Ασθένειες Θηλυκό καναρίνι κάθεται στον πάτο του κλουβιου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evi252
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evi252

PB New Member
Εγγραφή
29 Φεβ 2024
Μηνύματα
8
Καλησπέρα σας! Έχω ένα θηλυκό καναρίνι εδώ και ένα χρόνο περίπου και από την αρχή σχεδόν έκοβε χαρτάκια για να φτιάξει φωλιά οπότε της αγόρασα ειδικό νήμα και ασχολούταν κάθε μέρα να πηγαινοφερνει τα κορδονακια. Τις τελευταίες μέρες όμως πηγαίνει στον πάτο του κλουβιου και αφήνεται με τα πόδια κάτω από τα κάγκελα και την κοιλιά της να ακουμπάει και κάθεται έτσι πολλές ώρες. Υπάρχει περίπτωση να "κλωσσαει" ή θα πρέπει να ανησυχώ ότι είναι άρρωστο; Μέσα σε αυτό το χρόνο έχει κάνει 3 φορές αυγα, χωρίς αρσενικό καθώς δεν έχω σκοπό να την ζευγαρωσω.Το βράδυ ανεβαίνει και κοιμάται στα κλαδάκια της αλλά γενικά τρώει λιγότερο καθώς βρίσκεται συνεχώς κάτω. Οι κουτσουλιές της είναι επίσης λιγότερες αλλά μεγάλες πράσινες με άσπρο.
 
Από την περιγραφή που κάνεις αλλά και από προσωπική εμπειρία από δικιά μου θηλυκιά, θα έλεγα ότι κλωσσαει.
Την έχεις σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
Υπάρχει αρσενικό κοντά που τον βλέπει ή/και τον ακούει;
 
Μέσα την έχω πάντα δίπλα στο τζάμι , κοιμάται και ξυπνάει με το φως του ήλιου δηλαδή...αρσενικό όχι δεν υπάρχει πουθενά!τέλεια γιατί ανησύχησα μη μου είναι άρρωστο. Είναι κάτι που το σταματάει μετά από λίγες μέρες ή θα είναι μόνιμο; Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Εγώ όταν το έκανε η δικιά μου άλλαξα τη διαρρύθμιση του κλουβιου και σηκώθηκε.
Αν μπορείς να μειώσεις και τις ώρες φωτός θα βοηθούσε ίσως να βγει από την αναπαραγωγική φάση.
Έχε το νου σου για κανένα αβγό αν κάνει και πέταξε το γιατί το πιο πιθανό είναι να σπάσει με κίνδυνο κάποια επιμόλυνση αν το αφήσεις.
 
@evi252 Ο τρόπος που κάθεται μου θύμισε την περίπτωση του αρσενικού καναρινιού του Κώστα @Kostas Pyl

Δεν λέω ότι είναι το ίδιο, γιατί όπως είπαν οι προλαλήσαντες η καναρα μπορεί να κλωσσάει (αν κάνει αυγά, μην παραλείψεις να της δώσεις υγρό ασβέστιο). Απλά για καλό κ για κακό, τσεκαρε εξονυχιστικά τα πόδια της.
 
Έχει δίκιο η @MARY58 το έκανε ένα αρσενικό καναρίνι που έχω. Καθόταν με την κοιλιά στην σχάρα με τα πόδια ανάμεσα στα κάγκελα. Ήταν ποδοδερματίτιδα και αρκούσε επάλειψη για λίγες μέρες τρεις αν θυμάμαι καλά με celestoderm v with garamycin. Λογικά το ποδαράκι του από κάτω τα σημεία πίεσης θα είναι διογκωμένα ελαφρώς και λεία. Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις την αλοιφή για τρείς μέρες και βλέπεις.
 
Τσεκαρε τα πόδια της πρώτα.
Συμφωνώ αλλά άμα δεν ξέρεις δεν θα βγάλεις κανένα συμπέρασμα. Και εμένα αν θυμάσαι αρχικά μου φαίνονταν φυσιολογικά τα πόδια μετά έδειξε πιο πολύ. Γενικά δεν κάνει κακό η κρέμα και αν δεν ξέρει κάποιος ίσως είναι καλύτερα βάλει. Δεν θα πάθει κάτι το πουλί. Το μόνο ότι θέλει μικρή ποσότητα όχι να το γεμίσει κρέμα και να κολλήσει στα φτερά τις κοιλιάς και αλλού. Αν ήταν να γεννήσει αυγό λογικά δεν θα καθόταν με την κοιλιά. Αυτά.
 
