Ασθένειες Θηλυκό καναρίνι έχει μαδήσει στο λαιμό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Connie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Connie

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2018
Μηνύματα
65
Πόλη
Λαμία
Το θηλυκό μου καναρίνι εδώ και περίπου 1,5 μήνα έχει μαδησει. Συγκεκριμένα του έχουν φύγει ολα τα πούπουλα από το λαιμό και έχουν μείνει μόνο στο κεφάλι. Αφού το πήγα σε έναν εκτροφέα μου είπε ότι έχει ακάρεα της τραχείας ( όπως πίστευα κ εγώ) και μου συνέστησε να του βάλω 2 φορές pulmosan της beahar με διάφορα 14 ημερών. Έχει περάσει περίπου μίσος μήνας από τότε που του χορηγήθηκε η τελευταία δόση αλλά ακόμα δεν έχουν βγει φτερά και τώρα μου φαίνεται ότι ξανάρχισε να ξινεται. Να αναφέρω μάλιστα ότι εδώ και 2 εβδομάδες του χορηγω πολυβιταμινουχο της tafarm . Τι μπορεί να έχει και δεν γίνεται καλά; Στέλνω φωτό.

IMG_20180205_150935.webp ΑΑΓIMG_20180308_131420.webp ΑΑΒIMG_20180308_131417.webp ΑΑΑIMG_20180308_131413.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αφού το πήγα σε έναν εκτροφέα μου είπε ότι έχει ακάρεα της τραχείας ( όπως πίστευα κ εγώ)
Δεν μπορούν παράσιτα που ζουν μέσα στην τραχεία του πουλιού να δημιουργήσουν άμεσα αυτό το μάδημα.
Έχει περάσει περίπου μίσος μήνας από τότε που του χορηγήθηκε η τελευταία δόση αλλά ακόμα δεν έχουν βγει φτερά και τώρα μου φαίνεται ότι ξανάρχισε να ξινεται.
Και να πέτυχες την αιτία.. Που προσωπικά αμφιβάλω.. Θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα για να επανέλθει το φτέρωμα.. μήνες.
Να αναφέρω μάλιστα ότι εδώ και 2 εβδομάδες του χορηγω πολυβιταμινουχο της tafarm .
Για αποτελέσματα... μήνες πάλι θα περιμένεις.

Ξύνεται πως; Με το ράμφος του; Τρίβεται στις πατήθρες;
Σου είναι εύκολο να ανεβάσεις φωτογραφίες να δούμε την έκταση της ζημιάς;
Μπορείς να μας πεις για τις συνθήκες που έχεις το πουλί και για τη διατροφή του σε βάθος χρόνου;
 
Από σήμερα θα ξεκινήσω τη συσκευασμένη τροφή που αγόρασα από πετ σοπ. Έως τώρα του έδινα χύμα τροφή κ αυτήν την πολύχρωμη "βιταμίνη" του πετ σοπ. Αυτό το μαδημα το πουλί το πάθαινε από πέρσυ το χειμώνα και νομίζαμε ότι οφειλόταν στο ότι τρίβεται στο κλουβί. Τώρα όμως αυτό είναι εντονότερο. Το έχουμε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου μέσα στο σπίτι σε ένα δωμάτιο δροσερό το καλοκαίρι κ ζεστό το χειμώνα. Είναι κ άλλα καναρίνια δίπλα του σε άλλα κλουβιά αλλά τα έχουμε απομακρύνει λίγο να μην κολλήσουν. Ναι στην αρχή την ημέρα πριν του χορηγήσουμε την πρώτη δόση ξυνοταν συνεχώς με το ράμφος του! Χθες έδειξε λίγο να πιάνει να ξυνεται και πάλι.
 
Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο πρώτο μήνυμα. Connie, ανέβασε μια δύο ακόμη που να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί.
 
