο ενυδρειο η ενα κλουβακι μεταφορας σκυλων με ανοιχτη την οροφη ισως ηταν πιο καταλληλο. Το λεω για να μην ταλαιπωρειται. Τρωει και πινει νερο;
 
τρωει κανονικα κ πινει... Την εβαλα μαξιλαρακι για να πεφτει στα μαλακα τουλαχιστον. Δν ειναι καλο να της αλλαξω το περιβαλλον της τωρα κ ασε που πεφτει αλλα μετα σηκωνεται σκαρφαλωνει κ ξαναπαει στο κλαρι της.
 
Παρολα αυτα οι πτωσεις θα την κανουν να ποναει περισσοτερο. Μπορεις να βαλεις τις πατηθρες της αρκετα χαμηλα στο κλουβι ωστε να μην πεφτει απο υψος. Ο γιατρος δεν σου εδωσε κατι παυσιπονο να της δινεις;
 
Σοφία τι να πω ….. Πολλές φορές η ίαση είναι εφικτή ακόμα και περιπτώσεις καταδικασμένες ….. Μπορώ να καταλάβω την κατάσταση άλλα ποτέ δεν ξέρεις…ίσως όλα πάνε καλά …..
Από εμένα έχεις τις θερμότερες μου ευχές για περαστικά και όλα να εξελιχθούν πολύ καλά….
κανε αν ειναι δυνατων αυτο που σου λεει ο Ανεστης. Για δευτερη γνωμη...
 
Μου εδωσε αντιβιωσεις κ κατι κορτιζονουχα χαπια τα οποια τα λιωνω μεσα στο νερο...ηρθα σπιτι κ ειναι καπως καλυτερα... φοβαμαι πολυ μηπως ισχυει κ στους παπαγαλους το ιδιο που ισχυει κ σε μας οταν ειναι να φυγεις... Μακαρι να πανε ολα καλα γτ θα ειναι ο 3 αν παθει κατι κ δε θα το αντεξω, σας ευχζριστω παιδια για το ενδιαφερον
 
Back
Top