Είχε περάσει πρόσφατα περιπέτειες με τα πόδια και την είχα πάει σε κτηνίατρο που της είχε δέσει τα πόδια και για 1μηνα + τις άλλαζε γάζες με μια κρεμουλα. Την τελευταία φορά που την πήγα μου είπε ότι το ταλαιπωρω το πουλάκι που το πηγαίνω συνέχεια (ενώ ο ίδιος μου ζητούσε να ξαναπάω) και να το αφήσω στην ησυχία του. Από τότε έχει περάσει καιρός και τα ποδαράκια της μου φαίνονται εντάξει εμένα προσωπικά αλλά εφόσον δεν έχω και εμπειρία ίσως να μη καταλαβαίνω . Με βάση το ιστορικό της όμως ίσως αυτό που μου λέτε τελικά τα ταιριάζει .
 
@evi252 Πριν της βάλεις την αλοιφή τράβηξε 3-4 φωτογραφίες αλλά από κάποια απόσταση με το κινητό γιατί από κοντά θα βγουν θολές. Φωτογράφησε τις πατούσες κυρίως αλλά και το τμήμα μέχρι εκεί που ξεκινάει το φτέρωμα στα πόδια και μετά ανέβασέ τες στο post. Αφού βγάλεις τις φωτογραφίες βάλε αλοιφή.
[automerge]1709312347[/automerge]
Την τελευταία φορά που την πήγα μου είπε ότι το ταλαιπωρω το πουλάκι που το πηγαίνω συνέχεια
Μεγαλύτερη ταλαιπωρία από...
που της είχε δέσει τα πόδια και για 1μηνα +

Επίσης αναφέρεσαι στον γιατρό που...
τις άλλαζε γάζες με μια κρεμουλα
αλλά όχι στην διάγνωση και στην θεραπευτική αγωγή ακολούθησε. Τι κρεμουλα της έδωσε για πόσο καιρό; Γιατί έδεσε τα πόδια; Είχε κάποιο πρόβλημα κατά την γέννα και ήθελε περίδεση;
Με αόριστες αναφορές δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η διάγνωση ήταν bumble foot αλλά η κρεμουλα που της έβαζε δε ξέρω ποια είναι. Πήγαινα ανά βδομάδα και τις άλλαζε γάζες και της έβαζε και μια κρέμα και μου έλεγε ότι μπορεί να το έπαθε από πάχος μπορεί να το έπαθε από μόλυνση μπορεί να το έπαθε από λάθος κλαδιά, δεν είχα ξεκάθαρη απάντηση αν και καλού κακου άλλαξα κλουβί πατηθρες τροφή σύμφωνα με τις οδηγίες του ...τι να πω; Σήμερα πάντως επίτηδες δεν την έβαλα δίπλα στο παράθυρο και την άφησα πιο μέσα στο σπίτι και δεν κάθησε καθόλου στον πάτο πάρα μόνο όταν την μετακίνησα πάλι στο παράθυρο άρα λογικά κάτι συμβαίνει εκεί...θα κοιτάξω να βγάλω φωτογραφίες βέβαια, ευχαριστώ!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Σήμερα πάντως επίτηδες δεν την έβαλα δίπλα στο παράθυρο και την άφησα πιο μέσα στο σπίτι και δεν κάθησε καθόλου στον πάτο
Αυτή είναι η καλύτερη λύση, ένα πιο σκιερό σημείο και η αλλαγή θέσης βοηθάνε να ηρεμήσουν σε συνδυασμό με μια λιτή διατροφή.
 
Σήμερα πάντως επίτηδες δεν την έβαλα δίπλα στο παράθυρο και την άφησα πιο μέσα στο σπίτι και δεν κάθησε καθόλου στον πάτο πάρα μόνο όταν την μετακίνησα πάλι στο παράθυρο άρα λογικά κάτι συμβαίνει εκεί....
Μήπως την τρομάζει / έχει τρομάξει από κάτι κοντά στο παράθυρο?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τι να πω; Έχουμε και τέντες κατεβασμένες είμαστε και σε ψηλό όροφο, δεν έχω δει τίποτα ...πάντως μετά και από το αρχικό μου ποστ 2 μέρες τώρα δε τη βάζω δίπλα στο παράθυρο και το πρόβλημα λύθηκε δε πηγαίνει καθόλου στον πάτο. Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τον χρόνο και τις συμβουλές σας!
 
Back
Top