Τελικά τι μπορεί να έχει;
Ο,τι και να εχει μολις τωρα ειδα πως το εχεις βαλει για αναπαραγωγη. Πουλια που δεν ειναι απολυτως υγιη δεν μπαινουν στην αναπαραγωγη διαδικασια γιατι κατι τετοιο ενεχει κινδυνους οχι μονο για τη δικη τους υγεια αλλα και αυτη τωον απογονων τους. Θα σε συμβουλευα να το εχεις σε ενα κλουβακι μονο σε ηρεμο και ζεστο μερος μεχρι να καταλαβεις τι εχει και να προχωρησεις σε θεραπεια.
 
Αγαπητή Connie, κοιτώντας την πρώτη φωτογραφία, παρατηρώ ότι στην φωλιά υπάρχει πολύ κουτσουλιά. Συνήθως, την εικόνα αυτή τη συναντάμε σε περιπτώσεις, που οι νεοσσοί έχουν ξεκινήσει να αφοδεύουν ενστικτωδώς από μια ηλικία και μετά εκτός φωλιάς. Στην περίπτωσή σου όμως βλέπω την κανάρα σου και όχι τους νεοσσούς. Μήπως το μικροβιακό φορτίο που έχει συσσωρευτεί έχει επηρεάσει την υγεία της;
 
Η γυμνή περιοχή δε δείχνει ίχνη από ξύσιμο ή τέλος πάντων κάτι που να έχει επηρεάσει το δέρμα του με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του φτερώματος στην περιοχή.
Πιστεύω πως είναι κάτι παθολογικό (ελλείψεις στον οργανισμό του) που έφερε κι αυτή την κατάσταση στο πουλί..
Μου θυμίζει μάλιστα αυτή την περίπτωση https://community.petbirds.gr/threads/Ποιος-έχει-διάθεση-να-σώσει-ένα-μάλλον-καρδερινοκάναρο.27090/#post-321999 του Deukalion που με τη βοήθειά του έφτασε να μοιάζει πάλι με υπέροχο πουλί. Πιστεύω μάλιστα πως αυτός μπορεί να σε συμβουλέψει καλύτερα γιατί πάλεψε πολύ για να το φέρει στα ίσια του.
 
Πιστεύω μάλιστα πως αυτός μπορεί να σε συμβουλέψει καλύτερα γιατί πάλεψε πολύ για να το φέρει στα ίσια του.
Ο φίλος μας έχει παρουσιάσει σε 15 μέρες,ένα καναρίνι με ποδοδερματίτιδα (που μπορεί να έχει και ευλογιά),ένα καναρίνι με "άσθμα" (που δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ή διαφορετικό με το εικονιζόμενο) και το εικονιζόμενο.
Ωράριο, διατροφή,υγιεινή...όλα πάσχουν και στο σημείο που είμαστε δεν αποκλείω και παθογόνα.
Δεν έχω σαφή εικόνα των παραπάνω παραγόντων και έτσι δεν μπορώ να βοηθήσω.
 
Καποιο φάρμακο που μπορείτε να με συμβουλευσετε για να του δώσω;
 
Αυτό με την φωλιά ήταν από πέρσυ που είχε νεοσσούς. Τώρα την έχουμε σε ξεχωριστό κλουβί.

Και πέρυσι είχε χάσει πούπουλα;

Καποιο φάρμακο που μπορείτε να με συμβουλευσετε για να του δώσω;

Μόνο πτηνίατρος θα σε βοηθήσει. Κανείς εκεί κοντά δεν υπάρχει;
 
Καποιο φάρμακο που μπορείτε να με συμβουλευσετε για να του δώσω;
Όχι δυστυχώς. Μπορούμε μόνο να σε βοηθήσουμε να τα φροντίζεις σωστά για να είναι υγιή όπως όλα τα πουλιά που φροντίζονται σωστά. Δυστυχώς, αν δεν μας βοηθήσεις και εσύ, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, όσο κι αν θέλουμε.
 
Back
Top